Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:26, 20 cze 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Nie omieszkałam poczęstować się czereśniami, bo je uwielbiam
Ptaki nie zjadają ich szybciej niż Wy?
Pozdrawiam
Ewelinko wcinaj do woli, jeszcze trochę wisi na drzewie, a nie ma chętnych do zerwania ptaków do tej pory nie widziałam, ale wystarczy pochmurny deszczowy dzionek to się zlecą

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:23, 20 cze 2013

Do góry
olga_szopa napisał(a)
Aniu, jeszcze raz pospacerowałam u Ciebie i dziwię się tylko, ze niektóre Twoje roślinki tak bardzo wyprzedzają moje w kwitnieniu. Np. na kwiaty żylistka ciągle czekam, może to kwestia miejsca w którym rośnie, u mnie raczej ma mało słonka. Piwonie, kalina i irysy prześliczne, zresztą jak i cała reszta.
Olgo moje żylistki już przekwitają, te gorące dni sprawiły, że wiat szybko się rozwija i płatki szybciutko robią kaput żylistki jeszcze kwitnące, fotki z 13 czerwca

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:21, 20 cze 2013

Do góry
Pochwalę się moją pierwszą dojrzałą truskawką Została komisyjnie zjedzona Pachniała i smakowała jak truskawka. Ostatnio kupiłam przy drodze koszyczek truskawek i nie smakowały tak dobrze.

Hosta od Sylwii i buszpanik od Ewy posadzone w towarzystwie hortensji, traw i żurawek

Glediczja trójcierniowa 'Sunburst' na razie po zeszłotygodniowym podtopieniu trzyma się nieźle, ale karagana syberyska 'Pendula' niestety padła i musiałam wykopać.

Klon japoński pięknie się zagęścił w tym roku. Tu w towarzystwie miniaturowej rozplenicy 'Little bunny'

Mój mały raj na ziemi :) 22:20, 20 cze 2013

Do góry
jest wieczorem ...

Anulka ja chyba nie wytrzymam do soboty tak mnie taras intryguje ... dobrze, że z mojego jedna decha tylko zrobiona na próbę - bo jak Twój zobaczę to zapewne zapragnę zgapić ... opatentuj zanim przyjadę ...

o lalala ... zaczęłam 8 setkę ... no to do tysiączka z tysiączkiem zdjęć bo i ogród i "oko" w kadrze masz niesamowite ... z takim dużym pierwiastkiem piękna po Anulkowemu ... zobaczysz jak zaczniemy wprowadzać style ogrodowiskowe będzie Anulkowy ... buźka

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:17, 20 cze 2013

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:17, 20 cze 2013

Do góry
Właśnie wróciłam z ogrodu i ostatnią czynnością w nim po podlewaniu było zrobienie kolka fotek moim ukochanym różom

Anglia czerwiec 2013 22:17, 20 cze 2013

Do góry
Ogród różany w opactwie Mottisfont oglądaliśmy wieczorem, od 19-tej, popijając jednocześnie pysznego Pimms'a - ile kto chciał.
To jest ogród różany, znajduje się w nim narodowa kolekcja róż, założona przy udziale Grahama Stewarta Thomasa, wybitnego znawcy i hodowcy tych kwiatów. Jest w nim 520 odmian róż historycznych i angielskich i każdy z nas dostał ich spis wraz z planem ogrodu.
Założony został za murami, na terenie gdzie były warzywniki i sad. Dlatego róże i powojniki mają się tam po czym wspinać, rośnie tam dużo starych jabłoni.
Było ciepło i mimo że nie zakwitły jeszcze wszystkie róże, mogliśmy się delektować cudownym zapachem tych, które zdążyły zakwitnąć.

Trzykrotka wirginijska (Tradescantia virginiana, T. x andersoniana) 22:16, 20 cze 2013

Do góry
Posiadam również trzykrotkę. Bardzo ją lubię i zawsze mam duży szacunek do roślin, które są tak wytrzymałe i nie do "zdarcia". Moja, przez niewiedzę, na wiosnę została potraktowana przez męża glebogryzarką, jak i cała reszta terenu. Wystawały sobie wszędzie takie małe łodyżki, o których nic nie wiedziłam. Mimo brutalnego potraktowania jeszcze bardziej się rozmnozyła, więc nadal nie wiedząc coż to za stworzenie, w miare możliwości posadziłam wszystkie w jednym miejscu. A dzisiaj mam taką cudowną wysepkę trzykrotkową.

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:11, 20 cze 2013

Do góry
Ogródkowy chaos u monitki 22:10, 20 cze 2013

Do góry
Mój gigant hostowy

i cytrynowa o zabójczo pachnących kwiatach

szałwie - przecenione bidoki z zeszłego roku teraz się odwidzięczają pięknem

Ogród zapachów u Jasi 22:08, 20 cze 2013

Do góry
Danusiu , ta pusta różowa róża to róża parkowa Marguerite Hilling. Teoretycznie powtarza kwitnienie, ale w praktyce tylko pierwsze kwitnienie jest obfite, kolejnie dużo ,dużo słabsze.

Ogród Tosi 22:06, 20 cze 2013

Do góry
agam napisał(a)
Rohan śliczny jest. Będzie rósł jako soltier czy ma jakieś towarzystwo?
W Danusinym "Ogrodzie z lustrem" rośnie w żwirku z kulkami bukszpanowymi. Pięknie to wygląda.

Aga, u mnie podobna koncepcja, 3 kulki bukszpanowe i 3 cisowe Narazie jest rohan
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 22:06, 20 cze 2013

Do góry
Czy o taką Tobie chodziło?Zdjęcie z lampą, to jest bardzo ciemne bordo.

Ogródkowy chaos u monitki 22:04, 20 cze 2013

Do góry
Joaśka ja tam na swoje bodziszki na razie nie narzekam. Polecam

Ewcia odpozdrawiam

Odzyskałam mozliwość wklejania zdjęć z aparatu to was troszkę ponudzę

Najpierw róże Aphrodite w pąku

i rozwinięta

Artemis w pąku

i rozwinięta

szalejąca Mary Rose

Ukochany ogród ;) 22:02, 20 cze 2013

Do góry
dziekuję białe cudeńka to dzwonek i szałwia a dziś na kolorowo
Ogród zapachów u Jasi 22:01, 20 cze 2013

Do góry
Aniu oczywiscie masz rację, to budleja. Dzisiaj już wyglada inaczej

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:59, 20 cze 2013

Do góry
Upał dziś był również, ale powiało od morza i było nawet znośnie. Mogłam zostać dziś w domu, bo wczoraj podlałam, i rabatkę z ogórkami,cukinią i fasolką opieliłam.
Jutro wybieram się z rana,,żeby na południe wrócić do chaty. Muszę w szklarni pozawijać i popodwiązywać pomidory.Już mam zawiązki, a ogórka wczoraj schrupałam. Bez porównania,słodziutki, nie zdrewniały! Mniam.
Przytargałam do domu piwoniowy bukiet.
Bardzo ciemne bordo

Anglia czerwiec 2013 21:56, 20 cze 2013

Do góry
Schody, schody, schody.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:54, 20 cze 2013

Do góry
Moje nie oklapnięte róże, dzisiaj. I uroczyste rozłożenie basenu

Ktoś rozpozna tę różę?

i miniaturka

Anglia czerwiec 2013 21:51, 20 cze 2013

Do góry
Shadow of the wall - mury i murki w Upton Grey są zachwycające, mniej i bardziej porośnięte.

Jednak roślinnie w tej Anglii było zaskakująco, jakbym cofnęła się o dwa tygodnie w czasie, bo tam kwitną własnie irysy, piwonie dopiero zaczynają, róże też, floksy w pełni kwitnienia, a u mnie już po wszystkim. Tylko ostrogowce się zgadzają.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies