Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:36, 04 cze 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Aniu...byłam,pooglądałam,nacieszyłam oczy i serdecznie pozdrawiam...
cieszę się Bogusiu zapraszam ponownie pozdrawiam

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 20:35, 04 cze 2013

Do góry
I jeszcze Ruta w głogach

Przegorzan w głogach i pod ognikami

Kącik z Tarniną

i mój domeczek w winorosli

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:34, 04 cze 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)
Kochana, jak Twoje irysy mają mało pąków... i słabo kwitną, to ja nawet nie pokazuję swoich

Aniu jak po inne lata miałam całe łany koloru w irysach, to teraz jest ich malutko

moje pojedyncze pięknotki

W cieniu - zacieniona 20:30, 04 cze 2013

Do góry
Na spacerze... obok Zacienionej...
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:29, 04 cze 2013

Do góry
Joku napisał(a)

Nie powiedziałabym że słabo kwitną.
Jolu tylko te fioletowe, brązowe i te pospolite kremowe mają sporo kwiatów, a te z innymi kolorkami są pojedyncze

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 20:26, 04 cze 2013

Do góry
Marto, dziękuję, kwiaty to się już nie zregenerują, ale przecież będą następne. Martwię się tylko trochę o te moje Canny, czy po utracie liści będa dalej rosły.

Jeszcze kolejne dzisiejsze kwiatuszki.

Słoneczniczek szorstki, pierwsze malutkie kwiatki

Na jednym kawałku przy ogrodzeniu mam taki gąszcz tych słoneczniczków, wykopałam tylko jedna karpę, aby zrobić miejsce na nowa roslinkę, to Sadziec purpurowy 'Atropurpurea'

Posadziłam w końcu kwietnia takie 3 centymetrowe coś A tu już ma około 70 cm. To wielka roślina jest, mam nadzieję, że zakwitnie w tym roku.

Szałwia omszona też dzisiaj zaczęła sie rozwijać

Za nią sa przetaczniki. A nad nią Flammentanz w pąkach i z jedną jeszcze stulona różyczką

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:24, 04 cze 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Dajanko z tą szałwią jak się okazuje istne urwanie głowy zobaczymy kto miał rację, ale dopiero na wiosnę
dziękuję, że do mnie wpadasz i moje nieudolne podpisy pomagają ci w rozpoznaniu roślinek też do niedawna nie dbałam o nazewnictwo, często pytałam jak co się zwie a jak wiem to staram się podpisać, bo zauważyłam, że jest dużo ogrodniczek, które nie zawsze znają z pozoru popularne rośliny ze mną też tak było

parzydło leśne, mój jesienny nabytek

Ogród w budowie - nieustającej 20:22, 04 cze 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Dziękuję Ci Bogdziu, jesteś nieoceniona. Tutaj są zdjęcia tej kapturki dużo lepsze, z powiększeniem, jakoś mi się pominęły, bo zgrywam bezpośrednio z aparatu. Czyli znowu rzadki okaz w moim ogrodzie. To ci dopiero.

To jest samiec , samiczka ma brązową czapeczkę.
Początki w Kruklandii 20:20, 04 cze 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Glosuje za tym:

ale ja bym chyba nie chciala tam Youngii... jakos srednio lubie te brzoze...
mialam i padla, brzozy w ogole u mnie mialyby ciezkie zycie, bo dom na gorce i sucho (teraz nie, ale to wyjatek)

pozdrawiam!!

Ja Karolka to mam raczej mokro w rogach...jakieś takie spadki dziwne
W piątek ponoć brzózki mają być...mam jeszcze czas.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:20, 04 cze 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu moje, że nie dość, że padły też w 50% to jeszcze mało mają pąków i w tym roku słabo zakwitną

pewnie domagają się przesadzenia

No jakie to słabo, Ania, kokietujesz, nieładnie. Cudny niebieski kolor, takie mi się najbardziej podobają.
A poważnie to irysy teraz bidne przez te ulewy, te moje żółte wysokie połamane leżą, ech.
W cieniu - zacieniona 20:16, 04 cze 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Zjawiskowa hortensja You and Me

Czy nie taka właśnie kupiłaś na Rencu ? Ale to nie może byc ten egzemplarz bo on jest juz pewnie kilkuletni! Jest cudna będę jej szukać w szkółkach ! Jak długo kwitnie mniejwięcej ? A zreszta nieważne i tak jest warta posadzenia
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:16, 04 cze 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)

za przywonikiem rośnie języczka i też sobie radzi. Piękna jest kiedy kwitnie
ładnie ci się wszystko porozrastało pozdrawiam i liczę na dalsze odwiedziny w moim ogrodzie
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:14, 04 cze 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)

Aniu ja na tych moich piachach mam pluskiice i zrobiłam oczy jak się u mnie osrosłs
kwitnie pieknie co roku tzn dwa lata
mam też języczkę ale jak jest gorąco to trochę się męczy, ale kwitnie, jest dzielna.
Ewo też mam języczkę, niedawno przesadziłam ją koło kranu, łatwiej będzie zapewnić jej wilgoć a właściwie zamieniłam ją miejscem z omamem wielkim, języczka rosła pod świerkiem i miała tam za sucho, a omam przy kranie, zamiana wyszła im na dobre

języczka koło kranu rozrosła się

a omam pod świerkiem też nie narzeka

mam też języczkę przewalskiego, zimowała pod domem.

a teraz dostała miejsce na nowej rabacie
Początki w Kruklandii 20:12, 04 cze 2013

Do góry
ocia79 napisał(a)
Juziu trafiłam do Ciebie przez google grafike jak wpisałam "kłosówka miekka".

Zamierzam też ją zakupić. Masz gdzieś jej aktualne zdjęcie?

Aktualnego nie mam.
Mam sprzed dwóch tygodni i zdjęcie jakieś niewyraźne.

Jak przestanie padać...o ile przestanie....to fotnę, ale ogólnie to słabata ta trawka

Mam jeszcze z tamtego roku...z lata
Liliowo i kolorowo:) 20:12, 04 cze 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
... tylko nie wiedziałam czy tego buka można?
...ależ owszem czemu nie jemu też należy się...
Danuta w ogrodzie ciąć można wszystko czasami graniczeniem jest pora roku, w tym wypadku nie dotyczy
widziałaś np. tak przyciętego wiąz Wredei ja nie widziałem -dopóki nie przyciąłem

Ogród w budowie - nieustającej 20:11, 04 cze 2013

Do góry
Dziękuję Ci Bogdziu, jesteś nieoceniona. Tutaj są zdjęcia tej kapturki dużo lepsze, z powiększeniem, jakoś mi się pominęły, bo zgrywam bezpośrednio z aparatu. Czyli znowu rzadki okaz w moim ogrodzie. To ci dopiero.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:06, 04 cze 2013

Do góry
Deszczowo...

Niektóre czosnki mają takie fajne antenki

Przesadziłam 2 hosty, mam nadzieję nic im nie będzie - planuję hostowisko pod płotem sąsiada.

I kupiłam sobie glediczję trójcierniową Sunburst. Zachwyciłam się nią u Kasi. Na razie do donicy, docelowo na działkę za płotem
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:04, 04 cze 2013

Do góry
"Chwalę się" kłączami od benex, może kiedyś, jak już będę stara, zakwitną?

Przywiozłam sobie spod Augustowa młodego maka, nie wiem czy się przyjmie... dorosły, kwitnący wygląda tak
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:02, 04 cze 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Moje irysy bródkowe na razie na baczność stoją, większosć w pąkach jeszcze, ale i tak wiązać je będę. Są takie wysokie, że bez tego ani rusz.
Złotlin na większy krzaczek się zapowiada. A wiesz, Aniu, że on bardzo podziemnymi rozłogami się rozratsa? Ja z tego powodu pozbyłam się go, ale Ty masz sporo miejsca i ładny soliterek z niego być moze
Basiu moje irysy wołają o przesadzenie, mają mało pąków i każdy nowy jest witany z radością o ofotkowany rosną przy siatce ogrodzeniowej bo łatwiej jest je pdwiązywać
złotlinu się nie boję, mam go kilka lat i jakoś nad nim panuję

Ogród w Alei Lipowej... 19:58, 04 cze 2013

Do góry
to dzis tak lało i świeciło słońce... i chyba pierwszy raz deszcz na zdjęciu mi sie udało uchwycić

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies