Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Bajkowy ogród Weroniki 22:58, 03 lip 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)

Witaj Mathildis. Tak na prędce, firletka. Twarzowo z goździkami brodatymi.
Nie pstrykałam dzisiaj, bo późno zobaczyłam Twój wpis, ale znalazłam w pstrykniętych wcześniej.
Mam je zwykle w tym miejscu, same się sieją. W innych miejscach wyrywam.

Dziękuję za zdjęcia poglądowe jutro ruszam do ogródu myśleć gdzie firletkę wkoponować
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:56, 03 lip 2013

Do góry
Wgrywam Trochę to potrwa, bo zdjęć jest....jednym słowem dużo

Kwiatki i rabatki u Elizy 22:52, 03 lip 2013

Do góry
Dzisiaj trochę kancikowałam, ale pomimo tego że komary żyć nie dawały szło mi dobrze, chociaż efekt taki sobie

a tutaj nowa rabatka lawendowa, w przyszłym roku będzie pięknie przynajmniej mam taką nadzieję

Mój 4 arowy azyl... 22:50, 03 lip 2013

Do góry
Dzisiaj, ze względu na upał późno pojechałam na działkę. Sadziłam trawę Ice Dance, ale najpierw musiałam jej miejsce przygotować. Trochę czasu mi to zajęło, a potem komary skutecznie do dłuższego pobytu mnie zniechęciły. W pośpiechu co nieco podlałam i do domu Nie mam nowych zdjęć. Te są wczorajsze.

Białe tawułki prawie w pełni kwitnienia

te miotełki w zbliżeniu całkiem ciekawe

a kolorowe jeszcze w pączkach
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:49, 03 lip 2013

Do góry
Bożenko,witaj mój jedyny gosciu.Nasza nie weszła do dziesiatki,nie wiem kto wybierał,ale ładniejsze były odrzucone niz te co przeszły.

Bajkowy ogród Weroniki 22:47, 03 lip 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Weroniko, Twój ogród to taka bombonierka
Cudny
Pozdrawiam

Jak dech zapiera, podstawiam ławeczkę by odpocząć. I pozdrawiam, GorAno.

Lilie dodają koloru, a róże im ustępują (na krótko, mam nadzieję).

Tę różyczkę zwykle atakuje mączniak, u mnie w tym miejscu i w tym roku, jest bez zarzutu.
To pnąca, wysoka na min 2m o małych różyczkach.
Przypomnę.

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:46, 03 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Jako, że fachowo zapodałam kilka nazw.. to teraz mogę pomiszungować po swojemu
Moje tawuły w tym roku są do d.... ale pokazuję Izie jakie mam... mam gdzieś jeszcze ale zarosły.. i trzeba poszukać.. ale były chyba różowe...
Ciemnobordowa

Majtkowy róz (majtki po praniu w "beleczym" i wysłużone)

Widać czerwoną i biała...zarosły, chorowały i są mikrusy z wiegaśnych...... bo mi też padają rośliny, chorują itp itd.... ale jaka opieka takie i efekty......

pudrowy róż i som piękne
Popówek 22:44, 03 lip 2013

Do góry

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 22:37, 03 lip 2013

Do góry
Nikt nie zgadł co jest nad jeżówką

Na tym zdjęciu:

To małe czarne to jest bardzo jeszcze mały kwiat czarnej rudbekii. Nazywa się 'Black Beauty'
Ja wiem niewiele jeszcze widać )))
Moje zmagania ogrodowe 22:37, 03 lip 2013

Do góry
warzywa robiły za lądowisko trampoliny

Zdjęć nowych żurawek nie mam, bo w większości zostały im 4 listki, na szczęście nie ma szkód w samym domu, oprócz lekko zalanego garażu.

Pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 22:36, 03 lip 2013

Do góry
reni napisał(a)
Dwa lata? Ale warto było czekać..lawenda urocza

Sama nie wierzyłam że się uda

Moje zmagania ogrodowe 22:35, 03 lip 2013

Do góry
pąki pinky winky

ta jedna z lepszych

ukochana wygląda najgorzej

ogrodoweimpresjejolki 22:34, 03 lip 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Szybko uwinęłaś się z tym powojnikiem mandżurskim . Myślałam że potrwa parę lat zanim zakwitnie. Mam go też, ale kupiłam gotową sadzonkę. Pięknie pachnie, nie zapomnij powąchać. Mój przelazł do sąsiadów, w kierunku północnym. Widział to kto?
W którym kierunku od Szczecina takie rozległe pola?

Sama jestem zaskoczona tempem w jakim wszedł w fazę dorosłości Słyszałam o ładnym jego zapachu, ale rośnie wśród tak aromatycznych róż, że będzie mu ciężko się przebić

Te pola to na zachód od Szczecina. Zawsze mnie intrygują te ślady robione przez ciągniki

A u mnie od sąsiadów zagościł sadziec

Bajkowy ogród Weroniki 22:34, 03 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Weroniko bedę miała dla Ciebie liliowca , wysępiłam od siostry.Gdybyś była u Ani na spotkaniu już dawno byś miała bo tam je zawiozłam, ale będę miała i to jest najważniejsze.Pozdrawiam serdecznie.

Bogdziu mam go w pamięci, podwójny niespotykany. Już się cieszę. Komarzyska tną mnie choć piszę w ciemnościach i w kontakcie Bros.Może padną wcześniej niż ja, choć oczy mi się kleją.Buziaki.

W podziękowaniu, różyczka Violette.
Moje zmagania ogrodowe 22:34, 03 lip 2013

Do góry

arella

Moje zmagania ogrodowe 22:32, 03 lip 2013

Do góry
Podczas pobytu nad morzem dostaliśmy tel, że przeszła burza z gradobiciem, wysłałam rodziców, aby sprawdzili co zostało zniszczone, po chwili zadzwonił nasz sąsiad, że poderwało trampolinę i wylądowała w warzywach. Tata pomógł przy jej stawianiu, zauważyli pobitą szybę w szklarni i trochę gałązek, ale za długo nie chodzili, bo wciąż padał deszcz. Wieczorem jak wróciliśmy było już ciemno, więc wydawało mi się, że faktycznie nie jest źle. Rano zmieniłam zdanie. 90% host ma poszarpane liście, 60 % żurawek to samo, ale one za miesiąc odbiją, hosty będą ładne dopiero za rok, gałązek faktycznie trochę połamało, na szczęście nic nie wyrwało, bo u moich wyrwało octowca (w sumie nawet dobrze, bo tylko jesienią ładnie wyglądało).
SC

położyło horti

lilak
Ogród... reni 22:31, 03 lip 2013

Do góry
kwitną panienki

i kawałek wiejskiego

udało mi się zrobić fotkę żabce, która zamieszkała w oczku

ogrodoweimpresjejolki 22:29, 03 lip 2013

Do góry
zuza12 napisał(a)
Przed snem jeszcze muszę do Joli zajrzeć. I proszę co widzę - dama siedzi a M pracuje.
Pozdrawiam Jolu i chwalę M za piękne nasadzenia pod Twoim czujnym okiem.

ogrodoweimpresjejolki 22:26, 03 lip 2013

Do góry
AniaK napisał(a)
Brawo Jolu, to nie tak długo trzeba czekać, może też spróbuję

Fajny taki eksperyment.

W torebce nasionek było 10 szt. Wzeszło 7, do pikowania nadawało się 5, a do gruntu w końcu mogłam wsadzić 3 Dwa rosną, ale ten co pokazałam dostał chyba lepsze miejsce Będzie się pętał wśród róż

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 22:24, 03 lip 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)
brunera posadzona w ubiegłym roku w ilości 3 szt. utworzyła już jedną kępę. W tym roku chyba ją rozsadzę

Na brunerę też mam chęć Twoja to Jack Frost czy inna?
Miałam bluszcze zarówno zielone jak i dwubarwne, niestety albo zzieleniały albo wymarzły bo trakcie dzisiejszego spaceru po ogrodzie nie znalazłam ani jednego listka kremowo zielonego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies