Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród na piasku 00:25, 03 lip 2013

Do góry
Vivo czy rozpoznasz moja okrywową?
Kolorowy ogród na piasku 00:24, 03 lip 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Vivo, Twoje róze doskonale. Mam porownanie z angielskimi ogrodami i stwierdzam, ze niczym im nie ustepuja.

Ewo, dziękuję w imieniu róż, ja nic specjalnego nie zrobiłam ,( troszkę zaniemówiłam )
W tym roku zima bardzo łagodnie się z nimi obeszła to dały popis. W naszym klimacie róże muszą być dzielne by wytrzymać temperaturę od - 35 do +35.
Mnie ogrody angielskie (oglądane w czasopismach ) najbardziej kojarzą się z takimi różami

R.helenae Semplena

Mój kawałek raju II 00:17, 03 lip 2013

Do góry
Aldonko te?
to macedonia knautia
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 00:13, 03 lip 2013

Do góry
Debra napisał(a)

A żeby dopełnić ten obrazek oto moja roślinka wyhodowana z nasionka

Kto wie co to ?

Krysiu! Hodujesz silnie trujacy chwast ruderalny! Jest to Bieluń dziędzierzawa (Datura stramonium L.) z psiankowatych.
Lek na całe zło czyli mój ogród 00:09, 03 lip 2013

Do góry
aldonaz napisał(a)

Na pewno Kaziu ma dobrą rękę do zdjęć. Mam jeszcze takiego dziurawca z drobniutkimi kwiatami ze Szkocji, muszę go rozmnożyć

Jak miło Was widzieć pozdrawiam obie Panie Kwiatek dla Was
Kolorowy ogród na piasku 00:01, 03 lip 2013

Do góry
viva napisał(a)

O tak Karolino najwyższy czas Zapraszam
Widoczek

obłędny widok
Lek na całe zło czyli mój ogród 00:01, 03 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Byłaś pierwszą osobą którą poznałam osobiście z ogrodowiska I tego nic nie zmieni

Na pewno Kaziu ma dobrą rękę do zdjęć. Mam jeszcze takiego dziurawca z drobniutkimi kwiatami ze Szkocji, muszę go rozmnożyć

Kolorowy ogród na piasku 23:59, 02 lip 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Viva bardzo chętnie bym popodziwiała te cuda, ale pewnie najwcześniej za rok; nigdy nie byłam w Twoich rejonach, czas to zmienić, naprawdę!

O tak Karolino najwyższy czas Zapraszam
Widoczek

Kolorowy ogród na piasku 23:56, 02 lip 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Vivo, przepiękne róże. Cieszę się że pokazałaś Winchester Cathedral. Posadziłam w tym roku, jeszcze nie kwitnie.

Jolu będziesz bardzo zadowolona, to jedna z moich ulubionych

To jeszcze raz W.Cathedral

Mój kawałek raju II 23:54, 02 lip 2013

Do góry
i jeszcze trochę host, co wczoraj nie sfociłam
i trochę czeka w ogrodzie do zabrania
na razie tyle ale jest o wiele więcej
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:52, 02 lip 2013

Do góry
Byłaś pierwszą osobą którą poznałam osobiście z ogrodowiska I tego nic nie zmieni

Drzewulcowo 23:52, 02 lip 2013

Do góry
To jeszcze zaprezentuję mój różowy buczek, który dostałam od M z okazji urodzin moich i naszej kochanej Nasturcji

oraz krzewik, którego nazwy nie znam, może ktoś wie co to jest? Kwitnie właśnie teraz, a na zimę zamiera.

Kolorowy ogród na piasku 23:52, 02 lip 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Wspaniałę te róże parkowe
a W.Cathedral to moja ulubiona pnąca.

A jestem bardzo ciekawa Twoich okrywowych (poszukuję takich niewysokich białych lub czerwonych), które nie chorują i obficie kwitną

Ula, moją najlepszą różą okrywową jest White Cover, mogę ją śmiało polecać, bo jest zdrowa, bardzo dobrze zimuje, cały czas kwitnie i rośnie w bardzo zgrabną kopułkę.
Równie zdrowa i dobrze zimująca jest Swany ale dla niej trzeba dużo miejsca i najlepiej wygląda posadzona na murku lub skarpie, bo puszcza bardzo długie pędy (mimo niskiego ciecia wiosną). Można ja też podwiązywać.

White Cover

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:48, 02 lip 2013

Do góry
Aldonko porównaj liście dziurawca.. może to to samo Aż jestem ciekawa....
Ja też dopiero skończyłam to co na jutro mus mieć...
I jeszcze jedno pytanie.. czy nie będziesz jeszcze w tej szkółce z różowym przetacznikiem? I gdzieś w Rz. Tak sobie pomyślałam, że kępka by super wyglądał, bo ma ładny kolor... jeden sie zgubi w natłoku innego dobra..

A teraz
Patrz Aldona... to tak wszytko mimo woli wyszło.... ...

Mój 4 arowy azyl... 23:46, 02 lip 2013

Do góry
Złocień wielki; powyginane płatki i pędy - jemu też się trochę 'przysłużyłam'

Kolorowy ogród na piasku 23:45, 02 lip 2013

Do góry
viva napisał(a)
Co ostatnio robiłam? Doprowadzałam ogród do porządku po takim żywiole. To już kolejne zalanie w tym roku. Odkąd kupiliśmy tę działkę jeszcze takiej wody nie było. Nasza działka jest położona troszkę niżej niż pozostałe w okolicy i przy tych nawalnych deszczach woda nie zmieściła się w naszym strumyku. Poszła górą i drugi raz urwała nam kawałek skarpy. Ledwo naprawiliśmy po pierwszej nawałnicy. przyszedł kolejny nawalny deszcz i skarpa urwana jeszcze dalej.
Rabaty wszystkie były zamulone, poniżej skarpy jest tak mokro, że padają nam drzewka i krzewy.
Grzyby szaleją na wszystkim.

Vivo co za klęska,tak bardzo ci współczuję.Tyle się napracowałaś a ta podła ulewa jest w stanie tak wiele zniszczyć.Zaglądałam do ciebie nie przypuszczając nawet co się dzieje,bo mnie omijały i wielkie ulewy i grad więc myślałam ,że ty tak niedaleko to jest o.k.
Mój kawałek raju II 23:43, 02 lip 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu to z nasionek od Ciebie dziękuję
są też inne kolorki ale biały jest chyba najpiękniejszy
Aniu jak możesz zbierz nasionka białego, bo u mnie go nie ma piękne
Warmińskie dylematy 23:40, 02 lip 2013

Do góry
Megi napisał(a)
zmykam spać, zostawiając Wam ostróżkę na dobry początek jutrzejszego dnia

Dobrej nocki
Drzewulcowo 23:40, 02 lip 2013

Do góry
Od tygodnia ryję w ogrodzie, jak to romantycznie określa mój M i jak na razie mam półmetek Dzisiaj tak się zamyśliłam i zaplanowałam w nowych aranżacjach, że nie zauważyłam jak wykopałam żabę, którą natychmiast bezwiednie przykryłam kopczykiem ziemii uprzednio powiedziawszy do niej " och, przepraszam!"

Zdarza mi się mówić samej do siebie, ale do żaby to pierwszy raz

Rabata przed skalniakiem wygląda obecnie tak:

Zaś byliniarnia pod brzozą tak:

Za byliniarnią w tle kolejna rabata, jak na razie w planach. Na razie nie mam sprecyzowanej koncepcji na jej obsadzenie, gdyż pod nią znajduje się zbiornik oczyszczalni i z tego powodu krzewy raczej odpadają.

Myślałam o piwoniach, ale nie wiem czy zniosą taką "patelnię" latem i mroźne powiewy zimą? Może mi coś podpowiecie?
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:40, 02 lip 2013

Do góry
Dopiero dotarłam do domu, zeszło mi trochę u kuzyna, ale udało mi się jeszcze kupić białą i różową anabelkę i żółtą metasekwoję do rozjaśnienia grządki różanej. Zdjęcia w porządku, dzięki za roślinki. Mój dziurawiec nazywa się hidcote i czeka na Ciebie dobrze ukorzeniona sadzonka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies