Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Skarbonkowy ogródek 23:41, 14 kwi 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Och i ach!!! Cudna magnolia!!

Skarbonkowy ogródek 22:49, 14 kwi 2017

Do góry
Och i ach!!! Cudna magnolia!!
Mój ogród pod górkę... 21:48, 14 kwi 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
fajnie ci ten front wyszedł ......i patrz udało się wszystko

ale jak patrzę na fote z balkonu to ten klon taki mały sie wydaję ...bo pamietam jeszcze świerki giganty

mam dwa pytania :
gdzie magnolia jest ...bo coś nie umiem odnaleźć i trzeba niestety mi pokazać palcem

i czy brzozy dołem będą takie dziewicze ? czy coś masz jeszcze w rękawie?

PS. jak u ciebie jest zagracone ...to u mnie napaćkane aaa zapomniałam dodać że miejsce dla brzozy zaraz z brzegu jest doskonałe

Zamysł był bardziej trawiasto- bukszpanowy, ale stwierdziłam, że jednak chce mi się tam trochę koloru. Zobaczymy jak się to wszystko rozwinie. Ostatecznie od czego są przeróbki
Klon przy świerkach rzeczywiście mały, ale sięga powyżej barierki na górze, to i tak dobrze
Magnolia jest w miejscu gdzie rósł niebieski jałowiec - zajrzyj na fotkę z rana. Brzozy będą dziewicze ze względu na psy, które tam grasują. Może ewentualnie jakieś trawy.
Zagracenie mi nie przeszkadza, choć doceniam urodę nowoczesnych, uporządkowanych ogrodów.
Brzozy trudno pokazać teraz na fotkach. Jak się pokażą liście, to będą lepiej widoczne. Po pierwszej myśli o ekranach kolejne, co mi przyszło do głowy, to brzozy. U sąsiadki jest taka wielka, piękna brzoza przed domem, to pomyślałam, że fajnie będzie do niej nawiązać.
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 21:40, 14 kwi 2017

Do góry
Marta jakie róże zamówiłaś?
jaka duża jest u Ciebie pomponella?
piękna magnolia..
Rododendronowy ogród II. 21:28, 14 kwi 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)

na 10 l wody po 1 cm w szklance kazdego z nawozów, jeśli potrzebujesz mniej to sobie podzielByłam tak szybko bo jeszcze nie zdązyłam wyjsc a juz zobaczyłam ze piszesz. Piękna ta zółta magnolia.

Dzięki. Zapiszę w kajecie i już będę miała . A Ty masz tego PJM Elite Bożenko?
Ogrodowy song 21:24, 14 kwi 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Susan to ogromna magnolia, nie wiem ile już ma lat u mnie ale od dołu 3x2 m a do góry 4 m Sadź mądrze by potem nie było problemu.

Byłam pewna, że magnolia, którą mam już od 12 lat to też Susan i dlatego, że nie jest pokaźnych rozmiarów chciałam drugą. Nie jest bardzo wielka, bo wysokości to nawet nie ma 2 metrów a szerokość też w miarę.
Trochę mnie wystraszyłeś słowem "ogromna"..muszę jeszcze sprawę przemyśleć.
Rododendronowy ogród II. 21:09, 14 kwi 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Ja jeszcze nie skończyłam pisać z prośbą żebyś zobaczyła, a Ty już byłaś . Dzięki Słonko . To jeszcze tylko (albo aż ) te proporcję poproszę, dobrze?

na 10 l wody po 1 cm w szklance kazdego z nawozów, jeśli potrzebujesz mniej to sobie podzielByłam tak szybko bo jeszcze nie zdązyłam wyjsc a juz zobaczyłam ze piszesz. Piękna ta zółta magnolia.
Ogrodowy song 21:03, 14 kwi 2017

Do góry
Susan to ogromna magnolia, nie wiem ile już ma lat u mnie ale od dołu 3x2 m a do góry 4 m Sadź mądrze by potem nie było problemu.
Rododendronowy ogród II. 20:35, 14 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Cudowne zdjęcia masz oko sokole
I doczytałam o nowych zakupach, nie tylko magnolia

No nie tylko magnolia .cos tam jeszcze kupiłam np Palbina na pniu, bergenie sie mi spodobały w OBI , u Ciepłuchy tez byłam -dwie szt nowe i jeszcze jakies bylinki ale to same drobiazgi.
Madżenie ogrodnika sezon 2017 20:21, 14 kwi 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)

Jaka piękna Co to za magnolia???
Mój ogród pod górkę... 20:07, 14 kwi 2017
Do góry
fajnie ci ten front wyszedł ......i patrz udało się wszystko

ale jak patrzę na fote z balkonu to ten klon taki mały sie wydaję ...bo pamietam jeszcze świerki giganty

mam dwa pytania :
gdzie magnolia jest ...bo coś nie umiem odnaleźć i trzeba niestety mi pokazać palcem

i czy brzozy dołem będą takie dziewicze ? czy coś masz jeszcze w rękawie?

PS. jak u ciebie jest zagracone ...to u mnie napaćkane aaa zapomniałam dodać że miejsce dla brzozy zaraz z brzegu jest doskonałe
Do raju daleko - u Ewy 18:42, 14 kwi 2017

Do góry
Magnolia Leonard Messel bardzo mi się spodobała ale już chyba brak dobrego miejsca u mnie na tego typu drzewka, będę podziwiał u Ciebie.
Koszyk wiszący z wiosennym kwieciem bardzo ładnie nawiązuje do pozostałych kompozycji w donicach.
Tulipanowe show się u Ciebie zaczyna, będę śledził kolejne odsłony.
W zgodzie z naturą 18:05, 14 kwi 2017

Do góry
Hej Elu, dziękuję za życzenia. Odpisałam u siebie ale tutaj też napiszę zdrowych pogodnych świąt.

Patrząc na awatarek w życiu bymm nie powiedziała że masz wnusię

Magnolia u Ciebie też piękna. To chyba ta sama odmiana co moja.

Zazdroszczę warzywek, ja u siebie dopiero truskawki posadziłam. Skrzynia na warzywa jeszcze nie gotowa a chciałam z pomidorami spróbować. Może sie jeszcze wyrobię.
Skarbonkowy ogródek 17:40, 14 kwi 2017

Do góry
elka_ napisał(a)
Wpadłam zobaczyć jak się cis miewa, widzę, że troszkę pociachałaś go, teraz trzeba dać mu czas, na pewno będzie się odnawiał, za parę lat będzie doskonałą zasłoną
Niwaki ekstra!
Magnolia zachwycająca!

Pozdrawiam serdecznie i życzę wspaniałych Świąt

Cześć Elu, fajnie że zajrzałaś. Cis miewa się dobrz (chyba) Pociachałam go dość mocno od dołu. Na zdjęciach tego nie widać tak mocno. Mam nadzieję niedługo zobaczyć zieleniejące sie gałęzie.

Niwaki pierwszy raz robiłam, chyba nie najgorzej wyszło

Magnolia sprawia radochę

Dziękuję za życzenia i również życzę radosnych świąt.
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 17:03, 14 kwi 2017

Do góry
Moje narcyzy odmianowe też w tym roku zawiodły. Pokazał się zaledwie jeden kwiat.
Magnolia super, ale ja czekam na te róże, aż się rozkręcą
Mój ogród pod górkę... 16:34, 14 kwi 2017

Do góry
No i tak to wygląda:

Zniknął niebieski pachruszcz
Magnolia jednak przesadzona przez co teraz muszę wysadzić na inne miejsce żółtą brzozę. Poczekam z tym aż przekwitną tulipany, bo żal mi tego stadka pod brzozą. Czekam jeszcze na rozplenice między hortki i tyle. Lecę posprzątać teren.
Mój ogród pod górkę... 16:10, 14 kwi 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
szybka decyzja i magnolia w innym miejscu

Już przesadzona
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:50, 14 kwi 2017

Do góry
babka napisał(a)
Kokoryczka !! Ona żyje !! A dziś patrzyłam na moją i własnie miałam plan by Ci ukopać Super, niech rośnie na zdrowie

Z tujkami masz już pomoc, niech oprysk cuda zdziała
A z magnoliami, z tego co czytałam to nie tyle mróz i słońce im nie służy co silne wiatry. Moją magnolię okryłam tylko w pierwszym roku. W ub i tym obłożyłam gałązkami iglaków na wysokość 40 cm max.
Może rana się zabliźni , skoro kwitnie to da rade

Te dziwolągi to na bank hiacynty A bergenie mam w podobnym stanie, liczę, że się rozruszają jak zrobi się cieplej

Pęknięcie na magnolii jest od strony południowej, dlatego myślę, że to od zimowego słońca. Wiatry u nas wieja raczej z zachodu. Liczyłam będzie AŻ 5 kwiatówNa razie zimno, więc magnolia nie czuję presji, żeby rozchylić kwiaty.

Patrz na moje tulipany sadzone wiosną... białe i papuzie pokazują kolorek. Nawet nie liczyłam na kwiaty

Byłam podsypać skorupki jajek sasankom (po wypiekach wielkanocnych) i moja majowa piwonia też już ma pąki
Mój zielony świat 09:53, 14 kwi 2017

Do góry
Justyna napisał(a)
Alinko, dzięki Ja taka sentymentalna jestem, uwielbiam rośliny niosące wspomnienia. Rodzinne rośliny darze szczególną estymą. Zwłaszcza te zasadzone lata temu przez bliskich, których już przy mnie nie ma. Lubię też rośliny z imieniem w nazwie. I tak swojej chrześnicy kupiłam jabłoń ozdobną Ola, mojej mamie chce w tym sezonie kupić różę Princess Anne. A dla siebie poluję na hostę Justine. Mam też cis w odmianie Tymon, to nasze rodzinne nazwisko.

Jestem po uczcie dla oka.... nie pasuje dziś karmić żołądka to pokarmiłam oczy

Dużo tych samych roślin mam, a jednak ...pokazanie ich Twoim okiem powoduje, że u ciebie bardziej mi się podobają. Pomijam opóźnienie u mnie w stosunku do Ciebie o co najmniej 10 dni.

Turzyca cienista.. podoba się i mi..jest ładna...

Magnolia Alba jest piękna.. pomimo faktu, ze wszystkie magnolie są piękne.

Moje krokusiki Cream zarosły magnolią, pora odnowić obwódkę.. twoja jest cudowna.

Też lubię rośliny które mają imiona.. tym sposobem gromadziłam wszytko co miało w nazwie Everest..

Różę Princess Anna mam tylko i wyłącznie z tego powodu, że to moja imienniczka.

Na raniuszki tylko do Ciebie będę przychodzić..

Zazdroszczę bliskości Grochowskich i arboretum i Wrocławia.. a teraz koniec przerwy i do roboty... trzęsę się z zimna.. włączyliśmy ogrzewanie, bo ziąb jak cholera.. tradycja, że jak święta to musi być paskudnie zimno. Gdzie te czasy, że w Wielkanoc latało się z wiadrami i lało wodą bez obawy o zapalenie płuc???

Cały swat wariuje, dobrze, ze mamy nasze małe zielone oazy spokoju.. Wesołych Świąt.
Mój ogród pod górkę... 09:36, 14 kwi 2017

Do góry
szybka decyzja i magnolia w innym miejscu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies