Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:10, 11 kwi 2017

Do góry
Magnolia piękna, ja na moją też czekałam 3 lata az zacznie szaleć a Gienia kupiona rok temu u Stefana jeszcze obrażona - ze 3 kwiatki dała...
uściski
Ogrodowy song 22:33, 11 kwi 2017

Do góry
kaz742011 napisał(a)
Nie straszcie. U mnie nie dość że magnolia posadzona na przeciągu bo żywopłoty jeszcze nie szczelne to jeszcze zapowiadają przymrozki. Szkoda byłoby ją stracić .

Nie jest tak źle okryjesz włókniną i da radę.
Ogrodowy song 22:30, 11 kwi 2017

Do góry
Nie straszcie. U mnie nie dość że magnolia posadzona na przeciągu bo żywopłoty jeszcze nie szczelne to jeszcze zapowiadają przymrozki. Szkoda byłoby ją stracić .
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:16, 11 kwi 2017

Do góry
Magnolia cudna .
mówisz, ze masz pączek na róży - u mnie to dopiero małe listeczki idą.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:53, 11 kwi 2017

Do góry
Ale super kwiatowe prezenty My takie lubimy, prawda Magnolia śliczna, co za kwiaty! Szał
Na zielonej... trawce :) 21:42, 11 kwi 2017

Do góry
O matulu, jaka cudna magnolia!
Ogród do kwadratu 21:38, 11 kwi 2017

Do góry
Aga, miło widzieć znów Twój wiosenny ogród .

Magnolia urzekająca , pięknie kwiaty się u Ciebie otwierają, u Agani czytałam, że niestety u niej pozostają zamknięte. Ostatnio właśnie interesowałam się tą odmianą ze względu na wyjątkowe kwiaty. Czy masz może jej letnie zdjęcie, takie z liśćmi?
Do raju daleko - u Ewy 21:06, 11 kwi 2017

Do góry
bdan napisał(a)
Magnolia cudna. Kupiłam w tym roku magnolię i tak się zastanawiam, czy mam ją już w tym roku nawozić?

Nie znam się na dokarmianiu nowych roślin. Zazwyczaj wszyscy piszą, żeby w pierwszym roku nie nawozić, ale nie wiem, czy to też tyczy się drzewek. Może teraz nie podsypuj, a dopiero w lipcu sypnij

Moja działka na Dębowym Lesie 20:58, 11 kwi 2017

Do góry
eda napisał(a)

Ana hiacynty cudo
I wszystko śliczne foty robisz paprotka zanim się rozwinie jak bajka wygląda bardzo lubię takie ujęcia oo czytam o skręconej nodze to zdrowia Życzę synkowi jeju akurat na święta ...co robić i tak się zdarza trzymajcie się ciepło buuuziaki

eda napisał(a)
a kwitnie teraz może zaobserwowałaś ? masz fotki ?

eda napisał(a)
znalazłam sporawa ile już ją masz ?

Jak pisałam, wyżej moje hiacynty tez są rożne. Te najładniejsze , grube są w miejskim ogrodzie.
Paprotkę można jeszcze ładniej zfocić,Ale czasu przed praca nie miałam dużo.
Życie niesie rożne scenariusze, i nie patrzy, czy to święcta czy nie.On tą nogę, w kostce często ulega skręceniu.I stwierdzili,że pójdzie na operacje.Ale dopiero w czerwcu. bo taka jest kolejka.Teraz siedzenie n L-4 n w domciu.
moją magnolię Ann kupiłam chyba w 2014 .To mniejsza magnolia, taka krzaczowata. Nie drzewo.
Ale taką chciałam do mniejszego ogrodu
Rododendronowy ogród II. 20:44, 11 kwi 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Też uwielbiam i niby mam miejsce, ale nie zaplanowane, bajzel wszędzie i ni jak wsadzać. Magnolia japońska kupiona w 2012 roku u mnie ciągle w donicy, wyobrażasz sobie?

No to juz straszne , posadz ja bo jak sie obrazi to ja stracisz.
Ogród do kwadratu 20:31, 11 kwi 2017

Do góry
Aneta to magnolia Genie. Uwielbiam ją!

Dzięki Gosiu też mi się te gipsówki spodobały. Dają fajną teksturę​
Rododendronowy ogród II. 20:30, 11 kwi 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Uwielbiam zakupy do ogrodu ale mało mam miejsca , własciwie to wcale nie mam miejsca a sadzę tylko tam gdzie cos innego skasuje.
Też uwielbiam i niby mam miejsce, ale nie zaplanowane, bajzel wszędzie i ni jak wsadzać. Magnolia japońska kupiona w 2012 roku u mnie ciągle w donicy, wyobrażasz sobie?
Rododendronowy ogród II. 20:24, 11 kwi 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)
Bozenko gratuluje zakupu amanogawy i magnolii Messel jest piekna magnolia, mam u siebie jej fotki Bedziesz z niej dumna

Przyszlam troche po prosbie, otoz moje rh nie sa za ladne, poradzisz co moglabym im dac ( bez sztucznych nawozow) aby liscie nabraly wigoru ?

p.s ostatnio pokazywalam rh kwitnacego w parku, a dzisiaj zobaczylam ze i moj Cunningham's White zaczal kwitnac. Sliczny jest

To moja druga Amanogawa , jedna juz mam a ta ma słuzyc zasłonięciu słupa który odsłoniłam wycinając tuję, zapomniałam po co była tam posadzona.Fotki u Ciebie widziałam , wszystkie które pokazujesz sa cudne.Co do rh to moze sie zdziwisz ale ja stosuje tylko nawozy sztuczne bo gdzie w przyrodzie znajdziesz nawozy o kwasnym odczynie i dobrze zbilansowane pod potrzeby rh? Ja po zimie te które źle wygladaja opryskuje mieszanka takich nawozów , pomaga

Lawendowy zawrót głowy 19:47, 11 kwi 2017

Do góry
Nie wiadomo czym się bardziej zachwycić u Ciebie, bo wszystko masz piękne Ciemierniki, narcyzy, magnolia, cuda, cuda
Ogród do kwadratu 19:13, 11 kwi 2017

Do góry

co to za cudna Magnolia?
Na zielonej... trawce :) 17:38, 11 kwi 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Wspominana jakiś czas temu na wątku miejscowa magnolia w pełnym rozkwicie - zobaczcie jakie cudo mijam codziennie zawożąc i odbierając syna do szkoły

Ależ piękność. Normalnie dech mi zaparło jak to zobaczyłam. Raj prawdziwy raj.

Twój ogród pięknie rozwinął się przez te 3 lata. Nic dodać nic ująć.
Trawnik wspaniały. Dopiero początek sezonu a on już taki idealny. Może kiedyś też taki sobie sprawię
Z czym posadzić tuje 'Smaragd' 15:16, 11 kwi 2017

Do góry
dzień dobry
chciała bym się podłączyć do tematu i moze ktoś poleci mi coś sensownego co posadzić przed tujami, jest tam około 1,50 metra miejsca miedzy tujami szmaragd a krzewami (rododendron, hibiskus, magnolia i azalia), myślałam o berberysach ale tam jest zacienienie przez tuje strona płd-zach. strona prosze o radę
Rododendronowy ogród II. 14:17, 11 kwi 2017

Do góry
Bozenko gratuluje zakupu amanogawy i magnolii Messel jest piekna magnolia, mam u siebie jej fotki Bedziesz z niej dumna

Przyszlam troche po prosbie, otoz moje rh nie sa za ladne, poradzisz co moglabym im dac ( bez sztucznych nawozow) aby liscie nabraly wigoru ?

p.s ostatnio pokazywalam rh kwitnacego w parku, a dzisiaj zobaczylam ze i moj Cunningham's White zaczal kwitnac. Sliczny jest

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies