Irenko a Ty jestes pewna ze to dereń Kousa a nie kalina np japońska bo bardziej mi na to wygląda ale nie ma duzego zdjęcia.
oto one, nie wiem, jak je ułożymy?
Weroniko, zaraz biegnę popatrzeć póki, co rozplenica Hameln i rozchodnik okazały jest w moich planach...ale nie jest to do końca zamknięte, więc dzięki za podpowiedź
Mirka, jakbyś teraz wpadła, to za głowę byś się złapała, jak wszystko wygląda,niemniej dziękuję, bo mobilizujesz do zmian...potem pokażę, o które miejsca mi chodzi i co na razie wymyśliłam
Ewelinko, tego i ja prawie..nie uśmiercam
za chwilkę poczytam, jestem go ciekawa
Bociusiu, na tamten już nie mogłam patrzeć
i ja macham, doczytałam u ciebie o eksmisji szałwii, u mnie też tak będzie, ale gdzieś je wcisnę, część już komuś obiecałam
Irenko, ja jak pierwszy raz zobaczyła dereń Causa w gazecie to........ to się w nim tak zakochałam, no i już rośnie u mnie, ale jest jeszcze malutki. A Ty jakiego masz ? Wklej fotkę ....plisssssssssss
Ewa, mój ma 3 rok; po raz drugi zmienił miejsce i dopiero w tym nowym ruszył; sporo urósł i nie wymarzł, to już cieszy, ale przez tę suszę podeschły mu liście mimo podlewania, więc owszem sfocę, ale nieciekawie wygląda, reanimacji potrzebuje, ale żyje
zdjęcie z Anglii, tu masz linko, może coś znajdziesz dla siebie
no właśnie, dzieci są, a i my, czy nasi goście podejrzewam, że z przyjemnością by się pobujali, na takiej drewnianej huśtawce wyłożonej poduchami niż tylko siedzieć na ławeczce
i chyba bardziej pójdę w ten misz masz jednak, weselej będzie
taka strona jak w ogrodzie z wrzosowiskiem od samego początku chodzi mi po głowie, z realizacji Danusi, o ta:
lub ta:
więc może muszę posadzić tujki smaragd, jakieś w odcieniu żółtego, niebieskiego, świerki, jakieś liściaste z bordowymi liściami, jakąś brzózkę youngi (czy jak to się pisze), wiąż, miłorząd, do tego horti, rh
Pennisetum rubrum i jego dizajnerskie szczoteczki do butelek ..
Nooo i hosta " Irena Miłek- patriot ".., czy ktoś to widział ,żeby po podróży z Wrocławia i będąc w doniczce jeszcze kwitnąć ??... O tej porze zaczynać ???...
U mnie w całym lesie jest cieniście i sucho... Bardzo sucho... Funkie sobie super dają radę. Tak samo żurawki i runianki, paprocie też. Barwinki rosną marnie, tzn. są ładne, ale w tym roku wypuściły po 1-2 listki, więc raczej odradzam :/ Ale to może tylko u mnie tak kiepsko rosną.
Coś dzieje sie z moim serbem, przenosze to pytanie z watku o serbch.
wczoraj wieczorem pryskałam na przędziorka, ale dzisiaj rano oglądałm i spadł z jakiejs gałązki chrabąszcz. Czy to moze byc sprawca? Co robic?
Aniu, zostawiam dla Ciebie życzenia możliwości wytchnienia, dobrego odpoczynku, bo i pracowite pszczółki muszą mieć taką możliwość.
Przyłapałam jedną śpiącą w porze sjesty
Lilie powyżej 140cm najlepiej wybierać z grupy OT Orienpet. Odmiany, które moge polecić:
Big Brother wielkie kwiaty
Conca d`Or
Obsesion białą z delikatnym różem
Nymph biała z czerwonymi delikatnymi paskami po środku płatków
Maytime biała
Yellowen limonkowa o kwiatach trąbkowych skierowanych w góre
Pretty Women biała z bardzo delikantym różowym obrzeżem kwiatów
Wszystkie oczywiście pięknie pachną. Wyskość docelową osiągają zazwyczaj w drugim roku po posadzeniu chyba, że uda się zakupić wielkie cebule