Piekne sa - to sa te przetaczniki Christa - one sie podobno bardzio łatwo namnażają, jakbys miała nadmiar i nie wiedziała co nimi zrobic ... to juz wiesz.
miłośnik drzew, okazy niesamowite były, też mnie zachwycały, bardzo wielkie i wiekowe
tu akurat cedry...nie wyobrażam sobie, aby u mnie takie były, na razie około metra
Ja dostałam drzewko w prencie i chyba przez to, że nie doceniłąm jego uroku zemściło się rdzą jeżeli dobrze mniemam? pryskać ? czy za duże ryzyko, że zarazi inne roślinki i odrazu drzewko usunąć? doradźcie proszę..
Posadziłam piękne, dorodne egzemplarze w sporym dołku z super podłożem z dodatkiem nawozu do hortensji, podlałam a następnego dnia mi podwiędły więc podlałam baaaaaaaardzo obficie a potem zaczeły jak by usychać kwiatki, więc je poobrywałam ale mam wrażenie że one ciągle przysychają mimo codziennego podlewania. Co robię nie tak?!
jeszcze parę zdjęć z ogrodu wg projektu Gertrudy Jekyll
jabłoń, która ma tyle lat, niesamowite, aż uwieczniliśmy ją i siebie, jaki nasz żywot krótki....w porównaniu
u mnie tak z 20 irysów poszło, trawy z 5, ilii nie zliczę, wiesz wysokie, dlatego zmieniam; póki co nie wykopię lilii, bo nie wiem gdzie są, tak wyrwane i ubita ziemia, ze śladu niet!
ta trawka ciemnieje od słońca, ciekawa jestem czy naprawdę zimę przetrwa, oby, a jak nie, znowu coś, albo juz nic