Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 22:31, 12 sie 2013

Hej!
Fasolkę posiej sobie wiosną, zupełnie bezproblemowa Ogórki na pewno przesuszone, w skrzynkach bez podlewania podczas urlopu... i po ogórkach. Zresztą jakieś mało udane od początku były. Ale Młoda dzielnie je mizerię, prawie codziennie

Jak się odkład dobrze będzie miał, chętnie przygarnę Wiosną Ci podrzucę trawkę, bo jak ją teraz ciachnę może nie przeżyć - rok temu dawałam Mamie, chyba nic z tego ;(

Trawki mają tam ładne, i do tego niezły wybór, chyba najlepszy w okolicy Chętnie zobaczę co wybrałaś, pokaż koniecznie

pozdrawiam!
Anita1978 22:35, 12 sie 2013

A my widzieliśmy kilka gwiazdek! Chłopaki życzenia mieli, a jakże! Ale chłodno, idziemy już spać!
popcorn 08:42, 13 sie 2013

Super może następnym razem

Mary Rose zakwitła

Tu w porównaniu z fotką na metce

Wczorajsze fotki:
Limki:

Niedźwiedzie futro urosło i zlało się w jedno wielkie futro

Jeżynki, niestety w większości kwaśne, i od strony drogi takie białe częściowo-dlaczego??

popcorn 08:45, 13 sie 2013

Kulka powędrowała w kocimiętki:

Eden

Louis Odier:

Busz trochę przerzedziłam wczoraj, większość rudbekii wyleciało:

Wycięłam też odętki i przekwitłe grzebieniaste przetaczniki Christa - zaczął je atakować mączniak od dołu; mam nadzieję nie zabiłam ich i odrosną wiosną??

Rh coś nie bardzo... chloroza??

Ciachnęłam kolejny raz od dołu morwę, rośnie jak szalona.

I Młoda na koniec - a kuku!
Margolka 11:31, 13 sie 2013

A kuku dla młodej

Gdybys chciała dla mnie zrobic odkład ze swojej horti, to byłabym wdzięczna

Moje maja sie dobrze i myślę, ze lepiej przetrzymac do wiosny. Jeśli zimę u mnie przetrwają, to myśle, ze mogą się przeprowadzać. Drugi juz obiecałam mamie i też wiosną wykopię. Myślę, że spoko dadzą radę, bo jak je przyginałam, to z oczka juz puszczały korzonki, więc sie o nie nie boję. Do wiosny ukorzenią się porządnie
popcorn 11:32, 13 sie 2013

Hej Małgoś, a o której horti myślisz? Mam kilka Limek i nowe vanille fraise, dęboliste i pink lady. Kyushu masz, więc nie chcesz?
ok, więc wiosną robimy wymiankę, ja planuję dzielić moje trawsko to paskowane - spartynę grzebieniastą

pozdrawiam!!
Krys 12:37, 13 sie 2013

Karolina ale wszystko pieknie rosnie,a jak ta trawka ode mnie sie przyjeła?
popcorn 12:43, 13 sie 2013

Hej Krysiu!

trawka ledwo żyje, sadziłam w upał, do tego podzieliłam tą wcześniejszą. Ale żyje, tyle że niezbyt fotogenicznie wygląda Wiosną pięknie odbije i będzie miodzio

co u Ciebie?

k.
Krys 13:18, 13 sie 2013

popcarol napisał(a)
Hej Krysiu!

trawka ledwo żyje, sadziłam w upał, do tego podzieliłam tą wcześniejszą. Ale żyje, tyle że niezbyt fotogenicznie wygląda Wiosną pięknie odbije i będzie miodzio

co u Ciebie?

k.

Ja wczoraj tez dzieliłam to beda nowe i dam Ci ,a te niby rozplenice tez mam porobione sadzonki to moge Ci dac
popcorn 13:23, 13 sie 2013

Krysiu, już mi wystarczy, nie kłopocz się, dziękuję! Podlewam regularnie, więc nie padną, mam nadzieję
Ty masz taki hektar jeszcze działki do obsadzenia, wypatruj u mnie czym się mogę z Tobą podzielić Swoje rozplenice też pewnie wiosną ciachnę

pozdrówka!