Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z platanem.

Ogród z platanem.

kachat 17:38, 11 lip 2013

Loosiuu, szkoda że wtedy nie wiedziałam, oddałabym ci moją plantację A tak nie wiedząc, co z tym wyhodowanym tałatajstwem począć, sadziłam gdzie popadnie w różnych dziwnych miejscach Od kiedy stałam się miłośniczką platanów, wszędzie je widzę - oczywiście rosną w tych miejscach od kilkudziesięciu lat, ale dla mnie były niewidoczne, drzewa jak każde inne.

Ja też mam lawendę Hidcote Blue, właśnie się zaczęła w pełni rozwijać Ale jakoś słabo pachnie, dopiero jak ją np. potrącę to wydziela silny aromat. Czy lawenda tak ma, czy jeszcze zacznie pachnieć tak "sama z siebie"..?
kachat 17:40, 11 lip 2013

gierczusia napisał(a)

Zawsze jak oglądam takie zdjątka , to mi żal ściska pewną część ciała ,że u mnie na tej glinie lawenda raczej ńie urośnie

Gierczusia nie marudź tylko wymień ziemię pod lawendową rabatkę na lepszą i sadź!
anax 17:47, 11 lip 2013

Loosiuu napisał(a)
Kanzan w całej okazałości

Witaj Loosiuu za taką lawendę to dałabym się zabić

Powiedz proszę ilu letni jest Twój Kazan. Z pnia wnioskuje , że to nie świeżynka. Ja mojego posadziłam w tamtym roku i zastanawiam się ile poczekam ,aż się tak rozkrzewi. Wiosną wygląda cudnie.

Pozdrawiam

agatanowa 22:07, 11 lip 2013

Loosiuu napisał(a)
Kanzan w całej okazałości

ładne są dziękuję
JulkAd 22:17, 11 lip 2013

Gdzie nie zajrzę tam lawenda, a u Ciebie pięknie rośnie i to w dodatku z owadzikami....musi cudnie pachnieć...pozdrówka zostawiam
Madzenka 06:14, 12 lip 2013

Piękny lawendowy czas
polinka 07:40, 12 lip 2013

Lawendowe Ogrodowisko

Filipie mam nadzieję, że za zdrobnienie imienia nie zostanę wyrzucona z Twojego pięknego ogrodu?
Loosiuu 19:37, 12 lip 2013

gierczusia napisał(a)
Piękne fotki .. Te z lawendą w roli głównej szczególnie ...

Zawsze jak oglądam takie zdjątka , to mi żal ściska pewną część ciała ,że u mnie na tej glinie lawenda raczej ńie urośnie

Urośnie! Ja też mam glinę i rośnie. Wystarczy zmieszać z piaskiem i dać na dno troszku żwirku na drenaż
gierczusia napisał(a)
A Ksywka " Fifi " cccałkiem udana .. Nie wiem ,czy to zabieg celowy , czy chochlik klawiatury ..ale mi się podoba

To mnie prześladuje!
Loosiuu 19:39, 12 lip 2013

kachat napisał(a)

Ja też mam lawendę Hidcote Blue, właśnie się zaczęła w pełni rozwijać Ale jakoś słabo pachnie, dopiero jak ją np. potrącę to wydziela silny aromat. Czy lawenda tak ma, czy jeszcze zacznie pachnieć tak "sama z siebie"..?

Sama z siebie lekko pachnie, ale dopiero jak ją trącisz to uwalnia całą woń
Loosiuu 19:40, 12 lip 2013

anax napisał(a)

Witaj Loosiuu za taką lawendę to dałabym się zabić

Powiedz proszę ilu letni jest Twój Kazan. Z pnia wnioskuje , że to nie świeżynka. Ja mojego posadziłam w tamtym roku i zastanawiam się ile poczekam ,aż się tak rozkrzewi. Wiosną wygląda cudnie.

Pozdrawiam

Z 10 lat. Chyba znajdę fotki latem po wsadzeniu to wstawię

Mam!
Fotki z 17.10.03r