Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:32, 18 cze 2013

Do góry
Czosnki

te Schuberta muszę rozsadzić, nie przewidziałam że mają takie wielkie głowy

Kolejne róże na froncie:

Mozart:

William Shakespeare:

I moje malutkie zawilce obok Pomponelli (wiosenny zakup, nie zanosi się na kwiaty niestety..)

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:29, 18 cze 2013

Do góry
Aniu - moim zdaniem ta moja różyczka to Queen of Sweden. Dziękuję za identyfikację!

Graham Thomas szaleje Nie przepadam za żółtymi kwiatami, róże też nie bardzo mi się podobają, ale Graham Thomas wygląda fajnie moim zdaniem

Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:26, 18 cze 2013

Do góry
Witajcie
Trafilam do Was, poniewaz mam rowniez problem z trawnikiem...
Ma ciemnozielone placki, a tam gdzie jest jasniejsza zielen jakby wysychala
Gdzieniegdzie rowniez rosna grzybki, na szczescie pojedyncze...

Wysuszona chyba nie jest, bo prawie caly czas padalo do tej pory...
Psa nie mamy i obce nie chodza.
Trawa posiana zostala w sierpniu w ubieglym roku, na wczesniej kupionych i rozgrabionych i uwalowanych 6 wywrotek ziemi....
Pod spodem niestety piach
W tym roku wiosna maz zwerytykulowal, zaerowal i nawiozl.... domyslam sie , ze nierowno sypal.
Trawa wyglada tak

Poradzcie prosze co z nia zrobic?
Czy ponownie zwertykulowac jeszcze w tym roku i posypac nawozem przed deszczem, zeby rowno rozpuscilo sie ??
Czy tylko posypac nawozem?

Przeczytalam na innym watku, zeby tez uzyc na grzyby Rizolex 50 WP

Z gory dziekuje za pomoc
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:23, 18 cze 2013

Do góry
Tosia to może znajdziesz im u siebie kącik chociaż one bardziej pasują do wiejsko-bałaganiarskiego stylu (mojego), dokupiłem wczoraj cudeńko -Sorbet
a moje kopciuszki tarasowe wysiadują następne pokolenie pierwsze są już samodzielne

kolejna poważna przeprowadzka
oczywiście korona była wiosna mocno przycięta

to ten klon Flamingo zrobił miejsce dla świerka Spek jeszcze bardziej srebrzystego niż Hoopsii który już tam rośnie

Majowo nie tylko w maju 09:07, 18 cze 2013

Do góry
WIOSNA

LATO
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:05, 18 cze 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Co to jest to niebieskie? I o jakiej piwonii pisze Marzenka?Piwonia w kulkach?Miłego dnia.

To niebieskie to dzwonki skupione.. dostałam sadzonki i się rozrastają aż miło Są śliczne

Marzenka dała mi inspirację na nową rabatę... foto gdzieś było u mnie... ale ja zapisałam tylko sobie co tam rośnie, a fotki nie zapisałam... wiec odszukanie zdjęcia będzie trudne... ogólnie kulki bukszpanowe luzem rozrzucone po rabacie, a pomiędzy były posadzone piwonie trawach i takich tam różnościach....

Majowo nie tylko w maju 09:04, 18 cze 2013

Do góry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:00, 18 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
shropshire lad kolejna moja angielka. Dzisiaj zaczeła kwinienie

Ale piękność! Pozachwycam się u Ciebie, bo nie czuję się jeszcze gotowa na różane wyzwanie u siebie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:00, 18 cze 2013

Do góry
Aniu, dzięki za info, karteczki gdzieś tam są w kopczyku, ale ta chyba rzeczywiście była NN z bazarku, podciągnęłam ją pod Eden... Eden w takim razie chyba (jeszcze?) nie kwitnie... fajnie że zaglądasz

Marzenko - popieram! Mój M też nie lubi leżakować, więc zwiedzamy razem Tylko Młoda musi dzielnie wytrzymywać przemieszczanie się autokarami...

Kasiu, no, trochę za gęste, rośnie wszystko jak szalone. Mus szybko kupować i robić działkę obok, to tylko 350m2, ale ile roślin mi się tam zmieści! Jupi!

Będzie tak, szkic Magnolii:
Ogród Leny. 08:54, 18 cze 2013

Do góry
Lena napisał(a)

O jak mnie siem ta kwadratowość podoba!!! A te widoki za bonzajem, w tle - zapierają dech
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:53, 18 cze 2013

Do góry
Syla napisał(a)
za to teraz lawendowo ....

Piękne
Miejska ogrodniczka :) 08:50, 18 cze 2013

Do góry
Brak czasu, to moje drugie imię
Szkoda, że mi się poprzedni wpis skasował, bo włożyłam w niego duzo pracy i wszystko poszybowało w kosmos...
Karola, napisze jeszcze raz, obiecuje, tylko muszę znaleźć troche czasu. Póki co, każdą wolną chwilke spędzam w ogrodzie (jak pewnie każda/kazdy z nas o tej porze roku )

Bardzo sie u mnie zmieniło. Mam nowe rabatki, mnóstwo nowych roślin, trawnik zregenerowany i - jak juz pisałam u Zbyszka - zrobiłam bonzajka z mojego leciwego jałowca (no, prawie zrobiłam, bo jeszcze góra do ciachnięcia, ale tam bez drabinki ani rusz...). Sekator zajeździłam, na kciuku mam ogromnego, bolesnego bąbla i wogóle... moje dłonie nie wyglądaja teraz najlepiej, mimo uzywania rękawic. Trudno... księżnej pani i tak ze mnie nigdy nie było, więc... jakos to zniosę

Dopóki nie zrobię porządnej relacji, zostawie kilka fotek, bo mi tu wątek obumarł przez ten brak czasu...

Kwitnacy pigwowiec (oczywiście już dawno przekwitł )

Mój zaciszny kącik

Staruszek odpoczywa w cieniu Widać moją trawkę, która kosztowała mnie tyle pracy... Ale było warto!

Cyprysik Ivonne (ponoć)

Mój formowany cis

To jałowiec, który cięłam. I rabatka pod nim - teraz juz zagospodarowana

I na koniec mali mieszkańcy mojego ogrodu - piskleta kosa. Teraz już wyleciały z gniazda

Ogród niby nowoczesny ale... 08:42, 18 cze 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

Boszszsze, jak piknie wyglądają te płyty!!! Jak równiuśko!!! Moich z trawy już nie widać - to co znaczy, zapadły się? Za głęboko wkopane?
A tak generalnie, to wszystko takie idealne jest - tez żwirek bez cienia śmiećka, warzywnik, płyty w trawniku, BONSAI (!) no foch normalnie - ja też tak kcem!!!
Powojnik - Clematis 08:37, 18 cze 2013

Do góry
clematis 'Etoile Violette'

Nasz przydomowy ogródek 08:36, 18 cze 2013

Do góry
Zbyszku, dziekuje za fotki. Teraz, kiedy te zielone poduchy tak sie zagęściły, to wygląda naprawdę świetnie! Mam nadzieję, ze mój tez tak odbije, ale na to muszę czekać do przyszłego roku. Teraz wygląda, jak wygolony pudel Szkoda, ze tak długo trzeba czekać. Jestem strasznie niecierpliwa...

Zdjęć jeszcze nie zrobiłam, ale może dzisiaj sie uda, bo wreszcie trochę mniej pracy mam zaplanowane (chociaż z tym to... "na dwoje babka wróżyłą", bo jak wpadam do ogrodu, to ide jak przecinak i nie mogę sie zatrzymać )

Ale za chwilę wrzucę chociaż kilka (sprzed paru dni). Ogród sie zmienił bardzo.
Póki co, zostawiam ci poziomeczki. Trochę zapiaszczone po burzy, ale wciąż urodziwe

Eksperyment ogrodowy Beaty 08:30, 18 cze 2013

Do góry
O jakiegoś czasu z dziewczynami z naszego miasta organizujemy spotkania środowe . Było już spotkanie u mnie - fotek brak, bo ganiałyśmy się z chmurami i nikt nie myślał o aparacie , a poniżej zdjęcia ze spotkania u Asi (Asisko_2005).
Ta okularnica - to ja, obok Asisko_2005 i Madzielena z córkami

Nie wiem dlaczego ale żadna z nas nie macha choć pozdrawiamy wszystkich serdecznie
Rododendronowy ogród II. 08:21, 18 cze 2013

Do góry
Fajne dziewczyny to i fajny taniec boćka godowy Może che partnerkę zmienić Kto o boćka by lepiej nie zadbał jak Bogdzia

A piwonii tej sobie nie kupiłam Tylko dal Ciebie brałam, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam, że piwonie pojedyncze maja tyle uroku.... i po deszczu nie leżą Wiosną u Podstolca kupiłam już 3 pojedyncze
LITTLE MEDICINE MAN
foto ze strony Allegro p. Podstolca gdzie kupowałam rośliny, w tym roku jeszcze nie kwitły ... chociaż dużo roślin mi się zmarnowało z powodu choroby i zostawieni ich na upale w woreczkach, to piwonie przeżyły i są coraz ładniejsze Podobna kolorystycznie do twojej

Ogródkowy chaos u monitki 08:20, 18 cze 2013

Do góry
monitka napisał(a)

Joasiu miło mi bardzo że jestem w ulubionych

U mnie też jesteś
Tylko dlaczego tutaj tak mało zdjęć się pytam, hę?!
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:11, 18 cze 2013

Do góry
Ja mam go pierwszy rok idla zadarnienia ziemi będę szukać odmian bodziszka bo są piękne Pozdrawiam bodziszkowo Jeszcze raz
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:08, 18 cze 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
w związku z córkami ...

to zjawisko wyjątkowo labilne i denerwujące choć kochane ... nigdy nie wiadomo kiedy z ludzkiego na nastoletni przechodzi i spowrotem ... zawsze nie w porę i zawsze z zaskoczenia ... ja posiadam egzemplarz do 16 roku mówiący po ludzku ... od pół roku w suahili jakimś bo nie znam ... liczę na powrót do cywilizacji po mocniejszym rzucie hormonów ... jak nie zniesę to podam w tabletkach )))

Hihi, mój jedenastoletni "egzemparz" także zaczyna chwilami już (?) mówić w suahilii.... Za każdym razem wprowadza mnie to w zaskoczenie, że "to już".... A taka była niedawno malutka...
Dzisiaj rano, kiedy wokół gorączka, żeby zdążyć na czas stała spokojnie wybierając do szkoły... kolczyki ( co by do stroju pasowały)..., bo przecież "musi wyglądać jak człowiek "
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies