Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

eliza3 21:58, 11 lip 2013

Bogdziu, smutno mi... nowo posadzone rh, które tak ślicznie kwitły żółkną... nie bardzo wiem co robić ? Posadzone wiosną, więc nie wiem czy mogę je podkarmić?
Czyżbym je miała stracić?
Bogdzia 22:12, 11 lip 2013

eliza3 napisał(a)
Bogdziu, smutno mi... nowo posadzone rh, które tak ślicznie kwitły żółkną... nie bardzo wiem co robić ? Posadzone wiosną, więc nie wiem czy mogę je podkarmić?
Czyżbym je miała stracić?

A nie było za dużo deszczu? Nie lubią wody stojacej w korzeniach , jeśli dużo padato zrób rowek odprowadzajacy wode gdzies indziej. Nawozu nie dawaj .
Bogdzia 22:13, 11 lip 2013

monteverde napisał(a)
Bogdziu jak się podoba to proszę na pamiątkę

Bardzo mi sie podoba, dzięki Aniu.
Bogdzia 22:14, 11 lip 2013

gierczusia napisał(a)
Pooglądałam domek owadowy ... Fajnie zobaczyć że one jednak działają i że są zasiedlone .. Bo tak serio , to ja nie byłam pewna czy takie śliczne dziabągi będą wykorzystane... A jednak są i mnie to bardzo cieszy .. Jednak będę robić domek dla owadów .... Bo u Danusi , to była edycja limitowana ... I te co mi wpadły w oko , malusie już dawno się wyprzedały ....

Noo tak ,mój sławetny zapłon

Z Twoim zawodem zwiazany jest szybki i precyzyjny zapłon, wiec na pewno taki masz a o domkach pewnie nie myślałaś wcześniej i wykupili ci co myśleli.
Mariusz 22:16, 11 lip 2013

Dużo buziaków Piękny ten liliowiec, wpadł mi w oko, dlatego, że ja go mam i jest charakterystyczny. Lubię rośliny które wyróżniają się, które mają charakterystyczne cechy.
Pozdrawiam
eliza3 22:18, 11 lip 2013

Bogdzia napisał(a)

A nie było za dużo deszczu? Nie lubią wody stojacej w korzeniach , jeśli dużo padato zrób rowek odprowadzajacy wode gdzies indziej. Nawozu nie dawaj .

Też pomyślałam, że może za dużo deszczu, bo w tym roku ziemia prawie nie wysycha, ale woda nie stoi... zrobię jak mówisz, ale u nas znowu ma padać w weekend... masakra.
Bogdzia 22:19, 11 lip 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Żabka przecudna Też taką chce Tak lubie żabki Rechot mam bo blisko są stawy. No i koniecznie musze sie zaopatrzyc w taki piekny domek dla owadow Śliczne te zdjecia robisz, piękna jest ta nasza natura i nalezy o nia dbac tak jak Ty to robisz Pozdrawiam

Danusiu jak stawy masz blisko to i żabek pewnie Ci nie brakuje. te zielone są wyjatkowo fajne bo lubią przesiadywac na liściach lilii wodnych , albo fajnie polują na owady , kiedyś pokazywałam jak taką karmiliśmy odając jej owady na kiju i pięknie je zjadała. Natura jest bardzo ciekawa i tylko trzeba umiec sie jej przyjrzec z bliska a aparat jest w tym bardzo pomocny.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 22:21, 11 lip 2013

eliza3 napisał(a)

Też pomyślałam, że może za dużo deszczu, bo w tym roku ziemia prawie nie wysycha, ale woda nie stoi... zrobię jak mówisz, ale u nas znowu ma padać w weekend... masakra.

Koniecznie odprowadzaj wode bo paśc moga od jej nadmiaru.Z tego powodu glina dla rh nie jest dobrą ziemia.Moze na krótko przykryj korzenie folią niech woda spadnie poza nimi ale tak nie zostawiaj na dłuzej tylko na deszcz i zdejmuj.
Bogdzia 22:24, 11 lip 2013

Mariusz napisał(a)
Dużo buziaków Piękny ten liliowiec, wpadł mi w oko, dlatego, że ja go mam i jest charakterystyczny. Lubię rośliny które wyróżniają się, które mają charakterystyczne cechy.
Pozdrawiam

To liliowiec Ani Monte mnie sie skojarzył ze storczykiem ogrodowym , nawet nie wiem dlaczego..Fajny jest.. Hoduj go moze kiedyś sadzonka dla mnie urośnie.
Mariusz 22:30, 11 lip 2013

Bogdzia napisał(a)

To liliowiec Ani Monte mnie sie skojarzył ze storczykiem ogrodowym , nawet nie wiem dlaczego..Fajny jest.. Hoduj go moze kiedyś sadzonka dla mnie urośnie.

Nie jedna gwarantuję