Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Hogata 08:40, 04 lip 2013

Wiuniu u mnie Danusia doradzała pod żółte trzmieliny hakonechloa aureola, ja wybiore pod swoje zieloną.
Mozna dać też hosty, fajnie wyglądają.

Białe koszyczki bardzo fajnie wygladają, a zwłaszcza lawęda
wiunia 10:54, 04 lip 2013

Agatko witam serdecznie u mnie i wielkie dzięki za podpowiedź, życzę udanych i ciekawych wyborów w nasadzeniach
20:09, 04 lip 2013
Witaj Wiuniu
Przydreptałam z rewizytą...a zza Poznania czy od naszej strony od Konina jesteś Wiuniu?
Doczytałam,że córcie wydawałaś za mąż (jedną już w tamtym roku) ale dla obydwóch par wszystkiego co najlepsze,wymarzone i wyśnione.Moje dzieci już dorosłe ale jeszcze troszkę
Zauważyłam dwojaczek taki jak u mnie,oj uwielbiam takie gratki w ogródku ale chmurzyska parę stron wstecz to aż się zatrwożyłam,piękne zdjęcie ale zarazem przerażające,to szelfowe chmury,nie wróżą nic dobrego,też kiedyś nad nami takie były i też zrobiłam zdjęcie a potem zerwał się niesamowity wiatr,oj było okropnie i bardzo się bałam...
Wiuniu jak dbasz o swoje szmaragdy? masz przepiękny szpaler,są takie grubaśkie i zieloniutkie,moje w tym roku sadziliśmy po zlikwidowaniu cyprysików,małych nie kupowaliśmy,miały już z 1,5 metra.ale potrwa zanim znów będę mieć fajną zieloną ścianę..
Pozdarwiam serdecznie
wiunia 23:55, 04 lip 2013

Anulko witam Cię serdecznie w moich skromnych progach! Jestem od strony Konina
Moje szmaragdy rosną u mnie dokładnie dwa lata (sadzone 15 lipca 2011r, miały ok 120 cm). Anulko nie robię nic nadzwyczajnego, stram się żeby nie miały sucho w upały, wyściółkowałam korą, nawet mam wyrzuty, że jeszcze w tym roku nic im nie dałam z "witaminek" ale jesienią podsypałam nawozem jesiennym do iglaków, może to im wyszło na dobre ,bo rosną........fajowo! poza tym rozmawiam z nimi to moje pierwsze rośliny, które posadziłam, dopiero po pół roku przyszły trzy serby, więc się zaprzyjaźniłyśmy i tak ta nasza przyjaźń trwa mój ogródek (niewielki) pomalutku nabiera kształtów i mam nadzieję, że jak będzie kilkuletni to będą w nim takie obrazki jak u większości tu forumowiczów Pozdrawiam serdecznie
wiunia 23:58, 07 lip 2013

Kilka fotek z roboczej soboty

powstają obrzeża rabatek

ziołowe olbrzymki (mięta i oregano)

takie sobie widoczki

i gość specjalny
JoannA 00:33, 08 lip 2013

Widzę, że coraz piękniej u Ciebie w ogrodzie, juka ładnie kwitnie, piękna różyczka. Hakuro przytnik krótko to ładnie sie zagęści. Podoba mi się pergola i ławeczka, będzie miły kącik do wypoczynku.
AniaDS 16:51, 08 lip 2013

Jak ładnie z tym obrzeżem, widać granicę między rabatkami a trawnikiem .
ewa004 21:19, 08 lip 2013

Wiuniu postępy jak ta lala ,super
Obrzeża ładnie wyznaczają linie rabat, podoba mi się
wiunia 23:57, 08 lip 2013

Joasiu, dziękuję za wizytę u mnie Hakuro oczywiście przytnę pod koniec sierpnia Pozdrawiam serdecznie!
wiunia 23:58, 08 lip 2013

Aniu witam Cię w moich skromnych progach dziękuję za miłe słowa, pozdrawiam serdecznie