Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

23:51, 05 lip 2013
...dołączę do rozmowy bo mam bukszpany u siebie, wszystkie rosną w pełnym słońcu przez cały dzień. Rosną bez problemu, nie chorują, ale podlewam je cząsto ponieważ mają płytkie korzenie. Były posadzone w betonowych donicach na skarpie, ale ich korzenie sięgają już daleko poza nią.
akanta 00:00, 06 lip 2013

dajana napisał(a)
Taki różany misz masz jak u ciebie to ja bym sobie życzyła Masz wszystkie róże przepiękne bez wyjątku.Ostatnia w której się u ciebie zakochałam to ta biała które wygląda jak drzewo cała absypana kwieciem .Po prostu cudo ! Próbuj proszę z gałązką dla mnie może się uda Mam takie miejsce w którym wyglądałaby zjawiskowo

Danusiu we wrześniu można ukorzeniać z 15 cm kawałków pędów więc mogę też ci naciąć cały worek i przesłać ,obsadzisz cały płot !! No i tą jaka się ukorzeni.
Dopiszę jeszcze,że i patyczków New Down też b.dużo mogę ci przesłać.
akanta 00:08, 06 lip 2013

Iwa napisał(a)
...dołączę do rozmowy bo mam bukszpany u siebie, wszystkie rosną w pełnym słońcu przez cały dzień. Rosną bez problemu, nie chorują, ale podlewam je cząsto ponieważ mają płytkie korzenie. Były posadzone w betonowych donicach na skarpie, ale ich korzenie sięgają już daleko poza nią.

Miały dobry start ,bo te donice jednak chroniły prze przesuszaniem i szybko wytworzyły silny system korzeniowy.Myślę że podsypanie kamykami też by pomogło zatrzymywać wilgoć.No i niezbyt przepuszczalna gleba.
akanta 00:12, 06 lip 2013

Już uciekam na spanko..bo jutro mam kupę zaległości do nadrobienia.Pa ,do jutra.
hanka_andrus 07:25, 06 lip 2013

Pisałaś u Iwonki o małych białych jajeczkach w ziemi. To są jaja ślimaków.Wyglądają jak perełki.
Wozisz ziemię taczkami, uparciuchu! Uważaj na kręgosłup!
Podziwienia dla Twego uporu u mnie ciągłe!
Dla Ciebie moje kwiatki.
dajana 02:05, 07 lip 2013

Haniu jaja ślimaków? ale u mnie nie ma ani jednego ślimaka w okolicy tez ich nie ma Oj nie strasz bo ślimaki to szkodniki Ania asc się z nimi zmaga to wiem co to za Asy .Rany jaki sliczny Klematis dziękuję .Uparciuch piszesz ? ano uparciuch ale jakie mam efekty Pokaże za miesiąc,przed i po zobaczysz róznicę Kiedy wieczorem siądę na schodach po całym dniu pracy to aż mi się serce raduje i nie żal mi tej cięzkiej roboty .Nie mam pomocników więc ogarniam wszystko sama .Mój mąz chciał mi wczoraj pomóc ,uparł się że zawiezie mi taczkę ziemi,no i bidulek nie utrzymał,przewrócił się z tą taczką ,Na szczęscie nic sobie nie zrobił ale męska duma bardzo ucierpiała .Nie chcę żeby mi pomagał bo on się już nie nadaje do ciężkiej pracy a mnie ona nie przeszkadza Odpoczywam kiedy się zmęczę tylko znowu schudłam i to mi się nie podoba Wpadam do was prawie nocą bo posprzątać też trzeba,zwierzęta nakarmić ,poprasować i coś koło siebie zrobić I tak każdego dnia kiedy sprzyja pogoda .Nie tylko wożę ziemię Haniu każdą taczkę ziemi oczyszczam z kamieni chwastów i innych niespodzianek Czystą zwożę pod zasiew następnego kawałka trawnika Na tą ziemię sypie jeszcze workowaną czarną i dopiero ziarna traw Najwięcej tańców odstawiam przy ubijaniu deską ze skocznym tańcem Aby mieć ładną trawę trzeba poświęcić dużo czasu niestety Za to trawka jak marzenie mi rośnie -)Troszkę was zaniedbałam ale nie mogę być wszędzie ,doba za krótka dla mnie ostatnio.Mam już 6 rabat niewiele nasadzeń,ale na to też czas przyjdzie .Lecę do łóżeczka Haniu .Na pewno spisz smacznie niech ci się zatem przyśnią same piękne rzeczy
dajana 02:14, 07 lip 2013

akanta napisał(a)

Danusiu we wrześniu można ukorzeniać z 15 cm kawałków pędów więc mogę też ci naciąć cały worek i przesłać ,obsadzisz cały płot !! No i tą jaka się ukorzeni.
Dopiszę jeszcze,że i patyczków New Down też b.dużo mogę ci przesłać.[/quote

Wczoraj padłam i nie zdążyłam się nawet pożegnać Czasami zasypiam przy klawiaturze Dzisiaj tez grasuję nocą ale jutro wcześniej wejdę.Chcę Aniu !!!!wszystkie patyczki i New Down tez chcę!!! .No worek to chyba za dużo ale będę cała w skowronkach z tego powodu U mnie pustawo więc przyda się każda gałązka Jutro pogadamy .Lecę do wyrka
dajana 02:14, 07 lip 2013

akanta napisał(a)

Dopiszę jeszcze,że i patyczków New Down też b.dużo mogę ci przesłać.[/quote

Wczoraj padłam i nie zdążyłam się nawet pożegnać Czasami zasypiam przy klawiaturze Dzisiaj tez grasuję nocą ale jutro wcześniej wejdę.Chcę Aniu !!!!wszystkie patyczki i New Down tez chcę!!! .No worek to chyba za dużo ale będę cała w skowronkach z tego powodu U mnie pustawo więc przyda się każda gałązka Jutro pogadamy .Lecę do wyrka
alinak 21:26, 07 lip 2013

Danuś ja czekam na te fotki . pomęczysz się teraz to potem już będzie łatwiej . choć przypominam sobie siebie jak po takich pracach nie mogłam wstać rano z łózka normalnie tylko na kolana zsuwałam się na podłogę . teraz jak czasem przy odpoczywaniu w ogrodzie się zamyślę to łezka w oku się pojawia że zrobiłam to wszystko sama . wiem że błędów mam co nie miara w ogrodzie , ale kochamy to i to jest największa radość w naszym życiu .
AgnieszkaW 21:36, 07 lip 2013

Podziwiam Twoją pracę Dajano. Zobaczysz, że za kilka lat będziesz dumna z efektów swojej pracy (a właściwie, to już możesz być dumna). Serdecznie pozdrawiam