Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Poszukuję pomysłu na taras 17:15, 17 lip 2013

Do góry
Witam wszystkich ogrodomaniaków

Chciałam prosić Was o pomoc. Od wiosny myślę i myślę jak urządzić taras i mam już taki mętlik w głowie, że zaraz mi pęknie. 100 pomysłów na raz i boję się że do zimy nic nie wymyślę. Zależy mi na tym żeby było to miejsce kameralne. Taras jest o wymiarze 4 m x 3 m z odstępem od ogrodzenia ok 30 cm. Taras jest od strony południowej. Po zmianie deskowania w kolorze szarym.

Proszę o pomoc w urządzeniu tarasu, doborze roślin i krzewów.

Pozdrawiam i dziękuje
Aga
Ogródek Anity 16:14, 17 lip 2013

Do góry
Karola

Specjalnie dla Ciebie, warzywnik, malutki jest, włoszczyzna, buraczki, cukinia, zioła, maliny, jeżyny, poziomki...
To z zewnątrz - przed nim borówki amerykańskie

A to środek

A to pomidorki w skrzyniach bo już miejsca nie starczyło a sadzonki dostałam w prezencie

Jak więc sama widzisz nic specjalnego
Piknik w Hanusiowie 14 lipca 2013 16:06, 17 lip 2013

Do góry
Marzenko, Haneczko miło mi dziewczyny!
Skromne mam warunki, to sobie upiększam jak umiem i potrafię. A z kwiatkami najłatwiej. Przynajmniej z niektórymi. Posiać, a potem same się rozsiewają.
Towarzystwo znajome, to i tematów do rozmów nie zabrakło, a że nieliczne? Niech żałuje kto nie był!

Ogrodowy spektakl trwa ... 15:44, 17 lip 2013

Do góry

Wrzucam do Ciebie zestaw zgodnie z Twoją prośbą, a potem usunę

Ja nie mam dobrej jakości zdjęć, bo lichy fotograf (ja) i taki stary aparat. Nie mniej widać
Tu odpoczywam 15:41, 17 lip 2013

Do góry
Dzięki Mira za ciepłe słowa.

Tak ta mini orange jest okrywowa

Dodatkowo dorzucam Darcey Bussel :

Zmiany zmiany zmiany 15:37, 17 lip 2013

Do góry
agnieszka_baklarz napisał(a)
Oraz kilka aktualnych zdjęć "dewastatorów" ogrodu

Żwirek i Daisy

Daisy

Psiak mojej Mamy - Faks

Dzieki za odpowiedź. Widzę, że Ty też masz idaelane uzupełnienie ogrodowych widoczków - czworonożne potwory. Zapewne korzystają z darmowego basenu latem?
Ogrodowy spektakl trwa ... 15:02, 17 lip 2013

Do góry
mira napisał(a)
a to część na narzędzia

Wspaniały domek

Ja też jestem na etapie zamiany starej budki gospodarczej na nowy domek ogrodnika, z tym, że jeszcze nie skończony. Ale mam już bliżej niż dalej do końca Na str.93 gdybyś chciała spojrzeć

Serdeczności
Zmiany zmiany zmiany 14:57, 17 lip 2013

Do góry
Oraz kilka aktualnych zdjęć "dewastatorów" ogrodu

Żwirek i Daisy

Daisy

Psiak mojej Mamy - Faks

Zmiany zmiany zmiany 14:54, 17 lip 2013

Do góry
To z przeprosinami wstawiam kilka nowych zdjęć znad oczka

Działeczka koło Muzeum 14:43, 17 lip 2013

Do góry
Mój wczorajszy plac boju z perzem.

Dziś wymiękam Boli mnie każda kosteczka w dłoniach, pomimo, że pozornie są już zahartowane. Pozostał mi jeszcze kawałek z tej strony i wracam do truskawek
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:25, 17 lip 2013

Do góry
Widoki z góry:
Warzywnik:

Z dołu:

Przy wyjściu z mojego pokoju do pracy, widok z balkonu na piętrze:

I po prawej:

Zamówiłam 40 worków kory, może jeszcze dzisiaj pan przywiezie

I za płotem
W lewo:

I w prawo

Z ogórków chyba nic nie będzie, jakie były przed urlopem, są i teraz - owoców brak i zółkną :/

Za to dynie makaronowe rosną jak szalone przy kompostowniku

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:21, 17 lip 2013

Do góry
Ślinotok mam, idę skubnąć

Świdośliwa już nie tak dobra.. ale zdrowa podobno

Horti niespodzianka

Bałagan przy tarasie. Kiedy ja się za to wezmę??

Krasnala ogrodowego mam i ja

Lawenda szaleje:

Przechodząc obok jest tak bzycząco i zrywa się tyle owadów, że aż mnie ciarki przechodzą

Rudbekie... tyle wyrwałam, a one są wszędzie

Z drugiej strony trawnika na froncie:
Słoneczny ogród słonecznej safikey 13:57, 17 lip 2013

Do góry
nareszcie jestem na bieżąco z wpisami

Mam kilkudniowy urlop, więc zabrałam sie za prace w ogrodzie - dzieciaczki wywiozłam do Babci - raz jednej, raz drugiej i razem z M. zajmujemy się ogrodem.

Mój plan na urlop (bez tego ani rusz):
- przycięcie wierzb hakuro-nishiki rosnących przed działką,
- przycięcie żywopłotu z pęcherznic,

- zdjęcie agrowłokniny spod pęcherznic - dziękuję Danusiu za inspirację - dziękuję!!! ,

- przesadzenie cyprysika Squarossa Aurea na inna rabtę, na I rabacie krzewy iglaki się rozrosły i nie ma dla niego miejsca,
- wsadzenie w miejsce cyprysika, cypryska Columnaris, który powinnien sie tu zmieścić idealnie oraz dwóch Berberysów Aurea,
- założenie obrzezy do rabatu I i wysypanie jej grysem,
- opryskanie szmaradów od grzyba,
- pryskanie przy rabatach od chwastów,
- malowanie hustawki ogrodowej,
- wyplewnienie tujek,
- rozbudowa rabaty z sosna czarną- powiększenie, dosadzenie wrzośców, lawendy oraz miskantów,
- posadzenie kupionych żurawek, tataraku na rabatę III,
- dosadzenie żurawek i lawendy na rabtę II,
- pomoc M. w budowie drewnianych mebli do ogrodu....

uffffff, kiedy ja to zrobię, ale kto da radę jak nie Ja!!

Rosliny na rabacie I szaleją, rosną pięknie i są coraz ładniejsze, nawet cyprysik groszkowy Curly Tops -wyrwany ze szponów grzyba wyraźnie odżył:

tego cyprysika musze przesadzić a w miejsce padniętego rozchodnika posadzę dwa żółte berberysy

pęcherznice bardzo mocno się rozrosły i będę je podcinała i zdejmę spod nich te szpecącą czarną agrowłókninę chyba dojrzewam powoli do zdjęcia włókniny spod tujek szmaragdów !!! nawet mój M. dzis stwierdził, że coraz częściej o tym mówię poczekam do jesieni i może wtedy się zdecyduję na razie wyrzucam tę spod żywopłotu

truskawka wisząca na pergoli chyba podaruje nam swoje owoce

a teraz uciekam do przenoszenia cyprysika,
relacja wieczorem

słonecznie pozdrawiam
Ogród przy lesie początek 2012/2013 13:55, 17 lip 2013

Do góry
Dziewczyny Witam Was .Walczę ,walczę z tymi chwastami ,dzisiaj ,już prawie taczka tego badziewia ,ale skarpa odchwaszczona i kanciki odnowione ,pazurki ścięte ech chyba do zimy ,palce ,ze ściętymi pazurkami ,taki los ogrodniczki.

2 skarpa ,róże ,trawy ,floksy ,urosły nasturcje,zostały nasionka z tamtego roku ,lawenda u góry i w nóżkach też jest początek lawendy .

tu tyram ,sprzątam ,po budowlane składowisko piasku ,będzie tu oczko ,w koło lawenda w środku trawy .Teraz M musi usunąć betoniarę.

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:40, 17 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Przyszły zakupione liliowce, sadzonki super zapakowane, ładnie opisane, kłącza spore i każdy liliowiec już kwitł... jak jeszcze będzie zgodność odmianowa, to polecam....a liliowce ma śliczne,tu kupowałam... ale tam są cuda https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/375-liliowce-namiastka-egzotyki-w-ogrodzie
, a i Danusi artykuł się pojawił o liliowcach.. https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/375-liliowce-namiastka-egzotyki-w-ogrodzie

Ania dwa razy dałaś linka do artykułu Danusi , bardzo ciekawego i z pieknymi zdjęciami ale podaj obiecany do sklepu internetowego.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:32, 17 lip 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)

Witaj Gabisiu,
cieszę sie ze dobrze wypoczełaś. Ja czekam na urlop w sierpniu... A póki co ogladam twój ogród zawsze z takim samym zapartym tchem, jak na tej niedużej powierzchni można zmieścic tyle cudnych roslin i tak je wdziecznie zakomponować... c u d o w n i e !
Trawy dodają i bukszpany takiej elegancji twoim rabatkom.
Chciałam zapytac o te obwódke na tym zdjeciu, co to jest ?
Ogród w skali mikro :) 13:31, 17 lip 2013

Do góry
Pokaże Wam tą przekompostowaną korę ..

Jest drobniusieńka

Jeszcze zastosowanie...

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:30, 17 lip 2013

Do góry
Dwie godzinki spaceru pięknego! Życzę wam podobnego!
A w domu zakwitł oleander od Gabrieli!

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:28, 17 lip 2013

Do góry
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:26, 17 lip 2013

Do góry
Pachniały osty, pokrzywa, skoszona trawa, ptaszki jeszcze śpiewały, motyle fruwały!
A my w tym raju!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies