Powyżej zdjecia w rozkwicie jeden z żylistków, krzewuszki, zaczynaja kwitnac wiciokrzewy, gozdziki, irysy, wielosił.Moje ukochane powojniki jeden po drugim zaczynaja swoje kwitnienie ]
Witajcie w niedzielny wieczór moi kochani. Dzisiaj u nas cały dzień świecilo piękne słońce, aż chciało się spacerować po ogrodzie. Niestety podczas spaceru zauważyłam, że wrzosy zaczynają łapać chorobę grzybową - musiałam skropić, mam nadzieję, że je uratuję. Dla wszystkich pytających o "nibyjeżówkę" - to różowy złocień (jednoroczny) posadzony w kompozycji z szarą kocanką - tak mam posadzone w glinianych garnkach. Będzie to widać na pierwszym zdjęciu. Serdecznie wszystkich zaglądających pozdrawiam. Dla Was kilka zdjęć dzisiejszych.
Hej Ewuniu dzięki moim zdaniem powojniki są dla wszystkich i wymagają mniej uwagi niż róże polecam wszystkim tego powojnika - pierwsze kwitnienien ma zeszłorocznych pędach - IV-V potem jak przekwitnie zaczyna intensywnie rosnąć ( muszę przyciąć żeby nie przerósł ławeczki) i potem w VIII kwitnie ponownie . Wytrzymały , zdrowy