Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Piaskownia na zakręcie

Piaskownia na zakręcie

ewsyg 08:57, 13 sie 2013

irena_milek napisał(a)
Witaj Ewo wklejam paulownię
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2408-milkowo-moje-miejsce-na-ziemi-czii?page=1229

nieźle głowę musiałam skręcić, ale nowości obejrzałam
[/quote

Irenko i ona Ci nie przemarza, czytałam, że to delikatne drzewo?
ewsyg 09:00, 13 sie 2013

grazyna napisał(a)
Ewo odpowiedź o trawie jako skarbie w glebie poczytałam, bardzo dziękuję za przekazane swoje spostrzeżenia, na 100% skorzystam.

Widzę, że wszystko przesadzasz nie bacząc na porę roku i wszystko świetnie sobie radzi. Umiesz to zrobić !

Czytałam o Twoim zabiegu a więc trzymam mocno kciuki by wszystko udało się pomyślnie

Serdeczności

Cieszę się, że może ktoś skorzysta z moich dziwactw

Oj trzymaj, trzymaj, mam trochę pietra. Również ślę serdeczności
ewsyg 09:26, 13 sie 2013

No to teraz relacja z zakupowej wycieczki do " Bylin ogrodowych" w Rudnikach Małych woj. śląskie. Znajdują się one przy trasie Katowice - Częstochowa. Pogoda była piękna, więc do 13 działałam na działce a potem pojechałam po roślinki. Przywitał mnie taki widok

To hot papaja, ależ to wyglądało mówię Wam.

Polecam każdemu to gospodarstwo. Przemiła właścicielka. byłam tam chyba 2 godziny. Takiej obsługi dawno nie zaznałam. Pani oprowadzała mnie po całym terenie i wybierała mi rośliny, zwracała uwagę, żeby były rozkrzewione, a kwiaty miały ładny pokrój. Niektóre już przekwitały. Wybór jeżówek ogromny, mają chyba wszystkie odmiany. Szok, tyle pięknych kwiatów, dylemat, które wybrać. Mają też trawy, żurawki, ostróżki, trytomy i wiele innych. Wybór w odmianach. Już wiem, że wszystkie rośliny będę tam kupować. Całkiem inaczej, kiedy możesz sama wybrać i widzisz o kupujesz. Wiosną jadę tam po pierwiosnki, kosaćce i piwonie. Polecam z całego sera. Na miejscu dostałam 20% upust i gratisa. Oto moje zakupy.

Floks, jeżówki i żurawki

Kindzia 11:19, 13 sie 2013

Ale jeżówy ogniste!!!!!!! Takie właśnie będą u mnie na wiosnę!!!!!!!!! To ten bylinowyraj.pl w Rudniku Małym?

Ale super zakupy zrobiłaś!!!!
Debra 11:45, 13 sie 2013

Wspaniałe miejsce na zakupy Ewo. Od Warszawy niestety daleko, bo to za Częstochową, ale mają sklep internetowy
http://www.sklep.bylinowyraj.pl/

Wybór jeżówek rzeczywiście wspaniały, do tego w dobrej cenie. 10-12 zł.
Ja ostatnio w PNOS-ie kupowałam jeżówki po 18!
ewsyg 14:42, 13 sie 2013

Kindzia napisał(a)
Ale jeżówy ogniste!!!!!!! Takie właśnie będą u mnie na wiosnę!!!!!!!!! To ten bylinowyraj.pl w Rudniku Małym?

Ale super zakupy zrobiłaś!!!!

Tak Kasieńko, to ten sam, to dzięki Tobie tam trafiłam. Gdybyście mogły zobaczyć te ilości jeżówek i ile jest odmian. Kobietki nie wiadomo które wybrać, Ceny faktycznie bardzo przystępne i przemili ludzie.

Kasiu będziesz miała super efekt z tymi jeżówkami.

ewsyg 14:45, 13 sie 2013

Debra napisał(a)
Wspaniałe miejsce na zakupy Ewo. Od Warszawy niestety daleko, bo to za Częstochową, ale mają sklep internetowy
http://www.sklep.bylinowyraj.pl/

Wybór jeżówek rzeczywiście wspaniały, do tego w dobrej cenie. 10-12 zł.
Ja ostatnio w PNOS-ie kupowałam jeżówki po 18!

Debra mają sklep internetowy, ale chyba nie ma tam całej oferty. Pani powiedziałam, że teraz mają dużo pracy i mało czasu, ale w zimę bardziej uaktualni ofertę.

A, kupiłam sobie przepięknego floksa szkoda, że tutaj na tym zdjęciu tego nie widać. W ogóle zdjęcia nie oddają piękna kwiatów.
Kindzia 18:15, 13 sie 2013

Ode mnie wprawdzie niedaleko...może w przyszłym roku z Bogusią się umówimy i obie pojedziemy na wycieczkę.
GorAna 21:30, 13 sie 2013

Obejżałam Twoje rękodzieło.... zdolniacha z Ciebie
Baaaardzo mi się podobają Twoje korale
Pozdrawiam
Luki 21:56, 13 sie 2013

Widzę, że odwiedziny w szkółce udane Zakupy super.
Te jeżówki zaraz przy wejściu robią ogromne wrażenie na żywo. Raz rozmawiałem z właścicielką i mówiła mi ile jest pracy z bylinami. Chcieliby, żeby wszystko cały czas było uporządkowane, ale się nie da no chyba żeby zatrudnić masę osób. Mimo wszystko widzę różnice z tym jak byłem tam pierwszy raz 3 lata temu. Co najważniejsze, super wybór, bardzo dobre ceny i miła obsługa
Jedynie nad czym ubolewam, że już nie mają większego wyboru liliowców.