No tak, liście inne, ten mój poprzedni Palibin też takie miał. W takim razie co ja tam wsadziłam? Metka była z Palibinem. A co tam, śliczny jest i pachnący bardzo - oto dowód:
Z trzeciej strony, to on nie jest ani lilakiem ottawskim, ani węgierskim, bo ma inne liście.
A to białe jest bardzo ładne, podobne do tej verbeny hastata, zbierz nasionka Elu.
Mój floks jeszcze nie myślał żeby zakwitnąć, a Twój mimo że malizna, to proszę jaki ładny.
Dzisiaj przede wszystkim było podlewanie. Ponadto oczyścilam część irysów, bo sporo liści zaschło i okropnie to wyglądało. Nie lubię tego robić, bo kręgosłup się odzywa
Trochę fotek:
ogrodowa zaczyna się wybarwiać, różowa czy niebieska będzie?
posiałam w tym tygodniu bratki już z myslą o kolejnym sezonie - zastanawiałam się też gdzie sadzić będę cebulki jesienią i zastanawiam się gdzie je kupić
miłego tygodnia życzę wszystkim zaglądającym do mnie
W 2011 r. kupiłam na próbę jedną hortensję: Hydrangea serrata 'Blue Bird' - doświadczenia: corocznie przemarza, ale odbija, w tym roku przesadziłam ją w inne miejsce i chyba doczekam się większej ilości kwiatów niż 1-2 jak w latach ubiegłych )
Marzenko, witaj w lecie! Bo ostatni raz chyba wiosnę obgadywałyśmy ... Miło mi, że tak chwalisz, mam zamiar jeszcze jeden płotek uwić, dla powojników przy ławeczce. Po co kupować, jak chwasty pod ręką Jutro Cię odwiedzę, bo dziś już senek mnie nawiedza. Dla Ciebie mój Inspiration