Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój 4 arowy azyl... 23:00, 16 cze 2013

Do góry
Następnie zatrzymaliśmy się aby obejrzeć pałac Raczyńskich i dworek Krasińskich, oba położone w czterdziestohektarowym parku w stylu angielskim, przez którego środek przepływa Wiercica (zdecydowała ona o nadaniu parkowi romantycznego charakteru).
Po II wojnie światowej majątek upaństwowiono, a w pałacu przez wiele lat mieściła się szkoła. Obecnie znajduje się on w bardzo złym stanie technicznym i nie można go zwiedzać.
W dworku, w którym mieszkał Krasiński, mieści się muzeum.

Kubusiowo 22:59, 16 cze 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Najważniejsze,że z tym ogrodem się dobrze czujecie, i pięknie się bawicie! Łączka obok! Wspaniała trawa! Znowu będzie koszenie kosą?!

Haniu bardzo dobrze się tam czujemy Łąki są i przy warzywniku i na dole przy zejściu do jeziora ale koszenie nie kosą.... to ciężka sprawa Kosa pójdzie w ruch ale spalinowa

I warzywnikowa łąka dla Ciebie

Kubusiowo 22:56, 16 cze 2013

Do góry
I kwiaty na warzywniku.....

uwielbiam ten kawałek ogrodu... bo tam nic nie musi być perfekt! Chwasty mi nie przeszkadzają.... rośliny rosną jak chcą.... Poza tym jest kompletny chaos kolorystyczny
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:56, 16 cze 2013

Do góry
campanulla przezimowała drugą zimę

Ogród średniowieczny i nie tylko 22:56, 16 cze 2013

Do góry
greglis napisał(a)
Marku, jak zawsze z przyjemnością przeszłam się po Twoim ogrodzie, pięknie się zmienia.
Widzę że też zachwycasz się ostróżkami jak. A takie wiejskie mi się wydawały moje też mają po 2 metry ale dopiero w tym roku. A to i tak pikuś przy ostróżkach z Anglii, jednak co inny klimat to inny, tamte miały dużo powyżej 2 m
Pstryk fotka z mojej ubiegłorocznej wizyty w angielskich ogrodach
Na tym zdjęciu choć tego nie widać róża była prawie mojego wzrostu

Ale piękne ostróżki Kasia Ci wstawiła
Kubusiowo 22:54, 16 cze 2013

Do góry
W miniformacie 22:53, 16 cze 2013

Do góry
Abraham pięknie pachnie i jest niezawodny, co prawda to drugi egzemplarz, bo pierwszy nie przetrwał eksperymentów ekipy ogrodniczej.

Jeszcze jedna

Pastella
Mój kawałek raju II 22:52, 16 cze 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Cieszę się
Dla 'hafti' i dla mnie, mam takie same...

Yupi masz za to kwiatka z warmińskiego
Kubusiowo 22:52, 16 cze 2013

Do góry
Jedyna "szmata" jaką mam w ogrodzie...

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:50, 16 cze 2013

Do góry
kilka migawek z mojego ogrodu

Kubusiowo 22:49, 16 cze 2013

Do góry
A odnośnie warzywnika....

Ogród w Holandii 22:49, 16 cze 2013

Do góry

były tez piękne widoki

Faktycznioe te widoki cudne (kolory niesamowite)
Mój kawałek raju II 22:47, 16 cze 2013

Do góry
A tu poczęstunek dla wszystkich odwiedzających, świeżutkie prosto z krzaczków, częstujcie się szpakuny objadły a w większości zmarnowały wszystkie czereśnie

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:46, 16 cze 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Oj to Ogrodowisko ma dobry wpływ na wszystkich

Piękny czas teraz w ogrodzie

masz rację Jolu i to takie pokrzepiające
Mój 4 arowy azyl... 22:45, 16 cze 2013

Do góry
Dzisiaj zrobiłam sobie wolne od działki i pojechaliśmy z M na wycieczkę do Złotego Potoku. To wieś położona ok. 45 km na południowy wschód od Cz-wy, na Jurze Krakowsko - Częstochowskiej.
Najpierw obejrzelismy pstragarnię założoną w 1881 r.

Może niedoskonały ale..... 22:45, 16 cze 2013

Do góry
Michalina napisał(a)
Słów kilka o hortensjach
Zaczęło sie od Annabeli.W tej chwili mam dwa wielkie nieomal bezobsługowe krzaki.Jedynie jak już porobią się kule które opadają obwiązuję je.W tym roku wyglądaja tak

dalej są hortensje bukietowe.Z nimi nie ma problemu

natomiast przed nimi posadziłam hortensje ogrodowe i...kwitły tylko raz po posadzenie.Co rok związywałam,okrywałam włókniną,kopczykowałam i wiosną wszystko było czarne więc wycinałam i puszczały liście od nowa i miałam krzak bez kwiatów.W ubiegłym roku postanowiłam nic nie robić i zostawić bez okrycia z zamiarem wykopania i przesadzenia w inne miejsce gdzie może byłoby im lepiej.Wiosną obcięłam tylko Annabelle i bukietowe a ogrodowe zostawiłam.Szykowałam się pod konie kwietnia na planowaną oerację lewej ręki więc całą energię skupiłam na przygotowaniu róż do sezonu.I okazało się,że to nie przycięcie zaowocowało bo wypuściły nowe pędy z pączkami kwiatowymi

czyli gdybym w poprzednich latach nie wycinała to one by kwitły [chyba] .Cały czas się uczę

Kwitnie już hortensja pnąca

tak to wszystko wyglada, Ten kawałek chcę "zreformować" bo nie radzę sobie z funkiami.Kilka razy podcinałam a wiadomo jaka to ciężka praca pociąć i wykopać a i tak się rozrastają i zarastają chodnik

Inne funkie

One ładnie wygladają szczególnie jak kwitną ale potem szczególnie zima jest nieciekawie.Ale o wskazówki,pomysły będę pytała dopiero jak wyleczę ręce
Na razie jest zielono,chłodno pod wielką renklodą

Witam cię.Widzę szaleństwo rózane i ja mam bzika na ich tle.A hortensje ogrodowe też kwitną mimo przemarznięcia wierzchołków.Funkie też uwielbiam .Bylin ne mamy za wiele ,coś jest więc podobnego w naszych ogrodach.Posdrawiam.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:44, 16 cze 2013

Do góry
Evchen napisał(a)

Cuuuudo.... już czuję ten zapach.. uwielbiam zanurzyć nos w piwoniowych kwiatach.. sama słodycz..
piękne Aniu
Ewo pachną cudownie, ale już dziś zaczęły opadać płatki, szkoda ;(

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:43, 16 cze 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Aniu ja już się wypluskałam w tym basenie ,super

Tez miałam kiedyś dużo mniejszy od Twojego ,ale i tak dużo pracy przy tym było .
Już się z tego wyleczyłam

Czym mniejszy tym więcej roboty..... największa robota to odkurzyć w środku co ok. tydzień... i musi jakiś czas codziennie pompa chodzić.. i środki uzdatniające tez trzeba wrzucić.... woda kryształowa do samego końca.. jak świeżo nalana...... wróć.. świeżo nalana jest gorsza niż potem
Problemem jest zwinięcie go.. ale teraz już nie czekamy do ostatniej chwili tylko składamy jak jeszcze jest znośna pogoda, czyli początek września.. To zajmuje pół dnia na 2 osoby.... ale ja nie mam czasu na zabawy.. u mnie wszytko musi być bezobsługowe... praca na własny rachunek, duży ogród, dom, nie ma szans by cos mi zajmowało dużo czasu.....
To jest z 26 sierpnia, a jakiś tydzień później go zwinęliśmy...

I dla porównia woda z wodociągów.. syf jak szlag. I nie ma przekłamania kolorów... i brudów na dnie i osadów czarnych .. tego aparat nie pokazuje... widać tylko ciemne smugi......
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:42, 16 cze 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

roślinki od ciebie kwitną i rozrastają się niesamowicie
jeszcze jak byś znowu nazwę podała, zapisałam, ale gdzie!?

Irenko na pierwszej fotce to dzwonek skupiony, a druga trochę nieostra i nie mogę rozeznać pozdrawiam
W miniformacie 22:42, 16 cze 2013

Do góry
Pierwsze tegoroczne róże

Abraham Darby

Mini Eden Rose
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies