Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród prawie wymarzony … 16:38, 10 cze 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
A to moje lawendy spuchły strasznie- obcięte na początku roku na maxa. Są bardzo gęste i czekam na rozkwit

Justyna elegancko przybrały na masie
Powinnaś wstawić zdjęcie przed i po.
A jak twoje żurawki po niskim cięciu? Moje są super .
Ogród do odnowy 16:36, 10 cze 2022

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Kasiu, specjalnie dla Ciebie, do tej pory nigdy tak zdrowo nie wyglądały te pachnące rodki

U mnie tez teraz kwitna, ale kwiaty bardziej luźne niż zwykle i przez to mniej efektowne
A mój sniegowiec nic
Masz takie ścieżki jak ja tylko 10x szersze
Ogrodowe wariacje 16:26, 10 cze 2022

Do góry
Czy takie coś na cisach to miseczniki czy nie wiem co

Ogród prawie wymarzony … 16:23, 10 cze 2022

Do góry
A to moje lawendy spuchły strasznie- obcięte na początku roku na maxa. Są bardzo gęste i czekam na rozkwit

Ogród do odnowy 15:54, 10 cze 2022

Do góry
Ogród do odnowy 15:50, 10 cze 2022

Do góry
Ostatnio chodziłam po trawniku Brzozowej...
oglądam na zdjęciach inne

u mnie koniczyna

a zamiast kancików.... nawet po deszczu nie jestem w stanie jej wyrwać

Ogród do odnowy 15:44, 10 cze 2022

Do góry

Kasiu, specjalnie dla Ciebie, do tej pory nigdy tak zdrowo nie wyglądały te pachnące rodki

Ogród do odnowy 15:40, 10 cze 2022

Do góry
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 15:39, 10 cze 2022

Do góry
Na rabacie z rdestem kwitną już bodziszki

I nieśmiało pokażę Wam zajawkę rabaty przy ciurkadełku, którą uzupełniam metodą małych kroczków. Nie zmienia się tylko łan seslerii. Do niej dodaję kolorki

Ogród do odnowy 15:38, 10 cze 2022

Do góry
Ogród do odnowy 15:36, 10 cze 2022

Do góry

drugi rok w tym samym miejscu kwitnie, tym razem trzema pędami... i czwarty malutki się zbiera

kolkwicji zbyt cieniście

Ogród do odnowy 15:33, 10 cze 2022

Do góry
Szalony rok dla dereni kwiecistych - gdzie nie spojrzeć pięknie kwitną. Mnie tym milej, że niektóre rosną mi ponad 10 lat bez jednego kwiatka

Chyba wszystkie kupowałam jako chińskie

rosną na drugim planie i obiektywem nie tak łatwo dostać się do wszystkich kwitnących gałęzi
Ogród z koniczynką 15:29, 10 cze 2022

Do góry

Z bukami natomiast zaczynam przygodę dopiero od tego sezonu i nie wiem na ile są silne by odrodzić się po przymrozku. Dziewczyny piszą że buki dadzą radę więc jestem dobrej myśli.
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 15:09, 10 cze 2022

Do góry
A to niespodzianka. Kupiłam w ubiegłym roku jako knautia arvensis. Nie spodziewałam się białych kwiatów, raczej blado niebieskich. Teraz dokopałam się, że może też być biała. Podoba mi się. Może się wysieje

Bawarka 14:58, 10 cze 2022

Do góry
Dzień dobry Kasiu, dzień dobry wszystkim zaglądającym na wątek .

Pochodziłam sporo po ogrodach osób, które tutaj się udzielają- piękne te miejsca i ogrom pracy w nich włożonej.Tyle samozaparcia ależ ile w tym cudów i dziwów, to wręcz niesamowite.
Z tego miejsca wszystkich serdecznie pozdrawiam .
Doczytałam również Twój wątek do końca. Przechorowałaś covida- czytałam ? Wszystko ok ? doszłaś do pełni sił ? - tego życzę całym swoim sercem .
Widzę, że pomalutku Twój pierwszy pąk zaczyna się rozwijać ? ciekawi mnie kolor i wielkość pierwszaczka ))) Wygląda okazale i będzie zwieńczeniem całej pracy, którą włożyłaś od ziarenka aż do pierwszych, spektakularnych efektów . Podziwiam Twoją cierpliwość i zaangażowanie .
U mnie takie cuda nie są w ogóle możliwe, ogródeczek mam od strony południowej. Słonce operuje od g.9 rano aż do zachodu i myślę, że woda w misach zagotowałaby się niesamowicie szybko podczas upałów.Siedzimy latem na ogrodzie wyłącznie pod parasolem.Podlewam swój ogródek obficie co 2 dni latem,jeśli pora sucha. Nie mam nawodnienia,bo to mała działeczka a dodatkowo bardzo lubię podlewać i... uwielbiam zapach ziemi ))

