Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Angielski ogród - chciałabym... 08:28, 30 cze 2013

Do góry
A teraz troszkę koloru. Róże zachwyciły mnie w tym roku. Kolorem, ilością kwiatów i zapachem. Obecnie są po opryskach i zasileniu więc kondycyjnie jest już lepiej.

Budleja- była taka maleńka jak ją kupiłam że nie sądziłam że w tym roku tak pięknie mi zakwitnie

Hortensja moja wielka miłość- kwiaty są , ale czy za rok również? Mam taką kilkuletnią która co roku mam masę liści i żadnego kwiatka.

Angielski ogród - chciałabym... 08:20, 30 cze 2013

Do góry
Teraz w realizacji plac zabaw dla dzieciaczków, ale na razie nie ma co pokazywać. Pochwalę się natomiast warzywniakiem w skali mikro. Zdjęcia już nieaktualne bo z warzywniaka się wprost "wylewa". Rozrosły się zioła i pomidory, sałata pycha więc podjadamy

. Bób ma już zawiązki owoców, malina pierwsze owoce już wdała pomimo że ma 30 cm wysokości.
W tym docelowym miejscu na warzywniak przeznaczone mam jeszcze 2 takie skrzynie, ale w obecnej chwili zalega tam drewno kominkowe.
Angielski ogród - chciałabym... 08:13, 30 cze 2013

Do góry
Witam wszystkich serdecznie po długiej przerwie. Dzieje się troszkę i brak czasu na pisanie należy usprawiedliwić. Przy rocznym brzdącu ciężko wygospodarować czas tylko dla siebie.
W ogrodzie trochę zmian. Miałam nieładne wywietrzniki od oczyszczalni praktycznie na samym widoku z tarasu i niczym nie mogłam ich zasłonić. Wpadłam na pomysł wymurowania murku z granitowych bloków i obsadzenia tej podniesionej strefy. Na razie maleńkie rośliny i łyso ale za rok będzie już lepiej. Rosną tam Hortensja bukietowa, szałwie różowa i fioletowa, jeżówka purpurowa i czerwona, rozchodniki. Planuję z przodu posadzić jeszcze ze dwie azalie japońskie a lekko z tyłu różę okrywową i RH
Z tyłu moja największa duma- TRAWA. Narobiłam się niesamowicie a to tylko maleńki fragment. Z przodu i z tyłu murka jest już również posadzona trawa.
Ogród z łezką 07:57, 30 cze 2013

Do góry
eMuś pergolę postawił, teraz tylko czekamy na róże. Nie wiem czy powojnik też razem z różami posadzić...róża biała będzie, ładnie z ciemnym powojnikiem by wyglądała...

Ogród z łezką 07:55, 30 cze 2013

Do góry
Owoce już całkiem całkiem

Ogród z łezką 07:53, 30 cze 2013

Do góry
Wczoraj było bardzo przyzwoicie odętki i białe jeżówki mogłam posadzić. Różowe czekają jeszcze.

pierwsza dalia

jak pachnie ta lilia...

Przyjazny ogród 07:51, 30 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Marlena musi mieć duży bagażnik Dobry pomysł

Widzę, że mamy upodobania do podobnych roślin Co mnie bardzo cieszy
Tylko fotek pokazujesz mało...
Ta pasiasta juka ci zimuje w gruncie??

Ja również uważam, że to dobry pomysł, nie wiem co na to Marlena
Rośliny faktycznie mamy podobne, ale gdzież mi do takiej ilości odmian i gatunków , nawet połowy z tego nie mam.
Juka zimuje bez problemu, tak samo u mnie jak i jeszcze w kilku innych miejscach. Mam jeszcze dwie inne paskowane, ale takie bidule...
'Colour Guard', 'Ivory Towers' no i kwitnąca 'Bright Edge'

ogrodoweimpresjejolki 07:37, 30 cze 2013

Do góry
Wracając do mojej wczorajszej wypowiedzi, muszę dodać, że ochota u "gospodyni" jest, tylko wiedza nikła ... Ale skąd wiedzę jak się wychowało w domu, w którym nawet doniczki z domowym kwiatkiem na parapecie nie było
I w tym momencie chciałam powiedzieć coś ważnego: najlepiej jak się miłość do roślin, wiedzę, wynosi z domu rodzinnego i najbliższego otoczenia.

Ogród z łezką 07:24, 30 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)

Dobre

Dobrze że moim wróblom ciepło.... bo mój basen stoi.. do zimnej wody nie wlazę..

Nasze wróbelki w piątek miały taką kąpiel zafundowaną z nieba...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 06:58, 30 cze 2013

Do góry
Aby do wszystkich dotarło słońce i błękit nieba zostawiam fotki

Zdjęcie wgrywa się 10 min więc na nich poprzestanę

Borówcowy raj 04:56, 30 cze 2013

Do góry
Kolejnych setek w pięknym ogrodzie ze wspaniałymi wizytami.

Borówcowy raj 04:51, 30 cze 2013

Do góry

Następnej seteczki życzę
Mój kawałek raju II 02:24, 30 cze 2013

Do góry
Dobranoc
Wielka improwizacja dla wnuka 02:06, 30 cze 2013

Do góry
Postanowiłam, że muszę coś z tym zrobić i pozbędę się betonu raz na zawsze. Wypożyczyłam średni młot i zabrałam się do dzieła. Przez cztery weekendy "wydobyłam" i wywiozłam zdezelowaną taczką całą ścieżkę. Był to koniec pewnej epoki z mglistą wizją na przyszłość.
Zemsta za tysiącletnie niewolnictwo.

Tak samo z podwórkiem. Trudno uwierzyć, ale "pozyskałam" 24 tony gruzu. Ładować już nie miałam siły. Satysfakcja z destrukcji! Mogę wszystko. /Daty na zdjęciach niedobre, trochę techniki i się gubię/

Wiedziałam , że dam radę.

Rododendronowy ogród II. 01:52, 30 cze 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
To dziś pokażę nową różyczke w moim ogrodzie , kupiona za pare groszy w jakimś markecie róża Poulsena Pernille.

zdjęcia dzienne

i wieczorne

Bogdziu a ona wpada trochę w morelkę?kwiat ma sliczny http://www.roseexpert.no/images/poulsenspearl.jpg pozdrawiam
Kondziowy Ogród :) 01:29, 30 cze 2013

Do góry
Jak np. nazywa się ta?
mam chyba taka sama kupiłam z nazwą Rafaelo, ale przecież takiej nie mam obłędnie pachnie, znasz nazwę swojej?
Kondziowy Ogród :) 01:19, 30 cze 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)

Kondziu pięknie u Ciebie roślinki takie mocne, widać, ze dobrze odżywione, masz ładne róże, ale nazw nie widzę tawułki piękne pozdrawiam
Mój 4 arowy azyl... 01:07, 30 cze 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Zaczyna kwitnąć nachyłek okółkowy

śliczny jak gwiazdki wygląda
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 01:02, 30 cze 2013

Do góry
O i ja na 100 się zalapalam i kwiatka zostawiam niech się spełnią Twoje marzenia :*

Zakątek z fioletową ławeczką 00:54, 30 cze 2013
Do góry
Donia72 napisał(a)
W domku posprzątane, podłogi pomyte w ogrodzie też ogarnięte czas relaksu

Kupiłaś ten modrzew i buczka,dobrze dojrzałam ?
Jak przygotowania do DOD ? Dużo w planach do kupienia? Ba ja tylko coś ze skalniakowatych i na róże popatrzę..
pa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies