Nie straszcie. U mnie nie dość że magnolia posadzona na przeciągu bo żywopłoty jeszcze nie szczelne to jeszcze zapowiadają przymrozki. Szkoda byłoby ją stracić .
Magnolia urzekająca , pięknie kwiaty się u Ciebie otwierają, u Agani czytałam, że niestety u niej pozostają zamknięte. Ostatnio właśnie interesowałam się tą odmianą ze względu na wyjątkowe kwiaty. Czy masz może jej letnie zdjęcie, takie z liśćmi?
Nie znam się na dokarmianiu nowych roślin. Zazwyczaj wszyscy piszą, żeby w pierwszym roku nie nawozić, ale nie wiem, czy to też tyczy się drzewek. Może teraz nie podsypuj, a dopiero w lipcu sypnij
Jak pisałam, wyżej moje hiacynty tez są rożne. Te najładniejsze , grube są w miejskim ogrodzie.
Paprotkę można jeszcze ładniej zfocić,Ale czasu przed praca nie miałam dużo.
Życie niesie rożne scenariusze, i nie patrzy, czy to święcta czy nie.On tą nogę, w kostce często ulega skręceniu.I stwierdzili,że pójdzie na operacje.Ale dopiero w czerwcu. bo taka jest kolejka.Teraz siedzenie n L-4 n w domciu.
moją magnolię Ann kupiłam chyba w 2014 .To mniejsza magnolia, taka krzaczowata. Nie drzewo.
Ale taką chciałam do mniejszego ogrodu
Też uwielbiam i niby mam miejsce, ale nie zaplanowane, bajzel wszędzie i ni jak wsadzać. Magnolia japońska kupiona w 2012 roku u mnie ciągle w donicy, wyobrażasz sobie?
To moja druga Amanogawa , jedna juz mam a ta ma słuzyc zasłonięciu słupa który odsłoniłam wycinając tuję, zapomniałam po co była tam posadzona.Fotki u Ciebie widziałam , wszystkie które pokazujesz sa cudne.Co do rh to moze sie zdziwisz ale ja stosuje tylko nawozy sztuczne bo gdzie w przyrodzie znajdziesz nawozy o kwasnym odczynie i dobrze zbilansowane pod potrzeby rh? Ja po zimie te które źle wygladaja opryskuje mieszanka takich nawozów , pomaga
Ależ piękność. Normalnie dech mi zaparło jak to zobaczyłam. Raj prawdziwy raj.
Twój ogród pięknie rozwinął się przez te 3 lata. Nic dodać nic ująć.
Trawnik wspaniały. Dopiero początek sezonu a on już taki idealny. Może kiedyś też taki sobie sprawię
dzień dobry
chciała bym się podłączyć do tematu i moze ktoś poleci mi coś sensownego co posadzić przed tujami, jest tam około 1,50 metra miejsca miedzy tujami szmaragd a krzewami (rododendron, hibiskus, magnolia i azalia), myślałam o berberysach ale tam jest zacienienie przez tuje strona płd-zach. strona prosze o radę