Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:04, 27 cze 2013

Do góry
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:01, 27 cze 2013

Do góry
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:57, 27 cze 2013

Do góry
Byłam,byłam i nawet kilka fotek zrobiłam, ale nudne jakieś, cały czas różane krzaki!
Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 21:53, 27 cze 2013

Do góry
a tutaj nowa rabata - kocham funkie i wciąż mi ich mało więc znów zaszalałam .. .a co mi tam - miejsca jest dużo

a tak było jeszcze niedawno
Może niedoskonały ale..... 21:49, 27 cze 2013

Do góry
No i - biała rabata

Rumba

kiedyś była pnąca [1 sezon] potem zdziczała. Jest potężna.Ale ptakom zimą dostarcza owoców

Rojniki- ostatnio wszędzie je widzę. Postanowiłam coś zrobić.Miałam tylko trzy

lubię sobie z kuchni popatrzeć

Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 21:47, 27 cze 2013

Do góry
a więc jedziemy - kochani dziś chwalę się nasza kolejna grillo-wędzarnia z białym kwarcytem i kilka fotek z ogrodu mojego kochaniutkiego ogrodu

Może niedoskonały ale..... 21:47, 27 cze 2013

Do góry
Cd wiejskiego ogrodu
Agrest który sadził mój tata , ma więc dla mnie wartość sentymentalną.I dobre owoce.

Mówię wszystkim , że tu rośnie nalewka aroniowa.Mam dwa krzaczki i nie jestem w stanie przerobić więc dzielę się z ptakami

oj, zapomniałam jeszcze o wiśni którą sadzili poprzednicy.

Nie pryskam drzew. W tym roku tylko na młodych zrobiłam oprysk na mszyce. Muszą sobie radzić. Owoce są dla nas i jeżeli będzie mniej to ja się nie martwię.Mniej przerabiania. No i chcę żeby wnuczki mogły sobie zrywać bez obawy. Tym bardziej ,że jedna jest alergiczką.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:46, 27 cze 2013

Do góry

Świerk serbski - Picea omorika 21:46, 27 cze 2013

Do góry
Moje serby mają piękne przyrosty, ale u niektórych na dole zauwazyłam suche igły.Nie wiem czym to może być spowodowane? Najpierw pokażę jew całości:

A teraz zbliżenia suchych igieł:

[img size=640x427]
Nie wiem czy to cos powaznego? Na pewno nie od psa, nie mają za sucho, za mokro nie wiem moze okresowo jak były teulewy ostatanio. Ratujcie , prosze.
Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 21:38, 27 cze 2013

Do góry
już sobie przypomniałam
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:37, 27 cze 2013

Do góry
Anius moim zdaniem fotka swietna,toz to cala Ty ,i tak trzymaj Pozdrawiam

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:36, 27 cze 2013

Do góry
Dla pań w przedszkolu z mojej ulubionej kwiaciarni

Lawenda

Choiny giganty
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:35, 27 cze 2013

Do góry
Syla napisał(a)
jeszcze dwa dni i oddział zamknięty powstanie .....sufity dostały szyby i co niektóre boczki

Moza teraz u ciebie gwiazdy oglądać i komary nie pogryzą .
Wygląda rewelacyjnie.

Syla jak znajdziesz chwilkę zobacz u mnie czym można obsadzić trzmieliny na pniu, bo mam mętlik. (ostatnia strona).
Ania i róże i cała reszta :) 21:33, 27 cze 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)
Pada dalej, ile kwiatów dziś nazrywałam, aj .

Na szczęście kilka róż mimo wszystko dobrze sobie radzi, Granny na przykład

Ta mi się bardzo podoba
Może niedoskonały ale..... 21:31, 27 cze 2013

Do góry
wiśnia - owoce wielkie . Aż się boję tego roku . Jest obsypana owocami.Zadryluję się

jabłonka

obok czereśnia, owoce czekają na wnuczki

młodziaki

pierwsze owoce

Maliny

kawałek prawie łąki
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:30, 27 cze 2013

Do góry
Reniu,witam i dziękuję.

Może niedoskonały ale..... 21:29, 27 cze 2013

Do góry
I drzewa już przez nas posadzone
Długi żywopłot z leszczyny.Mieszkamy przy drodze i latem doskonale zatrzymuje kurz.Mąż sadził Olbrzyma z Halle i takie bordowe. Miało być dwukolorowo niestety Olbrzym był silniejszy.Z bordowych został jeden .Ma takie drobne orzeszki

dwie grusze które długo były małe a teraz wyrosły na wielkie drzewa.Gruszki póżne ale pyszne.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:24, 27 cze 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:21, 27 cze 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Kobieto spoważniej to nie pozycja dla babci, nawet przyszłej babci. Wszystkie babcie to stateczne kobiety , no może z wyjątkiem Irenki ale nawet ona nie chodzi na rękach. Liliowiec piękny a ja obiecałam Ci pokazac ten ode mnie , no to patrz.

Podoba Ci sie? Jakies inne też Ci dalam np żóltego pająka i jeszcze coś ale nie pamiętam juz.

O w mordę.. to ja też takiego będę mieć Cmokam cię stojąc na rękach i na nogach

Mam na pewno takeigo od Ciebie... też robię cmok, cmok, cmok... też cudniasty

Żółty mi kwitł z ofiarowanych (wiem które dostałam bo posadziłam na początku nowej rabaty
O taki.... ale on z tych majowych, wczesnych.. ładny, ale miał mało kwiatków i kwitł jak padał deszcz, wiec go nawet nie pokazywałam
Ale zaraz się zacznie... natura chomika zbiera liliowce i każdy inny

Może niedoskonały ale..... 21:18, 27 cze 2013

Do góry
Grembosiu, robię sama. Jedynie przy cięższych pracach mi pomagają. No i nie koszę. Ogród to był mój kaprys i od początku zapowiedziałam, że ja sama. I tak naprawdę nie wiem ile w moich rękach jest bólu od kopania a ile od "losu"
Pytaj, jak będę wiedziała

Ale nie tylko różami ogród stoi.Nie jest to ogród Ogrodowiskowy chociaż nie ukrywam, że patrze z zachwytem na wypielęgnowane trawniki, kanciki. Kanciki pewnie zrobię ale trawnik....kiedyś był ale kret zrobił swoje. I potem panowie odpuścili. Wydaje im się, że jak wykoszą to jest ok.

Sporo drzew już rosło jak się wprowadziliśmy.Najgorsze wycięliśmy a te wtedy młode zostały.Teraz to już dojrzałe drzewa które się już sypią

Dwie wielkie śliwy. Renkloda zagląda do okna i uwielbiam jak wiosną kwitnie,W pokoju biało, taka panna młoda.Niestety jej czas się kończy
To ta z lewej,nigdy jej nie pryskaliśmy ale i tak ma sporo zdrowych owoców.Bardzo dobrych.Z prawej to mirabelka ale nie lubię jej owoców

Po drugiej stronie drogi węgierka i jakaś inna

z drugiej strony działki - staruszka renkloda. Była kiedyś wielkim rozłożystym drzewem. Jest już bardzo krucha niedawno pękł kolejny konar. Nie mamy sumienia jej wyciąć

i tzw.wiśniowy sad.Drzewa sadzone [część] jeszcze przed naszych poprzedników. Takich wiśni nie mają żadne nowoczesne odmiany. Stare wycinamy a nowe wypuszczają pędy. Ten konar do wycięcia.Z niego spływała taka słodka żywica.

Są jeszcze trzy jabłonki koło tarasu i kilka krzaków porzeczek. Starowinki ale odmładzane jakoś sie trzymają. Owoce z nich są mam wrażenie lepsze od tych współczesnych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies