Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

monteverde 09:40, 18 sie 2013

Welka napisał(a)
Witam!
Gosiu, Anitko, Evo i Zuzko - mój teść to złota rączka, brat teścia to budowlaniec i mój M też w takich rzeczach "obcykany", także weszłam w dobrą rodzinę, która cierpliwie realizuje moje wizje. Co prawda przy drugim malowaniu balustrady sama siebie przeklinałam za wymyślenie takich wywijasów, ale jestem zadowolona z efektu, dziś sobie schnie a jutro będzie wieszana

Ogród radzi sobie sam, muszę wykorzystać wolne i robię jak najwięcej się da - wczoraj cały dzień przerabiałam pomidory, jakieś 20 kilo, dziś zostało mi dokończyć suszone do słoików.
na przecier

suszone do zalewy

z ogrodu

Ewelinko taką robotkę lubię balustrada piękna, teść to ma talenty pomidorki zimą jak znalazł, a na słoiczek suszonych się załapię? nie dziwię się, że masz sporo pracy, a na dzisiejszy flumark na stadionie Warmii znajdziesz godzinkę? pozdrawiam serdecznie
Madzenka 09:51, 18 sie 2013

Nie wiem co podziwiać.. Balustradę czy pomidory??? Jedno i drugie "miszczostwo"
Welka 19:03, 20 sie 2013

Aniu, jak okaże się, że pomidorki wyszły dobre to możesz na słoiczek liczyć, robiłam pierwszy raz i nie wiem co to z tego wyszło; zresztą przepis podpatrzyłam jeszcze w Twoim pierwszym wątku
Marzenko, dziękuję jutro w dzień następna partia pomidorów, mniejsza niż ostatnio, ale jeszcze mam ogórki do słoików, więc czasowo bym się nie wyrobiła. Po południu jak dobrze pójdzie zaczniemy z teściem następną balustradę.

W zeszłym roku kupiłam babci limkę, początkowo nie była z niej zadowolona (sadzonka nie była zbyt okazała i kwiatki nie powalały), ale w tym roku jest nią zachwycona- zresztą się nie dziwię, bo moja nie ma takich dużych kwiatostanów (choć ma ich zdecydowanie więcej)

Welka 19:04, 20 sie 2013

nowy zakup - powojnik puszczony po kręconej leszczynie

siedlisko motyli - pinky winky

Welka 19:05, 20 sie 2013

Balustrada na miejscu, jest karton pod spodem, bo w niektórych miejscach trzeba domalować, ponieważ przy wciąganiu się obskubało

Pozdrawiam, wieczorem postaram się Was odwiedzić
Sebek 21:07, 20 sie 2013

Balustrada po prostu przepiękna!!!!
jambosana 21:41, 20 sie 2013

Welka napisał(a)

siedlisko motyli - pinky winky

[

O rany nie wiedziałam, że to kolejny motyli krzew, do moich hortensji ani jeden motyl nie leci. Piękny ! Czyli pinky winky muszę mieć!
A babcia nie ma się czego wstydzić, to młodziutki krzew, za kilka lat pokaże na co go stać.
Pozdrawiam
EPODLAS 21:05, 21 sie 2013

A ja nie wiem co bardziej podziwiać - balustradę czy pracowitość Ewelinki. Zuch dziewczyna
AniaK 22:24, 21 sie 2013

Widzę pomidorkowe szaleństwo u Ciebie, na pewno przepyszne, też się do niego przymierzam, trzeba uzupełnić zapasy na zimę.
Hortensje śliczne, a Pinky jak się już przebarwiła, u mnie jeszcze biała z odrobinką przebarwień.
Podziwiam balustradę, ślicznie wygląda. Zazdrościć takich fachowców
Pozdrawiam
Tess 22:31, 21 sie 2013

Balustradę obejrzałam, nad zdolnym Teściem się zadumałam, a pracowitość Gospodyni mnie zawstydziła.