Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Konstancja30 22:10, 11 lip 2013

asc napisał(a)
Wyciepałam wczoraj ze skalniaka krwawniki (wieczorkiem poszłam walczyć.... po prostu mnie denerwowały w tym miejscu... ).. i posadziłam w ich miejsce lawendę... będzie jej więcej na skalniaku

To dobra czy zła lawenda????

Na dziś THE END

Aniu to jest ta lawenda, która ja mam nie w łanie tylko w tej mniejszej kupce od wschodu tarasu (kiedyś tarasu uściślając) ... ona jest dobra ... moim zdaniem ... choć to ta co po zimie "nie wygląda" ... tak ma ... za to dużo wcześniej wypuszcza nowe gałązki i wcześniej kwitnie a jej kwiat jest krótszy i wyraźniejszy ... mając obie obok siebie u siebie (no pięknie to ujęłam ) tak to widzę ... ja tę przycinam mocniej ... (bo tej drugiej od łana prawie nie przycinam wcale ))) ) ... moim zdaniem ta jest bardziej ułozona a ta druga poczochrana ... jako miłośniczki trawek skłąniamy siem jakoś machinalnie w stronę poczochrania ... ))))))))) ... troszkę ułożenia nie zaszkodzi
agata19762 22:22, 11 lip 2013

asc napisał(a)
Wyciepałam wczoraj ze skalniaka krwawniki (wieczorkiem poszłam walczyć.... po prostu mnie denerwowały w tym miejscu... ).. i posadziłam w ich miejsce lawendę... będzie jej więcej na skalniaku

To dobra czy zła lawenda????

Na dziś THE END

moim zdaniem dobra....

moja dwuletnia wygląda tak....to jest jedna sadzonka

Konstancja30 22:24, 11 lip 2013

asc napisał(a)

Chyba żartujesz!!!!!!!!!!!! To niemożliwe... były wydarte bez ziemi, wrzucone w pudełko, bez zabezpieczenia, bez niczego, ziemi też nie miały, poszły zwykłą pocztą... no to nawet moje udane eksperymenty ogrodwe mimo woli są w szoku... Nie wierzyłam w powodzenie takiego wysyłania, zwłaszcza, że wszędzie piszą, że jeżówki nie lubią przesadzania... swoje przesadzałam, ale z wielką bryła korzeniową .. gdzie korzenie oblepione w glinie były praktycznie nienaruszone...
Nie powiem że sie cieszę z tego, bo to furtka dla przyszłych wysyłek, że jednak tak można
Chcesz jeszcze trochę ??

Ania to taka moc twoich roślinek ... ten ogród wysyłany do nas z taaakim serduchem rośnie ... rośnie już na tylu areałach ... buźka

ja tez donosze co następuje :

tojeść orszelinowata - czyste szaleństwo ... jak tylko aparat dorwę (nieletnia przechwyciła ) to bez opamiętania bendem wklejać bo ten kwiat to ta dama ma obłędny ...
i apropo dla Malkul ... widziałam sadzonkę u Ciebie ... w zeszłym roku moja była taka sama a w tym zajmuje mert na metr ... daj jej więcej przestrzeni ))

kocanka ... przycięłam jak kazałaś choć bojałam się i tak ... to jest to

jeżówki .. no skoro ta jedna z zeszłego roku taka wyrośnięta to z tegorocznej dostawy będzie rabata angielska ))

kokoryczka jakastam - bo nie pomnę (nazw kilku róż siem nauczyłam to coś wyprzeć musiał neuron ile można ??? ) ... zaczyna mówić ... będę piękna ... bo ją też obciachałam i też miałam dusze na ramieniu

w jeżówkach były orliki ... i goździk ... ...

a skoro już postuję to ten kwiat lotosu nie dawał mi spokoju ... męczyło mnie ... i męczyło bo skleroza sklerozą ale ja to już gdzieś słyszałam ... i fiesz ... fiesz Anno gdzie mnie posłałą wujek google ???????????????? ... do tajemnic kamasutry ... a Ty tak swobodnie i lubieznie nieskromnie publikujesz to cudo przed 22 )))))) ...

no ale kamasutra kamasutrą a kfiatek nie z tej ziemi ))) ... cudo >>>

edit !

no ta kamasutra z lotosem mi w głowie pokręciła ... lilia ... lilia niebawem zakwitnie ... taka wielka chyba różowa jest w moim nowym (jedynym ) kjubie ))))
agata19762 22:26, 11 lip 2013

Aniu lotos obłędny !!!!
barbara_kraj... 22:59, 11 lip 2013

Wpadłam do Ciebie na chwilę, a godzinę lekcyjną przesiedziałam, bo tyle lektury się nazbierało

Najważniejszy lotos! Piękny, pierwszy raz w życiu go oglądam Dzięki!

Mala_Mi 23:02, 11 lip 2013

Staram się.. dziś tylko 5 stron..... ale dla LOTOSU mogę pozwolić na rozpustę I to bez Kamasutry

Ela-Eliza - LOTOS jest MEGA BOMBOWY.... wszytko w nim jest cudne Od kropelek deszczu jak rtęć, po wypustki na solniczce... krótko kwitnie ale jak zwykle powiem ALE ZA TO JAK

Ewa - agent 004 - bo ja bałaganu nie pokazuję ,bo sie wstydam Mój bałagań to głownie mnogość gatunków na metrze kwadratowym... i tak jak pokażę to nic nie widać, bo to jest piętrowo No i brak bieżącej obsługi roślin.. w znaczeniu przyciąć dociąć obskubać... czasu brak, a tu pół wanny ogórków czeka Na szczęście ogórki jaka zaraza dopadła i będzie po problemie

Pszczółka - u Ciebie gleba to kamień.. i musisz walczyć .. z kilofem ... a ja musiałam tylko to rozbić z wywrotkami piasku I odchwaścić.... pamiętam jak udało sie dziennie odchwaścić i przekopać 2 metry kwadratowe, to był sukces.... ale dokładność sie opłaciła.. i odpłaca do tej pory.. Pielenie nie jest czymś co mi spędza sen z powiek...

Gierczusia wszędzie są pozytywy... i dużo roślin co lubią glinę I nie musimy tak często podlewać... ja w zasadzie to rabat wogle nie podlewam, musi być już naprawdę długo sucho, bo owszem na powierzchni robi się skorupa, ale w środku trzyma wilgoć Tylko kfiotki które się płytko korzenią wymagają podlewania Obornika mogę mieć ile chcę, tylko nie kompostowany I z każdego zwierzaka, łącznie z konikami Najbliżej i najłatwiej mam z psa.. ale to się nie nadaje No włąsnie muszę wiosną podjechać po te cudo... i poczytać co zrobić by był dobry i przekompostowany, bo kiedyś brałam gnojówkę, którą rozcieńczyłam i podlałam róże.. i coś tam jeszcze.. Sąsiadami się nie martwię, bo my miasto, ale takie wiejskie ...

Anax - pozdrawiam nowego gościa
Madzenka 23:05, 11 lip 2013

Aniu ja latem nie rozrózniam lawend.... Zasadniczą róznocę widać wiosną lub w drugim roku po posadzeniu... Ta dobra jest sztywna i się nie pokłada, ta zła leźy ...
Evchen 23:09, 11 lip 2013

Aniu, gdybyś chciała wyrzucić/przerzedzić/rozsadzić tojeść, to ja to będę chętnie łapać/łapać/łapać
Dzięki Tobie nabyłam dzisiaj białe jeżówki ... przy okazji tez jakieś filietowe... i jakąś gaurę.. Choć o gaurze wiem tyle co nic, czyli niewiele... Ale zauroczyła mnie jej delikatność..
A teraz pytanie dnia: jak mocno rozrastają się jeżówki?
Mala_Mi 23:10, 11 lip 2013

Wszyscy zachwycający sie razem ze mną Lotosem.. dziękuje w imieniu lotosa i w imieniu Mariusza... bo to jego dzieło ..... Zapraszam na wątek o lotosie i jego uprawie.. tam Mariusz pokazywał los tego lotosa Moja rola to było przywieźć go i wrzucić do kałuży I teraz robić fotki Dziś deszcz 2 płatki już utrącił Ale na chwilę obecna są jeszcze 2 pąki kwiatowe.. jeszcze Was pomęczę tym widokiem

Marzenka
- lecę zaraz oglądać grzybienia

Mela - zależy jakie tuje... i czy będziesz ciąć, czy nie, czy masz psa.... bo dla psa musisz zostawić pas startowy i ścieżkę zdrowia Jak odpowiesz to powiem ile ja bym dała ..... a i inni też ci chętnie odpowiedzą

Kondzio - też cie tofam I ja dla Ciebie zawsze chce dobrze ... a że jestem jaka jestem to
weronika77 23:15, 11 lip 2013

Lotos tylko w Twojej "kałuży" się mieści, i zdobi. Aniu są jeszcze większe liście do wody, metrowej średnicy, tak ładnie zagięte do pionu, pewnie i takie wsadzisz. Ja popatrzę.
Tak pięknie Ci wszystko kwitnie całymi seriami, lilie takie dorodne, nie wspomnę o krokosmi pięknej.