Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój ogród 22:43, 16 lip 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Cieszą mnie także przetaczniki, mam nadzieję, że na drugi rok będzie ich jeszcze więcej. Wiosną podzielę te dwie kępy.

W tym roku mam inne niż zwykle cynie, mniejsze i delikatniejsze.

Juki zakwitły dwie, jedna nie, nie wiem dlaczego. Obok już podniesiona położona deszczem gipsówka.

Powojniki fiolet z jasnoniebieskiem. Mnie się podoba - zimne kolory.

Trawy rosną jak szalone, już widać zgrubienia, niedługo wypuszczą kłosy.

Te przetaczniki w duecie z tymi liliami super by było...
Cynie z Lidla Cynia "Liliput"
Pozdrawiam serdecznie .
martek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:43, 16 lip 2013

Do góry
zakwitła dzisiaj taka lilia

Już nie działka - już ogród (u Topoli) 22:43, 16 lip 2013

Do góry
Ciekawy ten Twój ogród, ma swój charakter! Jak na pierwszą wizytę przystało , przychodzę z kwiatkiem
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:41, 16 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Anuś.. siedzę na tej ławce, już mi tyłek się spłaszczył od siedzenia, a tu nowych kwiatuszków nie ma.....
Aniu następnym razem na ławeczce będa poduszki, żeby pupa nie bolała od długiego siedzenia ja też już potrzebuję takich wygód
zakwitły mi nabyte w tyk roku jeżówki, ale żadna nazwa z tym co w opakowaniu nie zgadza się będą więc bez nazw...ta miała być biała

a ta zielona

zgadza się tylko kolor jeżówki, który dostałam od Jotki
Ogród w Holandii 22:40, 16 lip 2013

Do góry
i Granny z przywrotnikiem

The Fairy, ale biała

i jeszcze raz Granny z szałwią Caradonna

a tu jeszce raz Leonardo da Vinci, zeby pokazac ile tego jest! To jest jeden krzak (te nieco różniące się 3 kwiaty z tyłu to Waltzertraum). Polecam Leonarda bardzo!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:40, 16 lip 2013

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:39, 16 lip 2013

Do góry
kitek81 napisał(a)
Anula, wpadam jak po ogień
Jak możesz i wiesz, to napisz najlepiej u mnie w wątku, gdzie tu w naszych okolicach są jakieś fajne, duże szkółki drzew i krzewow i centra ogrodnicze?! Będę wdzięczna za pomoc
Pozdrawiam:*
Kasiu a ty jak zwykle zabiegana i zapracowana o szkółkach odpowiem na pw

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:37, 16 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Kira Oak Forest

Luki, moja Kira Oak Forest wygląda tak samo, myślałam że przysłano mi pomyloną odmianę, pamiętam, że jak zamawiałam liście miała inne, teraz wpisując w grafikę google jej zdjęcia różnią się od tego co mamy - sprawdź np na plantsgalery, liście dużo ciemniejsze, zdjęcia ze strony Igi też z ciemnymi listkami (zresztą moja jest od niej). Ona aż tak się później wybarwi?
Pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:37, 16 lip 2013

Do góry
mówią nie bój się to się przełamałam i skosiłam trawnik. Trawnik był długaśny... będę Was teraz zamęczła fotami z góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:37, 16 lip 2013

Do góry
Celina napisał(a)

Zadyszałam się spacerując po ogrodach, odpocznę chwilkę i idę dalejPozdrawiam Aniu

Celinko jak miło, ze przysiadłaś odpoczywaj i pooglądaj moje zakątki życzę zdrówka
zakwitają cynie

Ogród w Holandii 22:37, 16 lip 2013

Do góry
no to pora na aktualizację

tak jak wqspominałam - Leonardo daVinci wspaniale w tym roku zaczął - to sa dwa pędy z koroną kwiatów

to jest Waltzertraum - już w fazie przekwitania, ale chciałam pokazac jakie ma pełnekwiaty. Ta róża pierwszy rok przesiedziała w doniczce i w ogóle nie kwitła, drugi już w gruncie zakwitły i pokazały niesamowite kwiaty, ale tylko dwa. A teraz ma trzy kwiaty na pęach podobnej długości i czekam co będzie dalej

Sharifa Asma jak z obrazka z Granny, jak z młodsza siostrą

powojnik Mrs Charmondeley (czy jakos tak podobnie) - też nie od macochy. Słąbo rośnie ,a le ładnie kwitnie. Odwrotnie niż Henryi, który rośnie ładnie, ale ma jeden kwiatek!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:32, 16 lip 2013

Do góry
Evchen napisał(a)

każde źdźbło Sebuś?...skąd Ty tyle patyczków nabrałeś?

No co ty Po kilka pędów naraz

Pozdrawiam
Mój 4 arowy azyl... 22:31, 16 lip 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Kwitną kolejne jukki

Świetne, długo już w Twoim ogrodzie?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:30, 16 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

A z korą dzisiaj normalnie szoku dostałem - ostatnio dokupiłem sobie dwa worki ( wiem - szaleństwo, ale głównie kupuję małe ilości, a częściej ) - i się mnie gościu spytał czy chcę grubą czy drobną - no to wziąłem grubą....Różną korę widziałem, ale ta chyba prosto odłupana od drzewa siekierą - takie kawałki to w piecu spalam.... Nie wspomnę o płytach wiórowych w środku... Drugu worek chyba mu odwiozę i może mi wymieni....

Mogłeś zaznaczyć,że opał na zimę już masz )))))))))))))))))
Rododendronowy ogród II. 22:29, 16 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Są niskie liliowce To wiadomość dla Ani art... będę takie sadzić zamiast tych bo za mało miejsca sie zostaje na przejście i kosiarkę.. ale mam im nowe miejsce upatrzone, tak że duże sie nie zmarnują

Bogdzia ,dzięki za śliczne liliowce.. najpiękniejsze mam od Ciebie i mojej mamy .. dwie kochane kobiety mojego życia

Rok temu dostałam na spotkaniu u mnie od Bogdzi takie cuda ic tylko Bogdzię do siebie zapraszać

Dzięki jeszcze raz... naprawdę cieszą oko i serce

Ania nie chwal mnie bo ja od Ciebie też dostałam mnóstwo pięknosci wiec nie mam mnie za co chwalic.Pysznogłówki rododendronki, azalie , tojeśc i mnóstwo innych ktorych w tej chwili ze zmęczenia juz nie pamiętam ale jutro będe mniej zmęczona.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:29, 16 lip 2013

Do góry
Anuś dzieki za wizytę u mnie i cudne zdjęcie drzewa - marzenie!

moja mini różyczka na pniu NN ( kupiona w Lidlu) dla Ciebie za dobre słowo i mądre rady

przeprzaszam za fatalną jakość , aparat mi padł, a to robione tel.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:29, 16 lip 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)

Chętnie Aniu przysiądę z Tobą na ławeczce, miło u Ciebie i kolorowo.

Ewo wpadaj częściej, zapraszam

Lilie - Lilium 22:28, 16 lip 2013

Do góry
pawel1313 napisał(a)
[img [img size=640x480]ht

zachwyciłam się tą lilią trąbkową pink perfection - ja w tym roku mialam po raz pierwszy ale tylko miała jedną trąbkę a te ile lat mają i co im dajesz że takie dorodne w kwiaty

pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:27, 16 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

U mnie zawsze awaryjne worki kory w pogotowiu do zasypania...

A z korą dzisiaj normalnie szoku dostałem - ostatnio dokupiłem sobie dwa worki ( wiem - szaleństwo, ale głównie kupuję małe ilości, a częściej ) - i się mnie gościu spytał czy chcę grubą czy drobną - no to wziąłem grubą....Różną korę widziałem, ale ta chyba prosto odłupana od drzewa siekierą - takie kawałki to w piecu spalam.... Nie wspomnę o płytach wiórowych w środku... Drugu worek chyba mu odwiozę i może mi wymieni....
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:27, 16 lip 2013

Do góry
olga_szopa napisał(a)
Ojjojoj liliowo liliowcowo czosnkowe szaleństwo. O rzecie kwiatów nie wspomnę ,tylko przysiądę w tym cudnym zakątku na ławeczce i się podelektuję
Witaj Olgo Mile wizyty zawsze cieszą Liliowce u mnie młodziutkie, większość sadzona na wiosnę, zaczynają kwitnienie i z niecierpliwością czekam na ich kwiaty, bo nie wiem jak się objawią teraz kwitną takie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies