Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

April podbija las... 09:29, 13 cze 2022

Do góry
Rdest bistorta, zadziwiająco długo kwitnie w tym sezonie

białe jarzmianki Buckland są teraz cudnie zielone. Bardzo lubię je w tej początkowej fazie

kokoryczki wyjątkowo nie zjedzone przez gąsiennice

Hosta Fire and Ice szaleje. Później towarzyszyć jej będzie niebieski dzwonek i niebieskie floksy
April podbija las... 09:24, 13 cze 2022

Do góry
Dla Tarci, mój ulubiony dereń kousa Cappuccino

April podbija las... 09:20, 13 cze 2022

Do góry
Inne pstryczki. Ogród zmienia się z dnia na dzień. Ja raczej nie jestem w stanie nadążyć za nim

April podbija las... 08:59, 13 cze 2022

Do góry
Młoda sójka, jeszcze nielot, uratowana z paszczy mojego lwa ogrodowego

Na drugi dzień uratowałam młodą sikorkę, którą sierściuch przyniósł mi do domu. Zdjęcia brak, ręce miałam zajęte

Uwielbiam derenia rozłogowego Green Carpet

April podbija las... 08:52, 13 cze 2022

Do góry
No i popełniłam jeszcze inne zakupy, paprociowe w Sadzawce. Też jestem mega zadowolona. Rośliny fachowo zapakowane, nie ucierpiał nawet jeden listek
Dryopteris wallihiana

i primula beesiana i bodziszek Dreamland o cudnych porcelanowych kwiatkach

Wszystko na białą rabatę pod brzozami, przy kompostowniku.
Jak cisy zasłonią do końca kompostownik, stworzą cudną, ciemną ścianę zieleni, która będzie podbijać biel rabaty.
Na razie proponuję wysilić wyobraźnię Bo bardzo trudno w tym miejscu zrobić dobrą fotkę, bo fotograf noga... no i cały bajzlownik wokół

Akurat tej rabacie światłocienie nie służą. Muszę popracować nad zdjęciami bo nic nie widać. A na żywo wygląda już bardzo fajnie.
Kaszubskie piaski 08:48, 13 cze 2022

Do góry
Opowieści o rabacie macierzankowej cd.

Zakwitła rogownica i kłoszą się kostrzewy. Zeszłoroczne wrzosy pączkowe zaczynają dawać oznaki życia. Zwykłe wrzosy rozrastają się i wyglądają lepiej. Chcę jeszcze ich trochę dosadzić jesienią.

I rabata angielska cała w zieleni i błękitach. Pięknie kwitną kocimiętki. Czosnki się zupełnie nie sprawdziły u mnie. Z kilkudziesięciu cebul posadzonych jesienią zakwitły pojedyncze. Hm, czy zjadły je nornice?

Łączka przed koszeniem i po.

Mój ogrodowy pamiętnik 08:37, 13 cze 2022

Do góry
LIDKA napisał(a)

Moje ulubione foto. Piękno w najczystszej postaci.

Teraz jest taki moment przerwy że mało co kwitnie więc ja i tak czekam na te moje róże a potem hortki .
Zieleń, drewno i antracyt 08:36, 13 cze 2022

Do góry
antracyt napisał(a)

Piękna, choć nie lubię kolorów na jednym kwiecie, ta mnie zachwyca. Dlaczego tak krótko można się nimi cieszyć... Ha, też bym chciała mieć Zuzy umiejętności komponowania. I jeszcze nazywać tak ładnie kolory i odcienie, tu pistacjowa biel, tu porcelanowa, tu maślana...
Zuza, czy piwonie ze względu na liście też są jakieś ciekawsze i mniej ciekawe, czy tu różnic nie ma?

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 08:31, 13 cze 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Szambo jeszcze nie całkiem przykryte ale jest zdecydowanie lepiej

Jakie tu JUŻ widoki... Bardzo mi się podoba Twoja konsekwencja! Donice szał.
Osiedlowy ogródek 08:28, 13 cze 2022

Do góry

April podbija las... 08:27, 13 cze 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
No i gdzie te derenie?

O matko jaka niecierpliwa. U mnie wszystko musi nabrać mocy urzędowej. Poza tym ostatnio mam wstręt do komputera. Za dużo pracy w robocie.
Ze szkółki Wrzos przyszły bardzo fachowo zapakowane trzy krzaczki. Dwa derenie Mount Fuji i Beni Fuji i jeden oczar Feuerzauber

No i teraz plan sadzenia "się tworzy", żeby jak najmniej trzeba było robić tetrisów. Choć obawiam się że to nieuniknione.
Ptasi gaj 08:12, 13 cze 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Na żywo surrealistycznie lawendowa mi się wydawała. Pewnie to też przez kontrast z sąsiadującymi innymi różami Piękne jest tak, czy tak Kiedyś pewnie u mnie wyląduje, ale na razie muszę się zająć tym, co nakupiłam

No to sądź aby było pięknie moje asprin już mają pojedyncze kwiaty. Róża kończy kwitnienie nawet w grudniu.
Kolor tak czy siak Nowalis jest bardzo ladny. Mam jeszcze jedna o wrzosowym kolorze musi zakwitnąć.

Tutaj porządki potrzebne nie zdążyłam

Czyściec humello kwitnie nie dobra miejscówke dalam. Zobaczę jak się będzie krzewił.

Hortensjowo 08:06, 13 cze 2022

Do góry
Helen napisał(a)

Pięknie! Patrzysz i myślisz: Przypki czy nie Przypki? Ależ piękne to Hortensjowo!

To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:02, 13 cze 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Bez pomyślunku posadziłam przy pergoli warzywnikowej dwie różne róże. Jedna to Laguna, a druga to Rozarium Uetersen. Zgrzyt kolorystyczny i zębami też zgrzytam.

Na zdjęciu nie razi. Może w realu tak.
Ja z takimi trudnymi kolorami jak np Leonardo da Vinci sadziłam róże wielokolorowe typu Eden Rose, żeby nie było tak jednoznacznie. Nawet dobrze to wygląda. Choć jeszcze w tym roku chwilę potrwa zanim się rozwiną. U ciebie to już niemal szczyt sezonu różanego.
A Laguna nie przeszkadza przy przechodzeniu przez bramkę? Ona taka kolczasta...
Do raju daleko - u Ewy 07:50, 13 cze 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Świdośliwa z owocami - zdjęcie dla Mirki

U mnie zaledwie kilka owocków, może dlatego że młoda, nie ma siły na zawiązywanie owoców, buduje system korzeniowy.
Ewa masz więcej zdjęć z budowy nawodnienia? bardzo jestem ciekawa jak ogród wyglądał podczas , bo po zdjęciach nie widać żeby cokolwiek zniszczyli.

Rabaty z rh i czosnkami o tej porze rewelacyjna, mają prawie ten sam kolor
Za drzwiami do ogrodu... 07:43, 13 cze 2022

Do góry
anpi napisał(a)

Pergola kolorem nawiązuje do drzwi w murku, długo myślałam ,czy może ma być biała ale... może kiedyś wszystkie biele zmienię na taką szarość!?

Świetnie wygląda ten kawałek. Zdecydowanie jestem za szarościami. Biały jest bardziej zobowiązujący. Szarość łagodniejsza, lepsze tło dla roślin. Lepiej pasuje do drzwi.
No i szarość ciągle modna
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 01:50, 13 cze 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

To teraz już zaliczone

I to na szóstkę z plusem. Rewelacyjne!
Też proszę o namiary
A co w nich planujesz?

A ogród super się prezentuje.. piętro z tarasem, tam gdzie 3 graby jest mega eleganckie
Zacisze Alicji 01:14, 13 cze 2022

Do góry
Alija napisał(a)

"Jak na górze, tak i na dole" - piękne niebo w stawie
Mazurskie klimaty Małgorzaty 01:11, 13 cze 2022

Do góry
malgorzatakarpacz napisał(a)
Dzisiaj bawiłam się w fryzjera---plecków nie czuję,leżę i kwiczę.

Świetnie przycięłaś! Potrzebny Ci stołeczek na kółkach do robót ogrodowych dla ochrony kręgosłupa, mam taki i sobie chwalę
Magary Dramaty z Rabaty 01:08, 13 cze 2022

Do góry
Poza śmierdzielstwami mam też bukiet letni, pozazdrościłam Koleżankom
Mój chwastowy (rogownicę z góry przepraszam) ale i tak mi się podoba

W bukiecie jest takie coś:

Znalazłam na działce, wyrwałam do bukietu i trochę pożałowałam później, bo strasznie ładne. Może trzeba było przesadzić na rabatę? Czy któraś z Was rozpoznaje co to? Aplikacja do rozpoznawania roślin nie wie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies