Haniu jaja ślimaków? ale u mnie nie ma ani jednego ślimaka w okolicy tez ich nie ma Oj nie strasz bo ślimaki to szkodniki Ania asc się z nimi zmaga to wiem co to za Asy .Rany jaki sliczny Klematis dziękuję .Uparciuch piszesz ? ano uparciuch ale jakie mam efekty

Pokaże za miesiąc,przed i po zobaczysz róznicę

Kiedy wieczorem siądę na schodach po całym dniu pracy to aż mi się serce raduje i nie żal mi tej cięzkiej roboty .Nie mam pomocników więc ogarniam wszystko sama .Mój mąz chciał mi wczoraj pomóc ,uparł się że zawiezie mi taczkę ziemi,no i bidulek nie utrzymał,przewrócił się z tą taczką ,Na szczęscie nic sobie nie zrobił ale męska duma bardzo ucierpiała .Nie chcę żeby mi pomagał bo on się już nie nadaje do ciężkiej pracy a mnie ona nie przeszkadza Odpoczywam kiedy się zmęczę tylko znowu schudłam i to mi się nie podoba

Wpadam do was prawie nocą bo posprzątać też trzeba,zwierzęta nakarmić ,poprasować i coś koło siebie zrobić I tak każdego dnia kiedy sprzyja pogoda .Nie tylko wożę ziemię Haniu każdą taczkę ziemi oczyszczam z kamieni chwastów i innych niespodzianek Czystą zwożę pod zasiew następnego kawałka trawnika Na tą ziemię sypie jeszcze workowaną czarną i dopiero ziarna traw Najwięcej tańców odstawiam przy ubijaniu deską ze skocznym tańcem

Aby mieć ładną trawę trzeba poświęcić dużo czasu niestety Za to trawka jak marzenie mi rośnie -)Troszkę was zaniedbałam ale nie mogę być wszędzie ,doba za krótka dla mnie ostatnio.Mam już 6 rabat niewiele nasadzeń,ale na to też czas przyjdzie .Lecę do łóżeczka Haniu .Na pewno spisz smacznie niech ci się zatem przyśnią same piękne rzeczy