Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Konstancja30 11:44, 01 wrz 2013

oj Madżen widziałam, że o 3 w nocy sobie tu bezkarnie łazikowałaś )))) ...

Anek baksiki tworzą absolutnie udaną kompozycję ... ale baksiki juz pochwalone ... ja muszę pochwalić szpalery różane ... przyjmą się ... po Tobie nawet u mnie się przyjmuje )) buziak
Mala_Mi 11:46, 01 wrz 2013

Luki napisał(a)
Z czerwonych żurawek polecam nową odmiane Rio, rośnie w pełnym słońcu od miesiąca i radzi sobie bardzo dobrze, kolejna jak na razie też radzi sobie w słońcu to odmiana Paprika. Dorzuce jeszcze kompaktową gęstą Cherry Cola, która w słońcu również radzi sobie bardzo dobrze oraz Fire Alarm o której zbyt wiele nie mogę powiedzieć bo jeszcze jest mała. Nie polecam odmiany Fire Chef bo jest kapryśna, ani Autumn Leave bo tworzy brzydkie kępy. Root Beer w słońcu troszke blaknie. No i jeszcze wpadające w róż o wielkich liściach Berry Smothie i o średnich liściach Gerogia Peach

No.... tego było mi trzeba.. a teraz która jest taka oczotegliwa, by było ją widać.....
Mala_Mi 11:51, 01 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Aniu nie sadź nic pomiędzy bukszpany, chyba że tojeść płoząca. Ale bukszpany się rozrosną i nic pomiędzy nimi nie urośnie, tak jak teraz jest super

Ps. Widziałaś że nie odpuściłam sobie aby w nocy do Ciebie zjarzeć

Widziałam..... i czekałam na potwierdzenie czy może być również dzisiaj.. bo po imprezie o 3...to może sie wszytko podobać lub nie

Też stwierdziłam, że nic pomiędzy kulki nie będę dawać.. i dlatego nawet ziemi już tam nie ruszałam by ja rozluźnić... niech kulki urosną tak by sie prawie stykały jak poduszki.. Muszę tylko coś przed klonem posadzić, bo tak jakoś łyso... myślałam o trawkach, bo one w słońcu będą żyć... I w głowę zachodzę jakim cudem tan mój klon rośnie w tym miejscu.. i w takich warunkach.... Zaprzecza wszystkiemu..... całej teorii co lubią klony...... i dziwić sie że wrzosy u mnie żyją razem z lawendą

Powoli zbiera się lawenda by oczy pocieszyć.... a wiosną robię strzyżenia na krótko... tak jak pisałaś....

Mala_Mi 11:52, 01 wrz 2013

Konstancja30 napisał(a)
oj Madżen widziałam, że o 3 w nocy sobie tu bezkarnie łazikowałaś )))) ...

Anek baksiki tworzą absolutnie udaną kompozycję ... ale baksiki juz pochwalone ... ja muszę pochwalić szpalery różane ... przyjmą się ... po Tobie nawet u mnie się przyjmuje )) buziak

Bo jak sie dobrze wychowa, to potem z byle czego nie kapryszą..

No to inne kulki z biedna hortensja Everest... która jednak ma tu za ciemno... i teraz dumam, jak dać jej więcej słońca.. bo ogólnie mi się tu komponuje...

Mala_Mi 12:03, 01 wrz 2013

Małgosia - szacun to się Tobie należy... oglądałam Kubusiowo.. kawał solidnej roboty odwalony... jak zdrówko.. mija choroba ???

Kondzio - czekam na Twój kawał roboty....

Aniu - żadnych akacji, kruche, rosna wielkie, trzeba je mocno ciąć.. moja różowa kwiaty miała piękne, ale co z tego jak na 5 lat 2 drzewka już wiatr połamał i nic pod akacja nie rośnie, bo płytki system korzeniowy. Bilans zysków i strat wychodzi na niekorzyść akcji.. lepiej coś innego posadzić.

Ela - w ogrodzie to chyba zawsze będzie coś do zrobienia... bo wszytko rośnie i sie rozpycha... wiec bez przerwy trzeb zmieniać kompozycje, a przesadzanie idzie coraz trudniej ..

Gabrysia - forum zobowiązuje... każdy kto wejdzie do Danusi.. zakochuje sie w bukszpanach.

jak zdrówko.... ale chyba troszkę lepiej, jak buszujesz po forum ,

Agnieszka - ależ masz pamięć .. z ciężkim sercem przytnę je.. i listki też pourywam... oj , ależ będzie żal...

Ewa agent 004 - przy tam dużym ogrodzie... małe szanse na spacerki pod ręką po ogrodzie.. tu zawsze jest coś do zrobienia..

Nie mam gdzie wyrzucać darni, wiec zaczęłam sypać w przyszłym warzywniaku.....

Balia już ma tyci tyci wody na dnie.... niedługo zniknie to szkaradztwo z pola widzenia..

Wyciepałam wczoraj dwa jałowce.. i dosadziłam wrzosów.. zapomniałam podlać... muszę to zrobić.. Zarastały mi azalie....

Mala_Mi 12:05, 01 wrz 2013

To już kolory jesieni.. wrzosy i jarzębina.. kwiczoły zpałaszują ją w jeden dzień....

I pączusie

Mala_Mi 12:07, 01 wrz 2013

Poziomki

Truskawki

To będzie rzodkiewka i burak liściowy.... a może i ogórki???
kachat 12:07, 01 wrz 2013

Kulki bukszpanowe wokół klona bardzo fajne, ale jak dla mnie sporo za blisko siebie posadzone... I ułożone z jednej strony zbyt równo - tak idealnie po półkolu, podczas gdy z drugiej strony już bardziej chaotycznie i znacznie gęściej... Jakoś dziwnie - ja bym je wykopała i posadziła przy świetle dnia jeszcze raz, luźniej i bardziej chaotycznie
Mala_Mi 12:09, 01 wrz 2013

Jabłonki mi kiepsko rosną, ale gruszki... szaleją..

Tą gruszkę chyba zlikwiduje.. gruszek bardzo dużo i nie nadają sie to przetrzymania nawet przez tydzień... to z tych "japońskich". Wiec na raz tylu się zjeść nie da...

Ta grusza sie zostanie

boguslawa_ma... 12:09, 01 wrz 2013

Aniu zajrzyj do wątku spotkaniowego;ZIELEŃ TO ŻYCIE "Danusia dała zdjęcia z wystawy i tam są ładne inspiracje z kulkami