Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 23:14, 08 lip 2013

Do góry
Nie wyrabiam się. Coraz później na działkę jeździmy. Dziś było strzyżenie żywopłotu, a jest co strzyc, bo i długi, i wysoki Większosć wykonał M, ja tylko niewielkie poprawki.
Oczyścilam cebule tulipanów. Posegregowane odmianami poleżą do końca września. No i podlewanie. O zdjeciach nie zapomniałam, ale niektóre zrobione już z fleszem
Szałwia trójbarwna

Ogród w budowie - nieustającej 23:13, 08 lip 2013

Do góry
To co kwitnie teraz, czyli złocienie, bardzo angielskie jarzmianki i inne...

Moja działka. 23:09, 08 lip 2013

Do góry
Nareszcie zakwitły moje lilie

Ogród do odświeżenia 23:06, 08 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Ale cudo !!!! Co to? I jak długo rośnie u Ciebie Julciu? Czymś karmisz?

Przy takim powojniku to musi porządna róża być, żeby powojnik nie dominował. Wiesz, że ja bym żółtą wyciepała Porządna róża i taki powojnik...cud-miód !

Buziolki Juleczko, żyję Przyjedź do Alinki...

Kasiu, no kto wie czy powojnik jej nie zdominował ... myślę czy jak różę pnącą to chyba w przeciwnym narożniku z daleka od niego....
...co to za powojnik niestety nie wiem, u mnie 3 sezon bidulka takiego na wpół ususzonego kupiłam w Netto....a do jedzenia dostaje to co róża, bo trudno każdemu w osobnej miseczce dawać
Ogród w budowie - nieustającej 23:05, 08 lip 2013

Do góry
Szukałam pachnącego mocno żółtego liliowca z wąskimi płatkami. Wczoraj wieczorem zakwitł bardzo podobny do niego, o wspaniałym zapachu, więc muszę go pokazać, chociaż to nie jest poszukiwana odmiana, ale też ma długie, chude łodygi, choć płatki szersze. Mam jeszcze jedną szansę na poszukiwanego liliowca, która jest jeszcze w pąkach.

Mój kawałek raju II 23:04, 08 lip 2013

Do góry
Megi pojechała a ja poszłam jeszcze do ogrodu nazbierałam trochę czerwonych owoców, resztki truskawki, poziomki i malinki te jeszcze będą

jagody kamczackiej uzbierałam na nalewkę z dziewczynami w St. Polu próbowałyśmy była super
Marian nazbierał malinojeżyny na dżemik

chodzę sobie dalej po ogrodzie i co widzę? ogórki gruntowe
poszłam po miseczkę i nazbierałam tyle, będą mało solne jutro jeszcze dobiorę, przez noc podrosną
Kubusiowo II 23:01, 08 lip 2013

Do góry
Bogda ja nie robiłam... przecież projekt naszkicowała mi Danusia. Kobieto aż tak zdolna to ja nie jestem Ale obserwowałam Danusię.... najpierw podzieliła rabaty na strefy, potem dala kolor a potem roślinę

O tu masz projekt..... troszkę zmodyfikowałam co nie co

Ogród w budowie - nieustającej 22:55, 08 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

obejrzałam wszystkie widoczki, poczułam się jak na naszej angielskiej wyprawie, tworzysz dzieło sztuki w swoim ogrodzie pozdrawiam Was oboje i mam nadzieję, że twoja noga już ok, niby tylko mrówka!

Ślady po mrówce zeszły nad podziw szybko, nawet byłam zaskoczona, ale jeszcze jest w tym miejscu taka mała poduszeczka. Całe szczęście że była z nami Pani Doktor o pięknym imieniu na "I", bo ona i jej maść mnie uratowały. W przeciwnym przypadku zdana byłabym na angielski przysłowiowy paracetamol, który leczy wszystko.
Dziękuję za pozdrowienia i odwzajemniam, załączając obrazek hortensji która wreszcie chciała być różowa:

Kubusiowo II 22:55, 08 lip 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Konrad już nie mam cierpliwości Jutro cuś powstawiam

Haniu nie ma sprawy Tylko u nas okonie ogonków nie mają..... a dlaczego? a dlatego

Kubusiu ciocia Ania całuje i mówi, że Ty wiesz co dobre w okonku ja też zaczynam od ogonków
Kubusiowo II 22:52, 08 lip 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)

i róża, którą ukorzeniałam z małego patyczka....

Gosia pięknie wszędzie na różach zrobiłam przerywnik ta z patyczka to jak moje Sympatie milo się patrzy jak rosną
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 22:51, 08 lip 2013

Do góry
Miło się patrzy na Wasze uśmiechnięte twarze

Dla odmiany czas na zmiany... 22:49, 08 lip 2013

Do góry
ja ci pokażę moje miejsce z tyłu jest żywopłot z cisa jeszcze go nie widać strasznie powoli rośnie

Kubusiowo II 22:48, 08 lip 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Warzywnik:
16-06 było tak:

a 07-07 było tak:

Samo rośnie pięknie
Kubusiowo II 22:45, 08 lip 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Hmmmm ale w sumie co ja mam pokazać? hahhaha z ogrodu to ciągle to samo ( co prawda są nowe dwie rabaty, właściwie półtorej ale nie pokarzę )

No ale jak chcecie to proszę

Lewa strona...

Samotnia...

Włochata... i drugie zdjęcie też włochata ale dziurawa z braku hakone

No Gosiu super dalej oglądam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:45, 08 lip 2013

Do góry
Gosia - a dzięki Kocham te angielskie klimaty i staram się je stosować u siebie - zazwyczaj z marnym skutkiem, ale czasem coś wyjdzie

Ela - tfu tfu na razie spokój - chyba polanie ich środkiem podziałało. A aparat - toffam go miłością dozgonną

Gabrysiu - dziękuję - pozdrawiam

Ula - proszę bardzo

Teraz popatrzyłem i w zeszłym roku o tej porze miałem już kwitnącą, w tym roku w ogóle nie chcą rosnąć
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1724-u-sebka-czyli-ogrodowych-rewolucji-ciag-dalszy?page=276#post_5

Tosiu - dziękuję ślicznie Świętuję urodziny razem z ogrodowiskiem To chyba jest właśnie przeznaczenie
Dla odmiany czas na zmiany... 22:44, 08 lip 2013

Do góry
prosze was o poradę

otóż wsadziłam świerki i tuje...przy tujach było trochę zabawy, bo musiałam taki lekki spadek zrobić, przy okazji obaliłam jeden płotek...poradźcie mi teraz proszę czy śliwa tam pasuje?...a może dwie? ... w jakiej odległości posadzić to drzewo od tuj i żywopłotu i potem w jakiej odległości od niego np. horti?...zaraz pokażę o co mi chodzi

wiem, że nie powinno się planować kawałkami, ale ten kawałek bedzie kiedyś częścią dużej rabaty, i tak sobie pomyślałam, żeby choć kawałek jej zrobić

a może z grujecznikiem?

to jest to miejsce zaznaczone na planie na czerwono

Ogród niby nowoczesny ale... 22:44, 08 lip 2013

Do góry
Fotki dla Bogdy

zielony

bordo

Kubusiowo II 22:43, 08 lip 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
...i z lotu ptaka

a mnie jeszcze ciekawi-bo cudnie że jest to wiadoma sprawa-jak dobierasz roślinki?i jeszcze jedno pytanie-jakim kluczem dobierasz ich ilość?

bo ja tego ni umiem
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 22:43, 08 lip 2013

Do góry
Jak coś to polecam miętę, u mnie trochę zadziałało.
Twoja ładnie rośnie. Lubię ją , duże ładne liście i fajne stokroty

Jurajski Ogród 22:41, 08 lip 2013

Do góry
Agnieszko, Ty przedstawiasz ogród z miłości do niego a moje spojrzenie to czysty zachwyt
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies