Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Bogdzia 21:27, 17 lip 2013

gierczusia napisał(a)

Kasiu .. Dziękuję .. Wybieram się w sobotę z Beatką z Mikroformatu po raz pierwszy na giełdę w Tychach .. Jak tam nic nie znajdę , to kupię w necie .. No chyba .że u Bogdzi jakaś sadzonka się znajdzie

Wielkie dzięki .. Nawet tam są te mikro lilie

Znajdzie się .Musisz tylko miec piwnicę bo ja uważam że nie ma mowy nawet o małych przymrozkach , to nie sa nasze rodzime rośliny i muszą miec ciepło. Moja wprawdzie zimuje w jeziorku ale na głębokości 1,8 m gdzie jest +5 stopni.Tak samo zimują inne lilie ale jak zima ostra to zólte od razu nie kwitną mimo ze woda nie zamarza na tej głębokosci.Napisz czy masz piwnicę bo jeśli nie masz gdzie przechowywac to nie ma co zaczynac z hodowlą.
gierczusia 21:37, 17 lip 2013

Bogdziu .. Twoja przenikliwość matematyczna powala mnie na kolana .. Wszystkie przypadki rozpatrzone

Już melduję .. Niestety nie mam piwnicy.. Ale pomyślmy .. Jeżeli chodzi o pomieszczenie zimne i jasne to mam piździawę zimą w pralni , a jeśli chodzi o ciemne i z tempeaturą pokojową to mam schowek pod schodami ... I to jest wszystko .. Choć nieee... Jeszcze jest garaż , w którym biegną linie grzewcze , śiwatła naturalnego brak , temperatura około 10 st
boguslawa_ma... 21:48, 17 lip 2013

gierczusia napisał(a)
Pokaże Wam tą przekompostowaną korę ..

Jest drobniusieńka

Jeszcze zastosowanie...

Byłam Elu i kupiłamDobrze że z Mbyłam bo worek dośc pokażny był nie wiem czy dałabym rade
gierczusia 22:04, 17 lip 2013

Bogusiu.. Mam nadzieję ,że będziesz zadowolona .. Dobrze ,że Twój eMuś był , bo ciężar był niesamowity .. Ale ja musiałam dać radę sama , bo wiesz , chłop w egipsie
Bogdzia 22:27, 17 lip 2013

gierczusia napisał(a)
Bogdziu .. Twoja przenikliwość matematyczna powala mnie na kolana .. Wszystkie przypadki rozpatrzone

Już melduję .. Niestety nie mam piwnicy.. Ale pomyślmy .. Jeżeli chodzi o pomieszczenie zimne i jasne to mam piździawę zimą w pralni , a jeśli chodzi o ciemne i z tempeaturą pokojową to mam schowek pod schodami ... I to jest wszystko .. Choć nieee... Jeszcze jest garaż , w którym biegną linie grzewcze , śiwatła naturalnego brak , temperatura około 10 st

Światła nie musi byc byle temp była około 5 stopni na plusie.Może byc garaz , moze byc schowek. Mogę Ci wysłac we wtorek jeśli podasz adres oczywiście na pw.
Madzenka 23:06, 17 lip 2013

Fajnie, że skrót napisałaś ale i tak całą epistolografię przeczytałam

Horti piekna, ale nie ryzykowalabym i wsadziłabym do gruntu. To da Ci gwarancję, źe jeszcze pieknie sięrozkrzewi.
danuta_szwajcer 09:29, 18 lip 2013

Ale u Ciebie sie dzieje Horti fajny zakup, Pozdrawiam
popcorn 11:00, 18 lip 2013

Gierczusia, ale się u Ciebie dzieje!
Cudna nowa horti, czy to limka czy coś innego? Kłosówkę pędem do ziemi wsadź i lej. Odbije na nowo jesienią. Wiosną do teraz jest łądna, potem marnieje i na jesień znowu odbija. Lubi mieć sporo wody.

pozdrawiam!!
Kindzia 11:13, 18 lip 2013

Masz jeszcze tego drinka? Po sprzątaniu pokoju Grzesia nie mogem dojść do siebie...
JulkAd 16:48, 18 lip 2013

Kindzia napisał(a)
Masz jeszcze tego drinka? Po sprzątaniu pokoju Grzesia nie mogem dojść do siebie...

Ja też kcem drinka, o ile jeszcze jest Ja nie mogem dojść do siebie po tych cudach, które u Eli widziałam....horti - pierwsza klasa.... no i plany na mini lilię do wody
.....Elu do ziemi z hortką, lepiej tam jej będzie, u mnie rosną na stanowisku gdzie słońce od 12 do 19....