Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Margarete 16:30, 16 lip 2013

popcarol napisał(a)
Hosty nie obcinane, zakwitły bujnie

Przetaczniki grzebieniaste moje ulubione Myślałam że mam też gdzieś zwykłego fioletowego, ale nie widzę, może padł?

Piekne sa - to sa te przetaczniki Christa - one sie podobno bardzio łatwo namnażają, jakbys miała nadmiar i nie wiedziała co nimi zrobic ... to juz wiesz.
agniecha973 17:52, 16 lip 2013

Kurcze, czytam o Waszym podlewaniu i zastanawiam się dlaczego ja nie podlewam. Czy nasze gleby aż tak się różnią? U mnie podlewania wymagają tylko doniczki, skrzynki balkonowe i foliak. Reszta sobie radzi. Nawet nie cackam się za bardzo z nowo posadzonymi lub przesadzanymi wiosną. Jak są dłuższe okresy suszy, to wtedy sobie o nich przypominam, ale w tym roku to było 2 razy.
Anita1978 18:06, 16 lip 2013

U mnie dzisiaj w końcu pogoda, deszczu nie ma

popcorn 18:26, 16 lip 2013

Małgosiu, kupiłam rok temu na naszym targu, jak będę dzielić, nie zapomnę o Tobie

Aga, u mnie gleba piaszczysto-gliniasta, a nasz dom na szczycie górki; chciałam studnię, gość przyjechał i stwierdził że min. 30 metrów trzeba wiercić... przemnożyłam x200 zł/metr io mi się studni odechciało. Większość roślin sobie radzi, ta sadzona w ubiegłym roku. Te sadzone wiosną i niedawno muszę lać. Posadziłam 20 kilka cisów i sporo innych roślin;

pas od wschodu, w miejscu gdzie wychodzą okna pokoju w którym pracuję - mam rabatę pod okapem balkonu; sucho non stop. To samo od południa - nie dość że grzeje słońce, to jeszcze brzoskwinia zasłania od deszczu wszystko co pod nią... błędy w nasadzeniach, brak miejsca = trzeba lać

Anitko
, u nas lało przedwczoraj w nocy i do południa, teraz patelnia

Padam. Wyrwałam dobrych 10 wiaderek chwastów z warzywnika i z pasa przy chodniku - cisy nie rosną tam tak dobrze jak chwasty dookoła nich. Wieczorkiem podleję całość. Jadę po ziemię i korę i po M Mam większość skrzyń do obsiania ponownego, bo okazało się że cebulę i czosnek też można a nawet trzeba zebrać - pozasychała pod tymi chwastami Więc wiaderko zbiorów jest
jadę.
KasiaWB 19:50, 16 lip 2013

Ale busz u Ciebie przetacznik śliczny podobają mi się te same róże - kiedyś dokupię ) straty i Ciebie nie ominęły zgodnie z naszym dekalogiem "Nie biadol, jak coś padnie - masz miejsce na coś lepszego" chociaż szkoda tych egzemplarzy
Pozdrawiam
popcorn 21:54, 16 lip 2013

Hej Kasiu! to prawda Właśnie podlałam wczoraj sadzone rośliny i żywopłot cisowy, mam nadzieję chociaż on nie padnie Tego już bym miała dość

Dosypałam 2 worki ziemi do wolnych skrzynek i posiałam - fasolkę, buraczki, sałat różnych trochę, szpinak, ogórki i rzodkiewkę Zobaczymy czy urosną Ogródek się podlewał, a ja w międzyczasie robiłam agrestowy dżem - zebrałam 3 kg owoców z 3 krzaczków na pniu Właśnie zamknęłam słoiczki i stygnie

Margolka 21:59, 16 lip 2013

Napisałam ci priv, ale pisze jeszcze tutaj. Daj znac, co do jutra
Zajrze rano, ale później juz nie wiem, co będzie.
M.

edit: juz wiem o co loto
popcorn 22:56, 16 lip 2013

Odpisałam dobrej nocy!!
mira 23:12, 16 lip 2013

aga_pe napisał(a)

też tak masz, że prawie na czworakach przychodzisz z ogródka ?
Szalone my

ale się uśmiałam - ale dobrze że nia ja sama się wczołguję do domu - czasem ciepła kąpiel i aspiryna na noc dobrze robi
popcorn 07:15, 17 lip 2013

Hej Mireczko! Szybki prysznic wystarczy Ale nie jest źle, codziennie 1-2-3h wygospodarowuję jeśli jest pogoda i jest super

Środa! Pięknie od rana

miłego dnia!