Witam,
dziękuję za szybki i tak owocny odzew.
Pani Danusiu dziękuję za porady( a Pani Ogród - brak słów SUUUUper), spodobał mi się Pani pomysł z bluszczem. Czy on się będzie sam wspinał, czy należy mu zrobić mu kratownicę, jak szybko rośnie( czy nie jest bardzo eksapnsywny? czy powojniki puścić razem z nim?
A jeszcze czy można bybyło coś wsadzić pod bluszczem?
Ja wcześniej myslałam o wiśniach lub o miłorzębie szczepionym(ale cena miłorzębu-powalająca jak ma sie kupić kilka szt) i coś kolorowego na dole
A teraz jeszcze chciałam poprosic o poradę w dalszej części
W dalszej cżęści za domem kolejny problem, ściany, mury, ogrodzenia betonowe dookoła brrrrrrr. Jedna ze ścian ma 6 m wysokości i słoneczko jest tam po 15, druga ściana - ogrodzenie sąsiada - słońce do południa. Na wysokiej ścianie rośnie trójklapowiec i nieźle sobie radzi, teraz dosadziłam na dole hortensje pnącą i winobluszcza pstrego ( może za kilka lat będą takie jak tróklapowiec) Ale czym obsadzić dół? I ten nieszczęsny biały mur- sąsiadka dala mi sadzonki bzu i jagody kamczackiej i pod tym murem wsadziłam, ale to chyba nie był dobry pomysł. Te drzewka co widać wcześniej to gruszka, śliwka, wiśnia i agrest.
Tutaj mam ochotę coś wsadzić ale jest to rabata południowa i hortensja nie będzie dobrym pomysłem?
Tyle mam do zrobienia, ale chęci mam tylko brak zmysłu artystycznego;(((