Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Szkodniki róż - problemy 12:03, 09 cze 2022

Do góry
Witam, jestem amatorem w pielęgnacji róż i jest to moja druga róża, jednak po okresie zimowym zaobserwowałam początkowo stopniową utratę liści, a ostatnio również przebarwienia na liściach i łodydze. Jaka to może być choroba? Jak sobie z tym poradzić ?

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:00, 09 cze 2022

Do góry
Piwonie u mnie nadal w pąkach
Takie mam śmieszne czosnki, wykopałam je z rabaty i mieszkają w donicach. Muszę im znaleźć docelowe miejsce, ale fajne są, takie gwiazdeczki Chyba u Marty widziałam takie same.

Nie wiecie co dolega mojej szałwii? Wygląda jakby ktoś ją opluł Różyczki Sea Foam, te które zrobiły się żółte po przesadzeniu nawet odżyły, ale chyba nie zakwitną, przynajmniej ta, która oberwała najbardziej.

Choroby róż 12:00, 09 cze 2022

Do góry
Choroby róż 11:59, 09 cze 2022

Do góry

Witam, jestem amatorem w pielęgnacji róż i jest to moja druga róża, jednak po okresie zimowym zaobserwowałam początkowo stopniową utratę liści, a ostatnio również przebarwienia na liściach i łodydze. Jaka to może być choroba? Jak sobie z tym poradzić ?
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:53, 09 cze 2022

Do góry
Kilka ogrodowych pstryków, róże zaczynają Leonardo i Garden of Roses po wiosennym przesadzeniu zbudowały ładne krzaczki, MW ma kilka kwiatków, a Wiliam nadal nie żyje , bukszpan też się nie obudził i przez to różanka wygląda jak niedokończona i daleko jej do efektu z projektu jedna z kupionych rozplenic też wygląda marnie, moja podzielona chyba też dojść do siebie nie może.

Już miałam pustą donicę przy wjeździe i miałam ją obsadzać, roślinki już mam i znowu mam pełno kompostu
Ogrodowy Kalejdoskop 11:35, 09 cze 2022

Do góry
Ogrodowy Kalejdoskop 11:33, 09 cze 2022

Do góry
Ale nie tylko kwiaty dają pokaz, w sadzie też jest już co próbować , a zapowiada się dobrze
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:31, 09 cze 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

No, no idealny trawniczek.
Piękny powojnik.Co to za odmiana ?

Trawniczek dziękuje
To powojnik 'Belle of Woking' kwitnie u mnie pierwszy raz.
Ogrodowy Kalejdoskop 11:30, 09 cze 2022

Do góry
Ku pamięci zdjęcia z wczorajszego wieczoru
Tajemniczy Ogród 11:04, 09 cze 2022

Do góry
Magara napisał(a)
Agata, wcale się nie dziwię, że zdjęć nie pokazujesz. Gdyby u mnie tak wyglądało to bym każdą chwilę spędzała na gapieniu się i miałabym w nosie to gdzie leży telefon czy aparat.
Na tych pierwszych zdjęciach to już rozanne tak się rozpędza? I co on ma za trawę po prawej?

P.S. A w temacie kotów - Wy macie koty domowe, oswojone, nakolannowe i głaskane. Ja mam dzikusa. I bandę dzikusów sąsiednich. Łapaliśmy to całe towarzystwo w celach sterylizacyjnych. Do klatki-łapki, transporterów, jedną kotkę nawet do namiotu Przeważnie kończyło się krwawymi obrażeniami po pazurach kot domowy ma jednak inną mentalność niż ten wolnobytujący.
Ale optymistyczne jest to, że Sfochowana hrabina już w całości włazi do klatki w celach konsumpcyjnych. We wtorek wielki dzień - łapanie kota na przegląd

Czy piszesz o tym bodziszku? To Ankum's Pride, jeśli myślimy o tej samej fotce Rozanne jeszcze nie kwitnie u mnie i już teraz jest dwa-trzy razy wyższy. Obok z prawej - sesleria jesienna.
Dzikie koty do sterylizacji łapaliśmy w taką specjalną łapkę na kuny, polecam sprawdzała się rewelacyjnie
Dębowe zakątki 10:49, 09 cze 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Piwonie śliczne, a powojnik jeszcze ładniejszy

Piwonie są cudne.W tym roku w końcu mam więcej kwitnień piwoniowych
Powojniki kwitną. A inne powoli się szykują
A tuz innej beczki.
Tworzenie aniołów prze Elę Kulaszę przy obrazach przeze mnie malowanych na Jarmarku Aktywności Kobie tw Żmudzi
Mazurskie klimaty Małgorzaty 10:49, 09 cze 2022

Do góry
Najskuteczniej brzydkie liście czosnków przykrywa bodziszek--tylko ja nie wiem jak mu na imię,a połączenie przypadkowe.

Mazurskie klimaty Małgorzaty 10:43, 09 cze 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

No super. Bardzo mi się podoba twój ogród, rośliny.
Wszędzie porządeczek.
Będę tu zaglądać

Bardzo zapraszam Aniu--gość w dom,Bóg w dom.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 10:41, 09 cze 2022

Do góry
DariaB napisał(a)
Skosiłam wczoraj nowy trawniczek, wygląda na to, że się przyjął po skoszeniu też całkiem ładnie wygląda nie podlewam go już codziennie.

Powojniczek zaczyna kwitnąć, to jego pierwszy raz już mi się podobają jego kwiatki.

I połączenie piwonii, kosaćca i przywrotnika, podoba się! tylko wszystko za blisko siebie posadzone ale to w części ogrodu, która czeka na przeróbki więc to się skoryguje.

No, no idealny trawniczek.
Piękny powojnik.Co to za odmiana ?
Zacisze Alicji 10:39, 09 cze 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Och cuda ta rodgresja.
Moja jeszcze mała.
le lat czekałaś ta kwiaty ?
Zacisze Alicji 10:38, 09 cze 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Zakwitła rutewka orlikoloistna. Bardzo lubię te bladoróżowe chmurki. Po szaleństwie kolorów różaneczników wskazane trochę spokoju .

Piękna rutewka.
Tak inna niż moja No i du zo wcześniej twoja kwitnie
Problem z rozpoznaniem gatunku drzewa 10:32, 09 cze 2022

Do góry
Dzień dobry,
Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi pomóc z rozpoznaniu gatunku drzewa?
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 10:31, 09 cze 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Asia możesz dawać foty codziennie. Różanka przewspaniała.
Powiedz jaka to róża i co pomiedzy bo ja nie zawsze jeszcze umiem rośliny rozpoznać.

Masz 0grodniczy talent.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 10:28, 09 cze 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

I pierwszego śnieżnego całuska

Który taki całkiem śnieżny to nie jest

Haha, coś te Twoje roślinki nie chcą być do końca śnieżnobiałe .
Ale i tak są piękne.

Urocze dzieci masz
Zieleń, drewno i antracyt 10:28, 09 cze 2022

Do góry
Maki białe, tzn takie porcelanowe muśnięte różem, też mi się bardzo podobają. Jedne z tych pomylonych nn miały u mnie takie być Bardzo bym chciała, żeby wszystkie były tak wysokie, jak te, co teraz kwitną (cytowane przez Magarę). Piękne pionowe punkty tworzą, szczególne jak już się trochę rozrosną.
Magda, przy Twojej powierzchni trawnika, to nawet można by się pokusić o usuwanie z krawędzi pokładającej się odmiany trawy. Ja z kolei najbardziej wkurzam się na wdzierającą się na rabaty koniczynę, wycinanie trzeba łączyć z usuwaniem rozłogów. Mimo wszystko koniczyna w trawie ma zbyt dużo plusów, żeby się jej pozbywać. Raczej czekam, kiedy się wprowadzi także na nową cześć.

Pochwalę się kolejną kwitnącą różą Bardzo byłam jej ciekawa i nie zawiodła
Orienta Djamila Tantau, jakoś nie potrafię uchwycić jej uroku na zdjęciach.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies