Wszystko jeszcze młodziutkie ale mam nadzieję że z czasem będą ozdobiały mój zakątek kolejarza??????????? Dlaczego zakątek kolejarza. Przekonacie się niebawem.
Widać z daleka że stare kamienie zostały usunięte a zamiast nich poszły podkłady kolejowe i na obrzerzach zostały ułożone kamienne skalniaki
Zdjęcia są z maja więc część roślinek została gdzie indziej zakwaterowana
Elu, ciekawa jestem jaki przyrost będzie miała ta Lima szczepiona na pniu. Ja mam tą zwykłą, w tym roku to chyba jest jej czwarty rok wegetacji u mnie i zobacz jak się rozrosła. Staje się pięknym dużym krzewem. Mnie to pasuje, chcę się zastawić od świata i zakryć ten betonowy płot
na pierwszym planie Pęcherznica kalinolistna i roślinka która kwitnie na żółto nie wiem co to.NIżej na zdjęciu Pieris japonica
Trzmielina została od dołu obsadzona Bergenią sercolistną a za nią jest dwuletnia hortensja bukietowa i pomarańczowa azalia.
Cudne masz te róże........Anitko i "szczujesz" mnie że tak powiem i zarażasz miłością do róż.... te dwie powyżej najbardziej mnie urzekły, chociaż wszystkie, które pokazujesz są sliczne....
Agnieszka.... to foto wymiata..... aż sie zakrztusiłam od śmiechu.....
Oj wiem jak przyjemny jest wapień na słoneczku Aż pozazdrościłam kiciakowi.
Tylko ja bym tak leżała jak doszłoby to winko o którym czytam kontem oka.... ale raczej obsawiany jest wtedy potok i warzywniak
Na pierwszym Planie Wierzba całolistna a za nia biedna stracona IWA
Tu została ścięta Śliwka ale został kawałek drąga więc tzreba było czymś ją okryć mam nadzieję że ładnie się rozrośnie nazwy nie znam ale miała ostatnio białe kwiatki
Na pierwszym Planie wierzba Iwa takiego mam pecha że jedna się przyjeła a druga poszła tydzień temu do spalenie zamiast drugiej została nasadzona Orszelina Olcholistna
Pani Danusiu wie Panie co brakuje. Odnosników do wirtualnego spisu roślin czyli jak ktoś pisze np Begonia to powinna się podświetlać nazwa tej roślinki a po kliknięciu przenosić linkiem do opisu i zdjęć tej roślinki.
No to zaczynamy pierwsze nasadzenia która jak sobie przypomnę były w pobliżu maja.
Teren który jest jeszcze nie zazieleniony przez trawkę to jest teren który został troszkę poszerzony bo działeczka jest długa ale wąska