Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Tu odpoczywam 13:07, 18 lip 2013

Do góry
to się bardzo cieszę wrzucam ci tawułkę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:04, 18 lip 2013

Do góry
Karolina, tą akurat różą jestem zachwycona rozwary mnie w tym roku bardzo cieszą, to ubiegłoroczny prezent od mojej Grupy Dolnośląskiej

i dziś ostatnie fotki, rabata z bukszpanami Waligóry, moimi różami Chopin, limkami i liliowcami i irysami, nie udało mi się ich wykopać, niech sobie rosną; limki po prostu są olbrzymie, ciężko mi tam wejść i obrywać zwiędłe kwiaty z róż; wszystkie w pąkach, ale będzie pokaz
a tak wszystko mniej więcej to samo

tu z daleka widać mój śliczny klon...tam zmieniam, bp pies poniszczył, czyli pewne rośliny przeniosę w inne miejsce, a dam coś, co wytrzyma, myśłę nad rozchodnikami, tymi bordowymi, w towarzystwie bukszpanów variegata mogą ciekawie wyglądać i klon podobny kolor, a z przodu może jakieś niskie trawki, bardzo niskie, albo i coś innego, nie wiem
no i figurki rawie juz nie widać!

horti Gret Star
Mały ogródeczek przydomowy 13:03, 18 lip 2013

Do góry

I ozdoby do ogrodu przywiezione z wakacji.
Mały ogródeczek przydomowy 13:02, 18 lip 2013

Do góry

A oto rozwój całej grządki.
Mały ogródeczek przydomowy 12:57, 18 lip 2013

Do góry

Moje oko i nos cieszą te oto kwiatki. Nie dość, że pięknie się rozrosły to jeszcze pachną. Pierwsze zdjecie pochodzi z 17 czerwca, a następne dwa zostały zrobione dzisiaj. Czyli miesiąc różnicy. Marzyły mi sie takie kwietne kobierce.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:48, 18 lip 2013

Do góry
te coraz więcej kwiecia mają i dzisiejszy słoneczny ranek przed pracą

i jak się przyjrzycie, widać rozrzucone, zmielone gałązki świerków i sosen, może chwasty przystopują...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:34, 18 lip 2013

Do góry
Aniu, kurcze, zapomniałam, dziś sfocę i wrzucę u ciebie czyli trzeba robić busz

Megi, coś w tym jest, czyli na doświadczalną rabatkę wciskam jeszcze więcej

róża Rahpsody Blue powtarza już kwitnienie, i tak do mrozów

na srebrzystej dosadziłam lawendy i wywaliłam lilie w inne miejsce, do liliowców, były w pąkach, mam nadzieję, ze mimo to zakwitną

tu wciskam przenoszone lilie i liliowce, a z przodu są irysy, miniaturowe

ta dalia to Duet, a obok piękna biała

pod jałowcami rosną sobie goździki i wbrew obawom, dają radę
i kolejna cynia, taka

Rododendronowy ogród II. 12:10, 18 lip 2013

Do góry
Bogdziu - cudowne zdjęcia motyli - wszystkie bez wyjątku, ja kocham makro... A twoje zdjęcia uwielbiam. Kupiłam sobie nawet aparat żeby lepsze robić sama - ale do tego to jeszcze droga daleka... Najbardziej żałuję, że nie mam kiedy obserwować ptaków, motyli, owadów... Jak będę miała czas to pewnie napiszę jak Ty że "starość mnie męczy". A ja Ciebie podziwiam - za energię jaką dajesz forum. Za zdjęcia, za gify, za rośliny, za ogród (kolejności można by się przyczepić, ale ja podziwiam to wszystko więc nie ma znaczenia), za to że zawsze odpisujesz każdemu, za wiedzę, za ciekawość świata, choćby tego najbliższego nas.
kwiatek pięknie pachnący i "mój" motylek dla Ciebie - jakoś nie chcial mi pozować wziął i uciekł - ale brakuje mi makro obiektywu niestety - musze nad tym pomyśleć bo mnie zafascynowala makrofotografia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:09, 18 lip 2013

Do góry
Krysiu, no jasne, ze Aga nic nie ma przeciwko no widzisz, teraz mus być, ale wybieram się z ciekawością, chyba, że los mi plany pokrzyżuje, oby nie; masz zaklepane, upcham ile się da, może i coś z moich, mam kilka odmian tak, psica, to mały czołg
porządek bym chciała mieć, ale to dotyczy całości, a nas tylko dwoje, więc tak sobie grzebiemy ile sił starczy
sucho pieruńsko, wczoraj mimo wstrętnych komarów podlewałam i podlewałam!

tu z kolei rabatka od magnolią Susan, która była piękna, w kształcie stożka, ale kwiecień 2012 dał jej popalić i było cięcie
wokół żurawki i rozwary białe i fioletowe, mnóstwo nowych się wysiało, rok temu pozwoliłam zostać przekwitłym kwiatom, zrobi się dywan

a tu zobaczcie ile siewek
Miejska ogrodniczka :) 12:04, 18 lip 2013

Do góry
Topola napisał(a)

no , jeśli tak się przedstawia sytuacja, to trudno, ale zostają u mnie. Nie będą stwory się tak męczyły "jak w klatce".

Doszlismy do porozumienia i, nie wiem jak ty, ale ja jestem zadowolona

Wczoraj jedliśmy pierwsze ogórki i cukinię - pierwsze plony z warzywnika, pomijając sałatę, koper, pietruszke, które jemy od dawna Jestem podekscytowana, jak dziecko na placu zabaw, ale to pierwsze warzywa w moim pierwszym (własnym) ogródku. Do tej pory uprawiałam tylko cudze ogródki

Cukinia pokrojona wzdłuż na plastry, posypana lekko sola i pieprzem, usmażona na patelni grillowej.
Taka gorąca, na kromce ciabatty... mmmmm... NIEBO Mój synuś mruczał w czasie jedzenia, jak kot drapany za uchem
Czekam na nastepne. Na razie tylko jedna urosła i mamy niedosyt.

Taka była moja "pokazowa" cukinia ok. tydzień temu.

A tu pierwsze ogóreczki, na chwilę przed pożarciem

Kyushu kwitnie Piekne ma płatki, takie delikatne, śnieżnobiałe...

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 12:01, 18 lip 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Niepokazywana, bo wciąż w fazie rozrostu rabata z Rącznikiem, Kannami i Jukami

Zbliżenie na Rącznika

Czy uwierzycie, że wyhodowałam go z nasionka?

Moja rudbekiowa mieszanka

i Słoneczniczkowa ściana

No i jeszcze napiszę, że zapowiada się ponownie kwitnienie mojej Flammentanz - a one nie powtarzają kwitnienia, więc nie wiem o co chodzi ?

Krysiu, wyszło ci bosko! mnie zachwyca bardzo i do tego świetnie dobrane rośliny, egzotyka

co do rącznika, co roku je z nasion sadzę, wprost do gruntu; ubiegłoroczne okazy miały ponad 2 metry, obawiam się, ze teraz będzie podobnie, pień mi się robi na 6 cm, a potrafi być grubszy
co do kokorycz, mam ją, więc przytargam ci irysy, plus moje i tę kokorycz
a mówiłam nie szalej, wiek nie ma znaczenia, tu chodzi o charakter, osobowośc i może układ gwiazd

z Flamentanz możesz mieć rację, wiem że nie powtarza kwitnienia, ale moja też chyba szykuje się drugi raz!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:49, 18 lip 2013

Do góry
na rabacie gazonowej busz! nie wiem czy nie przesadziłam?
ale jest i plus, tam nie ma chwastów

paulownia urosłą niesamowicie, niebawem trzeba będzie od spodu podcinać gałęzie, lilie na tym zyskają

Ogród z łezką 11:44, 18 lip 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
Kasiu
o to Dalia dla Ciebie, jeszcze są 2 szt mniejsze kępki

Czekam na kolor

To ta z dużych? Bo tylko takie potrzebuję.
Moje poletko 11:43, 18 lip 2013

Do góry
Kochane Dziewczynki:
Danusiu, Bożenko, Kasiu, Bogusiu, Grażynko
dziękuje Wam za troskę! To bardzo miłe, słowa wyklikane, ale jak dobrze działają na umysł i serce.
Synuś wpadł do mnie na chwilkę - to od razu poprawia się samopoczucie i wraca wola i siły
całuski
Już nie działka - już ogród (u Topoli) 11:41, 18 lip 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ale nalot!

Bombardowanie dobrym słowem

Co do twoich mieczyków, to ja tak miałam z jeżówkami. Wszystkie miały być zielone, a okazało sie, że jest jeden wilk w owczej skórze Ale najważniejsze, że ładne są, prawda?
Mój 4 arowy azyl... 11:34, 18 lip 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Pierwszy raz moje hortensje ogrodowe są dwukolorowe Zawsze były różowe!

Moja młodziutka Grandiflora

Anabelka, czy limka? Nie pamiętam z którego krzewu wzięłam sadzonkę

cudne te ogrodowe, a ta o którą pytasz, na pewno Anabelka
zachwycam się też śniadkiem i tym słonecznikiem, zwłaszcza liśćmi
jakie to przykre, że ci tyle roślin ubyło i do tego poniszczone, dobrze, że az tak pazerni co goście nie byli, buziaki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:29, 18 lip 2013

Do góry
tu zrywałam darń, powiększałam, oczywiście zjechało mi się po ciemku i dziś mąż rano mówi, no trza poprawić....odszukałam hosty, które były zasłonięte i marniały i dałam je na przód.........sporo, wykopałam liliowce i przeniosłam do liliowców, irysy zostawię, kopać wśród korzeni sosny czarnej, to jedna makabra! i wyliczyłam, ze mus 5 hortensji posadzić jeszcze; dałam 4 swoje sadzonki limki, więc dokupię ogrodowe.i trawy mam tu te brązowe, niewidoczne, więc eksmisja na inne miejsce, albo na przód, może za 2 tygodnie to skończę, szybciej się nie da u mnie...

tu kilka host dużych dosadziłam, widać tam ogrodową i mniej więcej pod płotem wzdłuż i pomiędzy, chcę dać kolejne, ale to kopanie....to horror!
Jurajski Ogród 11:28, 18 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
na Dzień Dobry słoneczna santolina dla Was

Agnieszko, spodobała mi się santolina jak ją zobaczyłam u Ciebie. Znalazłam w sklepie i.... nie kupiłam. Wyglądała okropnie, głównie suche liście dołem, wiotkie i pokładające się pędy.
A u Ciebie piękność. Tak jak i lawenda.
Masz talent ewidentnie.
Marzy mi się Siedlisko.... 11:26, 18 lip 2013

Do góry
Marzy mi się Siedlisko.... 11:18, 18 lip 2013

Do góry
Warzywnikowy busz

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies