Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Może niedoskonały ale..... 21:31, 27 cze 2013

Do góry
wiśnia - owoce wielkie . Aż się boję tego roku . Jest obsypana owocami.Zadryluję się

jabłonka

obok czereśnia, owoce czekają na wnuczki

młodziaki

pierwsze owoce

Maliny

kawałek prawie łąki
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:30, 27 cze 2013

Do góry
Reniu,witam i dziękuję.

Może niedoskonały ale..... 21:29, 27 cze 2013

Do góry
I drzewa już przez nas posadzone
Długi żywopłot z leszczyny.Mieszkamy przy drodze i latem doskonale zatrzymuje kurz.Mąż sadził Olbrzyma z Halle i takie bordowe. Miało być dwukolorowo niestety Olbrzym był silniejszy.Z bordowych został jeden .Ma takie drobne orzeszki

dwie grusze które długo były małe a teraz wyrosły na wielkie drzewa.Gruszki póżne ale pyszne.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:24, 27 cze 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:21, 27 cze 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Kobieto spoważniej to nie pozycja dla babci, nawet przyszłej babci. Wszystkie babcie to stateczne kobiety , no może z wyjątkiem Irenki ale nawet ona nie chodzi na rękach. Liliowiec piękny a ja obiecałam Ci pokazac ten ode mnie , no to patrz.

Podoba Ci sie? Jakies inne też Ci dalam np żóltego pająka i jeszcze coś ale nie pamiętam juz.

O w mordę.. to ja też takiego będę mieć Cmokam cię stojąc na rękach i na nogach

Mam na pewno takeigo od Ciebie... też robię cmok, cmok, cmok... też cudniasty

Żółty mi kwitł z ofiarowanych (wiem które dostałam bo posadziłam na początku nowej rabaty
O taki.... ale on z tych majowych, wczesnych.. ładny, ale miał mało kwiatków i kwitł jak padał deszcz, wiec go nawet nie pokazywałam
Ale zaraz się zacznie... natura chomika zbiera liliowce i każdy inny

Może niedoskonały ale..... 21:18, 27 cze 2013

Do góry
Grembosiu, robię sama. Jedynie przy cięższych pracach mi pomagają. No i nie koszę. Ogród to był mój kaprys i od początku zapowiedziałam, że ja sama. I tak naprawdę nie wiem ile w moich rękach jest bólu od kopania a ile od "losu"
Pytaj, jak będę wiedziała

Ale nie tylko różami ogród stoi.Nie jest to ogród Ogrodowiskowy chociaż nie ukrywam, że patrze z zachwytem na wypielęgnowane trawniki, kanciki. Kanciki pewnie zrobię ale trawnik....kiedyś był ale kret zrobił swoje. I potem panowie odpuścili. Wydaje im się, że jak wykoszą to jest ok.

Sporo drzew już rosło jak się wprowadziliśmy.Najgorsze wycięliśmy a te wtedy młode zostały.Teraz to już dojrzałe drzewa które się już sypią

Dwie wielkie śliwy. Renkloda zagląda do okna i uwielbiam jak wiosną kwitnie,W pokoju biało, taka panna młoda.Niestety jej czas się kończy
To ta z lewej,nigdy jej nie pryskaliśmy ale i tak ma sporo zdrowych owoców.Bardzo dobrych.Z prawej to mirabelka ale nie lubię jej owoców

Po drugiej stronie drogi węgierka i jakaś inna

z drugiej strony działki - staruszka renkloda. Była kiedyś wielkim rozłożystym drzewem. Jest już bardzo krucha niedawno pękł kolejny konar. Nie mamy sumienia jej wyciąć

i tzw.wiśniowy sad.Drzewa sadzone [część] jeszcze przed naszych poprzedników. Takich wiśni nie mają żadne nowoczesne odmiany. Stare wycinamy a nowe wypuszczają pędy. Ten konar do wycięcia.Z niego spływała taka słodka żywica.

Są jeszcze trzy jabłonki koło tarasu i kilka krzaków porzeczek. Starowinki ale odmładzane jakoś sie trzymają. Owoce z nich są mam wrażenie lepsze od tych współczesnych
Ogród do kwadratu 21:12, 27 cze 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Słońce przed burzą

... i roslinki

uwielbiam takie światło !!! super to uchwyciłaś
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:11, 27 cze 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Jakbyś odkopała odętki to zdjęcia poproszę
10 % ???? Niedobrze Trudno się mówi...ale u Ciebie 10% to pewnie u mnie 100% Będzie i tak co oglądać
Nie będzie mnie u Alinki, nie wyrabiam się ze wszystkim, ogród mnie woła, za rzadko tam jestem...Najpierw muszę posprzątać ten bajzel po wielkiej wodzie, może dużych strat nie będzie (nadzieja umiera ostatnia), sadzenie mnie czeka jeżówek i odętek. W przyszłym tygodniu jeszcze róże przyjdą, znowu sadzenie, a nie wiem czy eMuś nie będzie musiał weekendowo pracować...jak jest ze mną zawsze pomoże, jakąś dziurę wykopie chociaż...O chwaściorach nie wspomnę
Bardzo żałuję, że nie mogę do Alinki, nie zobaczę Cię na żywo. Nie mówiłam o tych liliach, że chcę już, może jeszcze okazja będzie...nie szarp ich teraz, jeszcze nie ich czas na wykopywanie. Szkoda ich.
Nawet nie wiem na 100% czy do Pisarzowic będę mogła ...

Dokładnie jest tak jak piszesz, mam trochę różności, wiec jak nie jedno to drugie oczy cieszy
U nas na odętkę mówi sie panieński welon Mam w kolorze blady róż... muszę ja wydrzeć z krzaków... od 2010 roku nie mam ani jednego zdjęcia jej Krzaki ją zasłoniły Wyciągnę ją teraz i posadzę na nową rabatę.... oj.. to co mam do przesadzenia to mi rabaty braknie ...
Tu ją widać, ale dopiero zaczyna.. jest śliczna, a ja ja ciągle źle sadzę.. tzn dobrze sadzę, ale sąsiedztwo sie rozpycha

Może ktoś będzie od Ciebie u Alinki.....
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:11, 27 cze 2013

Do góry

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:00, 27 cze 2013

Do góry

Już nie działka - już ogród (u Topoli) 20:57, 27 cze 2013

Do góry
I za domem:
Już nie działka - już ogród (u Topoli) 20:55, 27 cze 2013

Do góry
I kolejne od strony tarasu i taras:
Już nie działka - już ogród (u Topoli) 20:52, 27 cze 2013

Do góry
Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Aby dopełnić całości ogrodu jeszcze kilka fotek.
Front działki. Strona od ulicy. Oczywiście bukszpaniki koniecznie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:49, 27 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Qurczę, mam szczęście, bo aż dwie publikacje w lipcowej Magnolii

Ogród z lustrem w tle

Ja to mam szczęście - w końcu tam byłem

A topiary też świetne
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 20:48, 27 cze 2013

Do góry
Kasiu,do róz nigdy nie pałałam szczególną miłością,bo co roku wymarzała mi duza ilość.W tym roku wiosną kupiłam 15 sztuk,przetrwało i zaczyna powoli kwitnienie tylko 6 sztuk,ale te z ubiegłego roku są przepiekne,szczególnie pnące,rekompensują całą złość na nie za kapryśność.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 20:43, 27 cze 2013

Do góry
Elizo jak znajdę kartke z tego wiciokrzewu,bo powinnam gdzies miec to napiszę ci odmiane.Wart jest kupienia pod każdym wzgledem,bo nie mam problemu z nim z mszycą,kwitnie dosyc długo,a potem ma do jesieni grona takich czerwonych kuleczek.Jednak najwiekszym jego walorem jest oszałamiający zapach,nie zastapią go zadne drogie perfumy,wieczorem jak siedzę na tarasie i wiatr od niego poniesie zapach to jest rozkosz dopiero.

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 20:42, 27 cze 2013

Do góry
brunera posadzona w ubiegłym roku w ilości 3 szt. utworzyła już jedną kępę. W tym roku chyba ją rozsadzę

Moje Takie Tam w Ogródku 20:41, 27 cze 2013

Do góry
aga_k napisał(a)
i jeszcze fotka tego czego nazwy nie pamiętam

Piękne "toto"
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:40, 27 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)

Jakbym cię nigdy nie czytała ani nie słyszała to po takiej fotce od razu odgadnęłabym Twój charakterek
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:40, 27 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)

Kobieto spoważniej to nie pozycja dla babci, nawet przyszłej babci. Wszystkie babcie to stateczne kobiety , no może z wyjątkiem Irenki ale nawet ona nie chodzi na rękach. Liliowiec piękny a ja obiecałam Ci pokazac ten ode mnie , no to patrz.

Podoba Ci sie? Jakies inne też Ci dalam np żóltego pająka i jeszcze coś ale nie pamiętam juz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies