Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Majowo nie tylko w maju 00:11, 29 cze 2013

Do góry

Zaglądają sobie zza bukszpanu
Mój kawałek raju II 00:09, 29 cze 2013

Do góry
Megi napisał(a)
Aniu, rudbekie i ten pełny kosmos przepiękne - takie kwiaty bardzo lubię

Aniu, czy te rudbekie zawsze takie wysokie Ci rosły ? byłyby idealne na tyły mojej rabaty, którą planuję i powoli robię spis roślin - większość pewnie przywiozę z Wipsowa, bo mają jakieś 90% z tego, co bym tam chciała zasadzić, ale część będę musiała zamówić w necie

Megi w tym roku tak wybujały w tamtym roku były na jakieś 1,20 cm, były niższe od łubinu a w tym roku do 1,90 cm Kosmos sama wysiałam do ziemi, bo jak wysiałam w domu to nic z niego nie wyszło, ale potem część niechcący wypieliłam, bo zapomniałam gdzie wysiewałam (kilka miejsc)
Majowo nie tylko w maju 00:05, 29 cze 2013

Do góry
Clematisy, clematisy, różyczki. Te ostatnie zapewne zakwitną jak będziemy na wakacjach.
Mój kawałek raju II 23:59, 28 cze 2013

Do góry
Haniu, Agnieszka, Megi, Anita, Ewelinka, Ewa, Jasia, Anula, Anulka, Kasia dzięki za pamięć i odwiedzinylawenda dla Was po 22.00 wróciłam z ogrodu i jeszcze rozmawiałam z Kaisog przez telefonszybki prysznic i do kompa
Majowo nie tylko w maju 23:55, 28 cze 2013

Do góry
Kuleczki przycięte, kora wysypana - garba można sie nabawić przy tych robotach ogrodowych

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:52, 28 cze 2013

Do góry
mira napisał(a)

Pięknie u Ciebie, mira. Jak widzę takie obrazki, to mi się coś smętnie robi i ciężko na duszy, że ja w życiu nie dojdę do takiego stanu z moją łysiną

a i gratuluję: 200!
Majowo nie tylko w maju 23:48, 28 cze 2013

Do góry
HUUURRRAAAA
Zakwitł tulipanowiec !!!!!

Zakątek z fioletową ławeczką 23:46, 28 cze 2013

Do góry
Jałowce już miały sporo lat M nożycoręki dorwał się i takie coś wyszło Ptaszki mają radochę i skaczą po tych gołych konarach Najpierw się wykopią w poidełku, a potem hyc, na gałązkę

To z boku będzie do wycięcia, bo w środku cała thuja jest brązowa

Tutaj też przycięty jałowiec. Wiem, że nieciekawie to jeszcze wygląda, ale myślę, że na drygi rok będzie już lepiej

I widok troszkę z góry

Więc tak moje jałowce wyglądają...

Działeczka koło Muzeum 23:27, 28 cze 2013

Do góry
Mam wątpliwości co dalej z pomidorami - odmiana Bawole Serce. Jak je poprowadzić?

Nie wiem czy to zdjęcie jest wystarczająco wyraźne, robione niestety telefonem. Postaram się o lepsze.

Do tej pory dolne łodygi traktowałam jak liście, a teraz okazuje się że one zgrubiały i są na nich kwiatki. Wilki wyłamuję.

Jak się prowadzi pomidory na pędy? Co trzeba wtedy ułamać? Czytałam też o ogławianiu (końcem lata?) i o usuwaniu ostatniego kwiatka. Mam jednak masę wątpliwości...
Zakątek z fioletową ławeczką 23:27, 28 cze 2013

Do góry
W domku posprzątane, podłogi pomyte w ogrodzie też ogarnięte czas relaksu

Ogród Loczka 23:24, 28 cze 2013

Do góry
Witam. Jeszcze kilka fotek.

Mój mini warzywniak

Działeczka koło Muzeum 23:23, 28 cze 2013

Do góry

Dojechałam wreszcie do truskawek, ufff! Można powiedzieć że ten pas jest w miarę oczyszczony ale wiadomo jak to z perzem - już wydaje się że go nie ma a jak się pogrzebie to zawsze się znajdzie.

Debro nie wybrałam opcji Roundup, gdyż nie wierzę, że on by mi pomógł, poza tym nie wierzę, że on się w ziemi po tych trzech tygodniach rozkłada. Perz jest podstępny - nie będzie go z wierzchu, ale pozostaną te kłącza nieszczęsne, które zaraz odbiją. Jedynie przekopanie wchodzi w grę.

Zawsze pracę rozpoczynam od ponownego przekopania "urobku" z dnia poprzedniego. I niestety upewniam się że przekopywać należy w różne strony i to kilka razy.

Już nie działka - już ogród (u Topoli) 23:17, 28 cze 2013

Do góry
Witaj,masz piekny,przemyslany ogrod,gratuluje A do kompletu polecam mojego doga,ktorego droga hamowania jest...No wlasnie jej nie ma Kochajac i ogrod i psa,przymykamy oko na pewne ich sprawki Chociaz szczerze przyznam,ze strat jeszcze nie mam,moj piesio lubi ogrod,wacha kwiaty i czestuje sie pomidorkami
Dziekuje za kolejny piekny ogrod,pozdrawiam serdecznie z Bawarii- Kasia
Moje storczyki 23:12, 28 cze 2013

Do góry
Obecne kwitnienie

Mój 4 arowy azyl... 22:55, 28 cze 2013

Do góry
Pieknie Basienko u Ciebie,co tu duzo mowic...lepiej zatopic sie w pieknie Twojego ogrodu i wzdychacPozdrawiam cieplutko
Ogród z łezką 22:51, 28 cze 2013

Do góry
atena35 napisał(a)

Miało, miało.
Wczoraj słyszałam taką prognozę, że w weekend będzie 30st.
W sobotę 15 i w niedzielę 15
Co zostało - chociaż się śmiać

Dobre

Dobrze że moim wróblom ciepło.... bo mój basen stoi.. do zimnej wody nie wlazę..

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:47, 28 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)

Zauważyłam, że czas za długi, ale to tak na szybko A fotki robione z ręki, bez statywu.... fociłam kwiatki, a tu patrzę 4 wróble szaleją blisko mnie.... no i znów nafociłam

Ale tak sie bawiły, że musiałam pilnować sie by nie parsknąć śmiechem... patrz jakie skoki do wody.. jak dzieci..

Wróbelki sa fajne bo odważniejsze od wszystkich innych, łatwiej je fotografowac.Teraz pewnie ich wiecej bo młode z gniazd wychodzą.Ja nie mam statywu i wszystkie robię z ręki.Ptaki są zabawne i fajnie je obserwowac.A ten kamień faktycznie przestaw.Pozdrówka.
Hortensja pnąca - Hydrangea petiolaris 22:46, 28 cze 2013

Do góry
Swoja hortensję pnącą posadziłam przy słupie elektrycznym. Była małą sadzonką jak ją kupiłam i przystawiając ją do ściany pomyślałam, że wieki miną zanim ją zakryje. Przy słupie rosła powoli, musiałam ją przyczepiać i podpinać bo nie chciała się piąć. Po paru latach dopiero zaczęła sama się wplatać i przyczepiać do belki. I cały czas ma ochotę "rozpinać" się na boli . Nowe pędy wciskają się każdą szparkę, zniszczyła mi płytki przy wejściu, oplata wszystko co ma po drodze. Trzeba ją ciągle przycinać. Gdybym była cierpliwsza miałabym ścianę zakrytą. Przez to ciągłe docinanie nie kwitnie tak jak na początku

Tak wyglądała w 2008 roku obsypana kwiatami

oplotła lampę, obok jest jałowiec i też go oplatała.

tak wygląda w tym roku.Kwiatów niewiele bo muszę przycinać jej boki żeby można było przejść, Jest już dużo wyższa. Dlatego już nie polecam sadzenia przy słupie który stoi przy wejściu

lampy nie widać czyli muszę znowu za sekator i działać wbrew jej naturze

Ogród Loczka 22:45, 28 cze 2013

Do góry
Jeszcze kilka fotek.

Mój mały ogród cały czas się rozwija, przygoda z tą fascynacją rozpoczęta. Dziękuję z góry za opinie i uwagi. Pozdrawiam z Beskidów
Mój 4 arowy azyl... 22:45, 28 cze 2013

Do góry
Moje kulki, w głębi po prawej Cleome i jej zbliżenie. Bardzo mi się w tym roku udała, ciekawe kiedy zakwitnie?

A to pierwsze przebarwienia szałwii trójbarwnej, na razie malutkie jeszcze

i kwiatostan szałwii muszkatołowej z bliska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies