Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Roztoczańskie klimaty 10:09, 27 cze 2013

Do góry
I jeszcze kilka rabat

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:09, 27 cze 2013
Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Piękny prezent...pozdrawiam.

Witaj Joasiu
Ale piękny prezent,muszę popracować nad moimi,też bym taki chciała
Pomocnika przy roślinach miałaś niezłego...popędziłabym daleko...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 10:07, 27 cze 2013

Do góry
bociek napisał(a)
I dla Madzi Hakone All Gold z konwalnikiem, tyle, ze konwalnik mizerniutki

E...na tej drugiej fotce nie wygląda mizernie....
Podziękować za fatygę
Roztoczańskie klimaty 10:05, 27 cze 2013

Do góry
Japońsko żwirowy zakątek

Roztoczańskie klimaty 10:02, 27 cze 2013

Do góry
Zapraszam na poziomki

Ojjj pospieszcie się bo możecie nie zdążyć......
Roztoczańskie klimaty 09:59, 27 cze 2013

Do góry
I nie ścięte tawuły

Na skarpie całkiem fajnie wyglądają

I z daleka
Mój kawałek raju II 09:58, 27 cze 2013

Do góry
Aniu, dziś obudziło mnie słoneczko, więc lecę do Ciebie z tą różyczką. Twoja sadzonka jest śliczna i zdrowa, a ja kupiłam 2 lata temu maleńką straszną bidę, bo innej nie dostałam, w ub. roku chorowała, ale w tym roku po przycięciu po prostu wybuchła kwiatami i wygląda na rabacie jak ognisko.

W dodatku wypuściła mnóstwo bocznych pędów, a dwa bardzo długie, więc zapowiada się na tęgą damę .

Jak jest słonko, to inne życie w człowieka wstępuje! Pa!
Roztoczańskie klimaty 09:56, 27 cze 2013

Do góry
Kwitną też annabelki

I te w donicy pod oknem
Roztoczańskie klimaty 09:53, 27 cze 2013

Do góry
Zaczyna kwitnąć moja horti

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:52, 27 cze 2013

Do góry
Poczytałam, ale nie mam czasu na pisanie... buziam wszystkich.... brak słońca wynagradzają słoneczne wpisy

Małgosiu.... bo ja we wszytkim jestem szybka

Roztoczańskie klimaty 09:50, 27 cze 2013

Do góry
Wrzucam kolejne zdjęcia .....trawa jeszcze nie skoszona na nich bo strasznie lało ale wczoraj maż dał radę ....nawet żywopłot z pęcherznicy ściął ....ale w tym roku tawułki nie ścięte na kuleczki niestety nie daję rady ....nielubię jak kwitną ale co tam muszę to jakoś przeboleć

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:38, 27 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
A teraz proszę wszystkich o radę, jak rozmieścić te rośliny na rabacie. Do dyspozycji jest 14szt. naparstnic, 15szt. ostróżek, 6szt. tawułek, 18szt. szałwii omszonej. Nie kupiłam kocimiętki na giełdzie, dokupię w sklepie. Planuję dosadzić w przyszłości piwonie i hortensje (waham się czy nie Anabelle).
Ma to być kwitnący pas pomiędzy żywopłocikiem bukszpanowym a thujkami/miskantami. "Nóżki" kffiatków będą skryte za żywopłocikiem.
Niestety nie mam przy sobie lepszego zdjęcia. Chodzi o rabatę prostopadłą do tej z wisienkami, ma ok.10m długości:

I wersja: zakłada pogrupowanie roślin w 3 duże grupy (po 5 ostróżek, 2 tawułki, 5 naparstnic, szałwie i kocimiętki)
II wersja: porozrzucanie wszystkiego w misz maszu
III wersja ????? Czekam na Wasze pomysły, podpowiedzcie coś, bo w sobotę muszę wszystko posadzić

Mam taki pomysł
ostróżki - ponieważ są wielokolorowe dałabym w centralnym punkcie rabaty, a przed nimi białe tawułki.
Naparstnice podzieliłabym na 2 części i dała po prawej i lewej stronie ostróżek, a przed napartnicami szałwię omszoną.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:34, 27 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Boskie, gigantyczne ostróżki!!! Też mam, bendem sadzić Ale chwalipięta jestem U mnie tak mało kwitnie,więc za Twoim przykładem postanowiłam to zmienić
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:27, 27 cze 2013

Do góry
A teraz proszę wszystkich o radę, jak rozmieścić te rośliny na rabacie. Do dyspozycji jest 14szt. naparstnic, 15szt. ostróżek, 6szt. tawułek, 18szt. szałwii omszonej. Nie kupiłam kocimiętki na giełdzie, dokupię w sklepie. Planuję dosadzić w przyszłości piwonie i hortensje (waham się czy nie Anabelle).
Ma to być kwitnący pas pomiędzy żywopłocikiem bukszpanowym a thujkami/miskantami. "Nóżki" kffiatków będą skryte za żywopłocikiem.
Niestety nie mam przy sobie lepszego zdjęcia. Chodzi o rabatę prostopadłą do tej z wisienkami, ma ok.10m długości:

I wersja: zakłada pogrupowanie roślin w 3 duże grupy (po 5 ostróżek, 2 tawułki, 5 naparstnic, szałwie i kocimiętki)
II wersja: porozrzucanie wszystkiego w misz maszu
III wersja ????? Czekam na Wasze pomysły, podpowiedzcie coś, bo w sobotę muszę wszystko posadzić
Ogród niby nowoczesny ale... 09:22, 27 cze 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Jakie fotyyyyyyyyyyy, wroce potem, zeby je dokladnie obejrzec. Na razie zostawiam hakone All Gold z konwalnikiem

Milego dnia

Ooo i o to mi chodzi Tak będzie....
ogrodoweimpresjejolki 09:12, 27 cze 2013

Do góry
Własnym oczom nie wierzę! Nie pada Jeszcze zimno i wieje, ale ....
Już myślałam, że cały świat odwrócił się ode mnie

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:09, 27 cze 2013

Do góry
Dokupiłam też kwitnących surfinii i kocanki do donic - 3 duże jeszcze nieobsadzone.

Ostróżki. Niestety mix kolorów - ciemny fiolet, niebieski i biały (miał być sam ciemny fiolet)

Naparstnice

Tawułki

No i nie wróciłabym bez żurawek

Grembosiowo 09:08, 27 cze 2013

Do góry
Coraz ciekawszy Twój ogród się staje Bardzo klimatycznie jest u Ciebie Podobną cegłę widziałam wykorzystaną w ogrodzie pokazowym w Pisarzowicach.Tam też takie francuskie lub angielskie klimaty dominują Gratuluję pierwszej setki na Ogrodowisku i życzę następnych z piękną, barwną opowieścią o Twoim zmieniającym się ogrodzie

Pozdrawiam serdecznie

A ode mnie kwiatowy torcik z tej okazji-)

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:01, 27 cze 2013

Do góry
Dziękuję wszystkim na raz i każdemu z osobna za słowa pocieszenia. Jak dobrze, że Was mam!
Dziś od rana świeci słonko i podobno będzie bezdeszczowo Więc po południu akcji ratunkowej ciąg dalszy - będziemy wybierać wodę i ile się da rozmokłej ziemi spod drzew i sypać im suchej.

A ja pocieszyłam się jak umiałam najlepiej - przy okazji rozbawiłam pół giełdy kwiatowej Zobaczcie dlaczego

Tak wyglądało moje małe autko zapakowane po dach roślinkami Mała ogrodniczka jeździ stanowczo za małym autkiem jak na duży ogród i jego potrzeby Kupiłam wysokie kfffiatki na moją kwitnącą rabatę bylinową.

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:59, 27 cze 2013

Do góry
mini hostowisko

anabella

to moje ulubione zestawienie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies