Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

weronika77 22:04, 11 wrz 2013

grembosia napisał(a)
Co zajrzę do Twojego ogrodu, to widzę raj...oby on tak wyglądał (mam nadzieję, że nie jest przereklamowany).

Grembosiu, podziwiałam przed chwilą zmiany po roku w Twoim ogrodzie. Stary i nowy ogród do pięknych zaliczam.
Też chciałabym by mój ogród był namiastką raju, ale póki co, pomarzyć dobra rzecz.
Dzisiaj jesiennie, deszczowo i zimno, ale pocieszają mnie kwitnące róże, zabrałam kilka do wazonu wraz z zapachem.

Róże Elfe są wciąż piękne i pachnące. W głębi bielą się Chopiny.

Róża Śnieżny Walc z opóźnieniem pokazała, że jest jednak różą pnącą, i dorównała wzrostem do swoich towarzyszek spod garażu. Jest piękna, co widać na tym zdjęciu.
weronika77 22:17, 11 wrz 2013

irena_milek napisał(a)
Weroniko, z tym czasem u mnie ostatnio kiepsko, jakis urlop by sie przydał
podziwiam piękne astry i cały kwiecisty ogród; też siałam astry, ale chyba mi coś nie wyszło tym razem, zatem podziwiam twoje pozdrawiam Was serdecznie i dziękuję za piękne dzielżany

Irenko, astry może wzeszły, ale Twój ogród rozrasta się tak bujnie, że może hortensje je zagłuszyły...
Pod dzielżanem rośnie Twój złocień, ciekawe jak zakwitnie bo pąki już są. Pozdrawiamy Ciebie i Zygmunta.

agata19762 22:18, 11 wrz 2013

Weroniko kiedy do Ciebie zaglądnę to jest cudownie....
zawsze Twój ogród mnie zachwyca .....

róże masz piękne ....o hortensjach nie wspomnę

spokojnej nocki
weronika77 22:43, 11 wrz 2013

Aneczka napisał(a)
Witam, nie jestem w stanie zaglądać do wszystkich, ale pani ogrodu pominąć bym nie potrafiła. To właśnie na pani ogród wpadłam na początku poszukiwań inspiracji i oglądałam te same zdjęcia już wiele razy z niedowierzaniem. Pani ogród jest tak kolorowy jak w bajce, więc tytuł strzelony w dziesiątkę. Tak mnie pani zainspirowała, że już rozmawiałam z sąsiadkami o szczepkach roślin, o których wcześniej bym nawet nie pomyślała, że mogą tak pięknie ożywić ogród jak np. astry czy chryzantemy. No szok jaki efekt pani stworzyła tymi od dawna znanymi roślinkami a tak niedocenianymi. Muszę przyznać, że sama na początku nie byłam zachwycona tymi kwiatami, dopóki nie trafiłam do pani ogrodu. Zaczarowała mnie pani. Gratuluję wspaniałego magicznego ogrodu! Pozdrawiam serdecznie.

Aneczko, dziękuję za miłe słowa. Słuchaj rad naszej Danusi, podpatruj co Ci się spodoba, a czas leci szybko, i szybko będziesz się cieszyć swoim ogrodem. Robiłam na początku podobnie jak Ty, sadziłam co mi się podobało, potem dzieliłam na więcej. Wsadź kilka kęp rozchodników, łatwo się rozrastają, nawet z jednej łodygi dzieliłam na części i każda się ukorzeniła. Ładnie wyglądają z trawami, i nie tylko, w każdym czasie. Siej tytoń ozdobny i kosmos, goździki brodate, aksamitki, potem same się wysieją, a Ty w tym czasie będziesz spokojnie planować i robić powazniejsze nasadzenia. Pozdrawiam.

Trawy i róże.

Kosmos.
weronika77 22:46, 11 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

Wydawało mi się ze Ci odpisywałam ale nie widze mojej odpowiedzi. Mozesz poczekac. Pozdrówka.

Dziękuję Bogdziu, czekam niech spokojnie zdobi do gorszej jesieni.

Pozdrawiam z różą.
weronika77 22:59, 11 wrz 2013

agata19762 napisał(a)
Weroniko kiedy do Ciebie zaglądnę to jest cudownie....
zawsze Twój ogród mnie zachwyca .....

róże masz piękne ....o hortensjach nie wspomnę

spokojnej nocki

Agato, na dobranoc...

Róża PEACE.

Mathildis 19:24, 12 wrz 2013

Weroniko zdjęcia cudne, żeby tak jeszcze można było ten zapach mailem przesłać
weronika77 21:13, 12 wrz 2013

Mathildis, wierzę że jest to w możliwościach przyszłości i techniki. Pamiętam czasy, kiedy "wchodziła telewizja a z nią WIZJA, i też trudno było uwierzyć.

Śnieżny Walc pachnie tak jak wygląda, pięknie.
AgnieszkaW 21:17, 12 wrz 2013

Piękny Twój bajkowy ogród o tej porze. Pozdrawiam Weroniko
weronika77 21:21, 12 wrz 2013

Nie pokazałam jeszcze astrów w kolorze moich surfinii tarasowych, i clematisa, w kolorze BLUE. Oto są.

Zachwalałam, i nadal to robić będę, rozchodniki. Są ładne z daleka i z bliska.
Dzisiaj z bliska.