Widzę,że nie tylko kwiaty Lotosu w misach pływają ? )) ja się boję wszelkich żyjątek, robali wszelakich,mam chyba fobię (( Kiedyś mój bratanek wraz z żoną kupili działkę .Dzieci były malusie więc nastawiali się na ekologiczne owoce i warzywa.Działka ładnie położona, obok przepływała nieduża rzeczka. Okazało się po kilku dniach,że głównym bohaterem działki jest turkuć podjadek (( . Były jego niesamowite ilości, walczyli dzielnie ale po dwóch latach się poddali, niestety - turkuć zwyciężył.Od tamtej pory jakoś wszystkiego się brzydzę.

Dziękuję, że pozwalasz korzystać mi ze swojego wątku, obserwuję jego codziennie, podobnie jak i Ty czekam na efekty ))

Nie będę pisać zbyt często,nie chcę nadużywać Twojej cierpliwości oraz pozostałych użytkowników Ogrodowiska. Cieszę się razem z Wami tym pięknem, które Was wszystkich otacza.
Za tydzień ruszamy na pierwszy tegoroczny urlop,ogródek zostawię pod opieką córki a dom pod opieką starszej cioci.
A ta poniżej różyczka dla Ciebie Kasiu- skromniutka bardzo, nieznajoma ( z nazwy)ale doceń- bo pierwsza w tym roku )) i tylko dodam, ze z urodzenia jestem szczecinianką a w Świnoujściu bywałam baaardzo często dawniej.Troszkę będzie mi żal, jak zlikwidują przeprawę promową,to ostatnia taka już w Polsce,zawsze była i jest to dla mnie dodatkowa atrakcja. Dawniej była jeszcze taka malutka ( na 4 autka),linowa na Wiśle u podnóża zamku w Gniewie- też już wybyła, baaaardzo szkoda

Pozdrawiam serdecznie

do miłego ...

Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:47, 10 cze 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)

Dzięki Joluś.
Małe porównanie - trochę inne ujęcie ale choćby po kocimiętce widać różnicę .
czerwiec 2021

czerwiec 2022

Te maleńkie kocimiętki zamieniły się w takie potwory?!
Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:32, 10 cze 2022

Do góry
April napisał(a)

No wreszcie realistyczne zdjęcie Widać że prawdziwy ogród, praca wre. Bo reszta to chyba jakieś photoshopy. Jak z pocztówki.
Jak sobie przypomnę że dopiero co zaczynałaś nową część, to gdybym naocznie nie widziała, to bym chyba nie uwierzyła.
Rośliny cię lubią, prześcigają się w wysiłkach żeby się polansować i urosnąć jak największe. Wysiłek włożony w przygotowanie ziemi bardzo się opłacił.

Dzięki Joluś.
Małe porównanie - trochę inne ujęcie ale choćby po kocimiętce widać różnicę .
czerwiec 2021

czerwiec 2022
Ogród zacząć czas. 14:31, 10 cze 2022

Do góry
Co u mnie? Coś słabo ostatnio Mało czasu ostatnio, dużo się dzieje, a jak jest czas, siła i ochota, to zaś pogoda płata figle...
Liczę bardzo na najbliższy weekend, że podziałam ogrodowo. Córka młodsza na imprezie urodzinowej, starsza zapewne chętna do pomocy

Dla Agatorka wrzucam moją Kolkwicję. Teraz po deszczach już obsypana, ale była piękna w tym roku.

I ta róża na mojej mamy różance szaleje

Miłego ogrodowego weekendu wszystkim życzę!
Spełnione marzenia 14:13, 10 cze 2022

Do góry
Krwawniki zaczynają

Piękne żurawki z hortensją silver dollar

Szykują sie anabelki
Spełnione marzenia 14:10, 10 cze 2022

Do góry
Pastella

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies