Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Brzoza - Betula 18:32, 19 lip 2013

Do góry
Jesienią posadziłam 3 młodziutkie brzozy Dorenbos, ładnie przezimowały, ale ostatnio na ich pniach zauważyłam dziwne pęknięcia (rozszczepy) . Nie daje mi to spokoju, ponieważ nie wiem czy to choroba czy może tak się dzieje z pniem brzozy w miarę jej wzrostu. Dodam jeszcze że poza tymi objawami brzózkom nic nie dolega tzn liście ma ładne (duże), zielone. Ale tych pęknięć jest dość dużo.

Tak to wygląda (przepraszam za kiepską jakość zdjęć):

Moja codzienność - ogród Oli 17:57, 19 lip 2013

Do góry
Sylwuś trawy to miskanty Morning Light
Poprzestawiałam

Moja codzienność - ogród Oli 17:52, 19 lip 2013

Do góry
stożki spróbuj w ten sposób

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:40, 19 lip 2013

Do góry
Edytko szykuj sadzoneczkę dla mnie tego rudzielca! Dziękuję za wsparcie!

Już pożegnałam Zuzię, ale zdjęć moich nie będzie. Po prostu zapomniałam zrobić. Było miło, i szkoda, że tak krótko!

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:35, 19 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Zakwitł drugi kwiat lotosu

Na wodę nie patrzymy, bo wczoraj przesadzałam wszystkie lilie i inne rośliny w oczku, wiec zabełtaliśmy tak wodę, że chyba przez miesiąc nie osiądzie

Dobrze trafiłam..znowu relacja się zaczyna
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 17:12, 19 lip 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
To się do brico przejadę, wprawdzie na drugim końcu miasta prawie pod Łdzią, ale jest potrzebuję 1 limkę, może jeszcze będzie... pozdrawiam Aga!
moja green jewel (chyba?):

Karolina, moja Green Jewel podobna do Twojej. Bardziej biała niż zielona.
Ciekawe czy w Twoim brico ten sam asortyment. Zamelduj.
Może niedoskonały ale..... 17:10, 19 lip 2013

Do góry
Barbaro, dziękuję za miłe słowa. Ten klonik powinien być dużo większy ale ciągle coś mu przeszkadzało. Teraz chyba ma spokój
wiuniu, miło mi

agapanty- ależ one każdą długo na siebie czekać

ładnie kładą się cieniem

lilie

liliowce

piękny jest

ten taki j jak pająk

żółty a właściwie limonkowy

ten pasuje i do żółtych i do różówych róż i w takim miejscu jest posadzony.Rozdziela różę żółta Chinotown od różowej Madame Pierre Oger

jeżówka
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:05, 19 lip 2013

Do góry
Haniu pozdrawiam piątkowo pięciorniczek się kłania dla ciebie Haniu i Zuziu
Dla odmiany czas na zmiany... 16:58, 19 lip 2013

Do góry
wstawiam zdjęcia

najpierw wiadomość z przed chwili...przyszły hortki...ładne...tak mi się przynajmniej wydaje....sami zobaczie

lecę ustawiać
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 16:41, 19 lip 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
No, no, chylę czoła " Pani Złota Rączka"

Debra, sama to zrobiłaś ? ?

ale super efekt murek murowanie się prezentuje
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 16:32, 19 lip 2013

Do góry
wczoraj trochę polatałam z pędzlem i co nieco pomalawałam na biało

zdjęcia z tel więc przepraszam za jakość

czosnki w suchym bukiecie

plecione kulki

koszyczek "snopek"

stara doniczka (będzie na rabacie, a w niej kamyki niczym strumień albo coś innego...
Ranczo Edy 16:31, 19 lip 2013

Do góry
Witam serdecznie dziewczynki miło mi że podobają się wam moje pięciorniki natrzaskałam fotek bo po zimie może się okazać ich mniej ha ha miłego dnia Renatko,Debro,Atenko i Haniu a to dla was ....
Rozpoznawanie chorób i szkodników 16:02, 19 lip 2013

Do góry
cztery lata temu posadzilem drzwko wiśni. Owoce tak wyglądają.Owoce podłużne ,pestki płaskie.Zdrowe owoce bardzo smacze ,słodkie.Straty sięgają 60%.Czy ta odmiana nadaje się amatorskiej uprawy.Pomocy.
Moja codzienność - ogród Oli 15:59, 19 lip 2013

Do góry
Dziewczyny kombinuję z ustawieniem roślin, wiatr mi doniczni przewraca a słońce tak praży że ciężko zrobić sensowne zdjęcia ale coś tam widać

W rogu jest cisowy żywopłocik za nim derenie a w środku buk.
Nie wiem jak ustawić limki, jest ich 5 sztuk. Czy dać naprzemiennie z ML czy jakoś pomieszać ? a może od płotu a dopiero potem limki? wstepnie dałam po dwa po bokach ale to chyba tak nie będzie...

Żywopłocik bukszpanowy będzie ale bez zawijasa a miłorzęba myślałam podsadzić trzema kulami z bukszpanu nie wiem czy dobrze myślę ?
Stożki każdy jest innej wysokości i też nie wiem za bardzo jak je ustwić bo rabata idzie ze spadkiem
Liczę na Waszą pomoc

Jeden ogród – dwie osobowości 15:48, 19 lip 2013

Do góry
MuSzka napisał(a)
Witam wszystkich,
Mam na imię Agata.
Obecnie siedzę na wychowawczym, ale chciałabym kiedyś pracować w zawodzie bo przekonałam się że to jest to co lubię.
Na studiach zaszczepiono we mnie fascynację ogrodami. Cały czas lubię się dowiadywać nowych rzeczy poznawać nowe rośliny i oglądać nowe pomysły i inspiracje ogrodowe.

Studia pokazały mi jak małą wiedzę o ogrodach wciąż posiadam i cały czas lubię dowiadywać się czegoś nowego inspirują mnie wasze ogrody bardzo.

Wiem dużo o roślinach i mogę służyć pomocą, chociaż wciąż wydaje mi się, że za mało jak na fakt ile odmian różnych roślin teraz istnieje i jak dużo nowych odmian ciągle powstaje.

Ja cały czas na swoim ogrodzie uczę się czegoś nowego w praktyce uprawy i pielęgnowania ogrodów.

Mój mąż bardzo szybko zafascynował się projektowaniem i pielęgnacją ogrodów. Cały czas powtarzam, że minął się z powołaniem zamiast budownictwa powinien studiować ogrodnictwo, chociaż on we wszystkim umie się odnaleźć i świetnie sobie radzi prawie we wszystkim.

Fakt, że mój mąż zafascynował się projektowaniem ogrodów ma też minusy, ;P teraz każde z nas ma swój własny pomysł na wygląd naszego wspólnego ogrodu i zawsze musimy dojść do jakiegoś konsensusu przy kolejnych etapach prac projektowych.

Na razie wspólnie stworzyliśmy coś takiego:
[img

Popatrzyłem sobie na zdjęcie 4 po lewej myślę że dobrze by było przełamać ten biały brzeg roślinami.Można rozgarnąć gryś wyciąć otwory i wsadzić np. po 4 szt Żurawek w różnych kolorach co ileś tam cm dalej wrzosy na przemian z wrzosami no różne kombinacje i bardzo niskie byliny .Da to zupełnie inny efekt a jak nie wierzycie to poustawiajcie najpierw doniczki z tymi roślinami o których pisałem i zobaczycie jak to będzie wyglądało. Pozdrawiam . Acha i na pozostałych częściach pomyśleć podobnie.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 15:44, 19 lip 2013

Do góry
Martuś miskant chiński gracillimus.Mam ją też przy hortensjach .Czeka je przesadzenie na tył ,tam rosły tylko dzieliłam sadzonki z 2 mam 6.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:12, 19 lip 2013

Do góry
To się do brico przejadę, wprawdzie na drugim końcu miasta prawie pod Łdzią, ale jest potrzebuję 1 limkę, może jeszcze będzie... pozdrawiam Aga!
moja green jewel (chyba?):

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:04, 19 lip 2013

Do góry
u mnie tez nie ma Brica. Może na szczęście

Green Jewel- mam ją od jesieni- kwitła pięknie na zielono. Teraz jest jeszcze nie rozwinięta, ale narazie zielona

Może niedoskonały ale..... 14:57, 19 lip 2013

Do góry
3 Białe posadzone obok siebie
Aspiryn Rose szt.3 posadzone obok siebie tworzą piękny krzak.Tu fragment

Petticoat - 2 szt posadzone obok siebie i...porażka.Tworzy wysokie pędy które musiałam podpiąć .Plus-bardzo zdrowa i ładny kwiat

Kosmos- 2 szt.posadzone obok siebie i....kolejny minus.Pędy w stosunku do kwiatów za wiotkie.Kilka dni temu część powycinałam bo leżały na ziemi.Może za blisko siebie rosną , nie wiem.Plus to zdrowe liście i piękne kwiaty

Z całej trójki gdybym miała jeszcze raz wybierać to wybrałabym Aspiryn Rose do posadzenia w większej grupie
Kosmos i Petticoat nie tak blisko siebie.Może wtedy uwidoczniło by się ich piękno.W tej chwili jest ...nieładnie. I cały czas mam wrażenie ,że zepsułam sobie efekt i zamiar jaki miałam sadząc
Ogród ogrodniczki 14:42, 19 lip 2013

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Jeszcze wymyśliłam zamiast dyptamu - gaurę
Podobna jest nieco.

Ale czy ona jest dostatecznie łatwa w uprawie? Kompletnie nie znam rośliny.

A może przed bukszpan daj bluszc plus przywrotniki. Przywrotniki są jasniejsze, będą tworzyć barwną plamę, a nie są wymagające?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies