Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

April podbija las... 10:13, 02 cze 2022

Do góry
Calsap, bardzo go lubię. Mam trzy sztuki

April podbija las... 10:11, 02 cze 2022

Do góry

April podbija las... 10:10, 02 cze 2022

Do góry

Zieleń, drewno i antracyt 10:09, 02 cze 2022

Do góry
Na dzikiej różance - tak chyba nazwę pas różany na nowej części - rozpoczyna Alba Maxima. Uwielbiam jej złamaną biel w początkowej fazie kwitnienia, no i zapach oczywiście. Bardzo ładny, proporcjonalny krzak zaczęła budować, myślę, że za kilka lat będzie się czym zachwycać

Zaraz obok Fimbriata, kwiaty w pełnym rozkwicie tracą rumieniec.

Dla towarzystwa mają Félicité et Perpétue, ale ona zacznie pewnie jutro. Piękny sie z tego porcelanowy trójkąt stworzy za chwilę
Kawałeczek dalej, pierwszy kwiat pokazała nówka rugosa Ritausma, a zaraz obok długo wyczekiwana rubrifolia Nova

CDN
April podbija las... 10:08, 02 cze 2022

Do góry

Trudno się powstrzymać

April podbija las... 10:06, 02 cze 2022

Do góry

April podbija las... 10:05, 02 cze 2022

Do góry
I ciągle spam rodkowy

April podbija las... 10:03, 02 cze 2022

Do góry
Po deszczu

Hortensje Bubblegum wychodzą z pomiędzy żurawek
Grab - Carpinus 10:02, 02 cze 2022

Do góry
w sumie około 130m cięcia - sporo roboty bo nożyce ciezkie.
Na razie sięga na około 150cm ale nie będę dużo wyżej puszczał.

ale niestety po cieciu wczroaj zauważyłem ze znowu coś się dzieje.
Po cięciu pryskałem jeszcze Decisem zapobiegawczo ale widać ze mimo to coś się zaczyna pojawiać

Ogolnie zywopłopt super, ale roboty z tym masa (liczac ciecie 2x w roku kilka razy opryski.
Migawki z ogródka 09:56, 02 cze 2022

Do góry
Zana napisał(a)

Lucy! Człowiek chce się wreszcie zebrać do pracy, zajrzy jeszcze tylko do ogródka Lucy na chwilkę i ... nie może już trzymać się pierwotnego planu, widząc te obrazki pląsających ze sobą roślin, w splotach, wypiętrzeniach, przenikaniu, podbijaniu, dlaczego tak rzadko ukazujesz światu = ewentualnie dlaczego tak rzadko zapraszasz Zanę? Efekt jednak jest taki, że dziś nie mogę już tak odurzać się moim ogrodem jak bym mogła, gdybym nie zobaczyła TYCH zdjęć! PS. Oraz wiedz, że masz na sumieniu moje najbliższe zakupy ogrodnicze
Zieleń, drewno i antracyt 09:54, 02 cze 2022

Do góry
Te dwa nieostre na pierwszym planie, ale pokazują, jak natura pięknie układa kolorystyczne miksy, orlikami tym razem

Bardzo lubię ten moment, kiedy na krzaczkach różanych pokazują się pierwsze kwiaty. To taka zapowiedź tego, co za chwilę zaprezentuje się w dużo większej skali
Queen of Sweden i biedna, wymęczona wiatrem Duchesse de Montebello. Nie wiem, jak można stworzyć z niej tak piękne krzaki, jak na niektórych zdjęciach... Chyba w przyszłym roku przytnę ją całkiem krótko i zacznę prowadzić od nowa, tym razem na podporach.

W nogach Queen rozpoczyna MW, jak zwykle z kwiatami tak dużymi, że cienkie gałązki nie są w stanie ich utrzymać.

Kawałek dalej, na początku rabaty, Rose de Resht
Ogród w dolinie 09:44, 02 cze 2022

Do góry
Roocika napisał(a)
Mam dyżur że swoją najmłodsza latoroślą. Wczoraj było okienko i nie padało.
Zakwitła tawuła van Houtta i orliki, kwitną też czosnki przy grabiach i pod platanem.
A dziś rano była okropna burza i Nowy popaduje.
Wczoraj udało nam się posadzić w końcu pomidory i cukinie.
Muszę posiać ogórki.

Asiu, no pogoda psoci. Jak nie posiejesz ogórków, nic się nie stanie, kupisz gdzieś zdrowe okazy.
Ta lista muszę i muszę wykańcza, wiem po sobie. Zrób, co możesz, nie wszystko, no i co z tego, ze nie wszystkotrzymam kciuki, latorośl szczęśliwa na huśtawce
Ogród prawie wymarzony … 09:38, 02 cze 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Mirko to fota z ubiegłego roku. Obecnie takie

To są czosnki Krzysztofa, maja charakterystyczny pąk.
Piesio cudo
Zieleń, drewno i antracyt 09:35, 02 cze 2022

Do góry
Martko, dziękuję i cieszę się, że wracasz
Nieskromnie napiszę, że bardzo lubię mój ogród. Nawet tak zapuszczony jak ostatnio, z trawą do kostek(dziś na szczęście koszenie), wąsami zamiast kancików i wszechobecnym chwastowiskiem. Chociaż dopadają mnie coraz częściej myśli, że zapuszczenie już naprawdę za duże, a ja nie mam czasu się tym zająć, a jak chwilka się pojawia to jakoś nie mam sił po szaleństwie dnia codziennego. Omiatam więc tylko całość, chociaż fragmentarycznie może lepiej, bo można wzrokiem próbować omijać bałagan
Dzisiaj rano na przykład, czekając aż spóźnialskie nieletnie towarzystwo w końcu się zbierze, żeby je wywieźć w stronę cywilizacji, zrobiłam rundkę po mokrej trawie. Leśna daje sobie radę bez mojej pomocy, ale jak w końcu na nią znajdę czas, to usunę nadmiary białego fiołka zagłuszającego poziomki.

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 09:23, 02 cze 2022

Do góry
anuska2507 napisał(a)

Przetacznik. I stipa w szponach kota
Mój kot też tak robi z rozplenicami, trawy to są chyba ulubionymi roślinkami dla kotów
Ogród prawie wymarzony … 09:14, 02 cze 2022

Do góry
Dorii napisał(a)

Żeby nie było to specjalista nie jestem ale moim zdaniem to nie Miami (chyba że moje Miami nie są)
Pojedynczy kwiat jest inny. Takie wąskie płatki ma i ostro zakończone a moje mają bardziej owalne. Poza tym ten mój nie rozwija wszystkich kwiatków jednocześnie i są na nim pąki w różnym stadium, kwiatki rozwinięte i takie które zaraz przekwitną albo już przekwitły. Kwiatki są na szypułkach różnej długości.
Na zbliżeniu to widać.
Przez długi czas myślałam że moje to atropurpureum dopiero jak kupiłam więcej to się okazało że to nie te. Milunia wtedy pokazywała swoje Miami i mnie tknęło. Pogrzebałem w moich etykietach i wyszło że moje tez Maimi.

Podobny jest do odmiany Magic.
Ptasi gaj 09:12, 02 cze 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Irus mam 3 hakomy a kupiła może ok 20 zobacz jaka porażka.

Na focie powyżej są 2 szt jedna ledwo zipie druga jakoś rośnie. W tym miejscu posadzone w 2014 roku szału nie ma.
Pewnie problem w tym, że kupowałam słabo ukorzenione. Kupowalam przez internet mam porównanie z tymi co kupowałam w Melonie. Donice spore i widać że dobrze ukorzenione bo wychodzą z dołu.

Tutaj zrobiłam obwódkę z hakomek (zawsze mi się podobały) z kilka sztuk została jedna.
Zobacz jak bym miała ładnie.

Ela, wiem co sprzedają. Ostatnio w LM oglądałam złotą Hameln, cena 35zł, kilka źdźebeł, szok.
Moja ruszy ci z kopyta, tylko rób, jak mówiłam. te co pokazujesz, co masz od 2014, to moje z podziału były takie rok temu, a teraz jak ta twoja największa.
Domowe roslin są mocniejsze.
Jarzmianki i u mnie kwitna, mam białe.
A rutewki mam ogromne, zrobi siewki, jak ty
Ogród prawie wymarzony … 09:06, 02 cze 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Oto one.

To nie jest Miami tylko Purple Rain
Choroby i szkodniki grabów, grab - Carpinus 09:05, 02 cze 2022

Do góry
Teraz mnie coś dopadło,
Tydzień temu żywopłot przycinałem.
Potem był oprys Decisem
I wczoraj zobaczyłem ze listki robią się jakieś brązowe.
Mozliwe ze wina Decis? Pryskałem wieczorem jak już nie było słońca.
Chyba ze to jakiś szkodnik?
N awiosnę był promalan, potem Mospilan.

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:53, 02 cze 2022

Do góry

ta leży, muszę dać mocniejsze podpórki'

Maxima
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies