Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowy zawrót glowy 19:38, 03 cze 2013

Do góry
Witam Pani Danusiu tak wygląda mój skalniak w chwili obecnej bez tych rzeczy które dodałam czyli iglaki na pniu, lawenda, trzmielina , konwalnik ?? Nie wiem co z tym moim skalniakiem począć

i tył

Ogródkowy zawrót glowy 19:38, 03 cze 2013

Do góry
Katarzynka604_ napisał(a)
A taki zrobiłam sobie przykładowy plan w kole trawki niebieske i karmik za kołem brazowa trawa cyprysik groszkowy i berberysy zółte i czerwone , po lewej wrzosy

Dość płaskie nasadzenia są, dodaj więcej stożków lub cisy w postaci kolumnowej (Fastigiata, Wojtek. Aureospicata itp.)
Te dzbany trzy nie pasują do tej rabaty.
Zielony Punkt - ogród Finki 19:35, 03 cze 2013

Do góry
Cienista rabata z funkiami i runianką

widok z chuśtawki , obwódka z Tawuły japońskiej 'Golden Princess' i 'Little Princess'

Ogródkowy zawrót glowy 19:34, 03 cze 2013

Do góry
Dzis pogoda fatalna ale udało mi sie kupic ta kore i dodac koloru temu skalniakowi na dole tam gdzie ten iglaczek na pniu chce troszke zwirku wysypac

póki co wyglada to tak

pozbyłam sie ten tej budki z tyłu i na razie jest tam wielki bałagan

Mnie się zdaje, że ta czerwona kora niepotrzebna jest tutaj, a zamiast tego posadź żurawki w takim kolorze i na pniu Picea pungens "Glauca Globosa"

Zielony Punkt - ogród Finki 19:30, 03 cze 2013

Do góry
Sedum sieboldii 'Mediovariegatum'

Czosnek główkowaty i Heuchera 'Melting Fire'

Hakonechloa

Iris 'Variegata'

Alchemilla

zwykły szczypiorek za rządkiem poziomek

Ogródkowy zawrót glowy 19:28, 03 cze 2013

Do góry

No i czego narzekasz dziewczyno, ładnie zrobiłaś, teraz tylko wrzuć go do realizacji i będzie ładnie

Ja bym tylko tych płotów nie dawała a zamiast nich świerki serbskie lub inne wysokie iglaki, bo płoty strasznie straszą, przyciągają uwagę.
Moja działka. 19:28, 03 cze 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Dwa dni byłam w Ustroniu ale zimno i deszcz pogonił nas do domu ,ale o targ musiałam zahaczyć
no bo jak by innaczej,a to nowe nabytki i lilie kupiłam po 2 zł ale czy one jeszcze urosną chyba zakwitną na wszystkich św.

To lewizja widziałam u kogoś na ogrodowisku

To ma być lotos do doniczki roślinka wisząca

Bardzo ładne zakupy, super będą wyglądały na działce.
U mnie właśnie burza, a tutaj tak kolorowo
pozdrawiam
Ogródkowy zawrót glowy 19:27, 03 cze 2013

Do góry
tak sobie dzis robiłam środkowa czesc skalniaka co o tym sadzicie ?

1 - azalia japońska
2. wrzosy
3 wrzosy
4 berberys
5 jakias roslina skalniakowa np skalnica
6 trawy niebieskie
7 jodła balsamiczna nana
8 klon palmowy
9 i 10 azalie
11 jakies trawy
12 Świerk srebrny Glauca globosa na pniu
13 jałowiec blue star
14 trawy

Zamiast traw niebieskich więcej azalii może, żeby takie poduchy kwitnące zrobić, jałowca Blue star też nie sadź tutaj.

Kosodrzewina się zestarzeje i za kilka lat też wyrzucisz, albo musisz skracać jej przewodniki aby ją skarlić, albo od razu przesadź gdzie indziej.
Zielony Punkt - ogród Finki 19:25, 03 cze 2013

Do góry
Poducha Świerka 'Little Gem'

Sosna 'Benjamin'

Świerk biały 'Alberta Globe'

Malutka (na razie) dwukolorowa Sosna górska 'Walaszczyk'

Zielony Punkt - ogród Finki 19:21, 03 cze 2013

Do góry
kwoka i kaczątka (trochę ciemno)

i dokładniej pod kwoką Jałowcem 'Horstmann'

widok na "skarpę płożącą" za nią rosną azalie wielkokwiatowe

Liliowo i kolorowo:) 19:20, 03 cze 2013

Do góry
Ogród w deszczu , zakwitł klmatis co rosnie do nieba Cudny klematis o kwiatach wiekszych od dłoni
Zielony Punkt - ogród Finki 19:16, 03 cze 2013

Do góry
Przy kaskadzie

i w drugą stronę

na skalniaku za kaskadą

Zielony Punkt - ogród Finki 19:12, 03 cze 2013

Do góry
Aura nie sprzyja. Niestety położenie naszego gospodarstwa i domu jest nieciekawe i woda u nas ma się dobrze, a my źle. Wciąż pada, w ogrodzie zastoiska wody i w niektórych miejscach na szkółce również. Nie zawsze jest różowo. Prace pielęgnacyjne na rabatach wstrzymane, bo jest błoto. Czekam z ustęsknieniem na słońce lub choćby na bezdeszczowe dni. Wiem, że Wy również. No nieciekawie się wiosna pogodowo ułożyła.

Wczoraj po powrocie z Wojsławic (muszę wkleić zdjęcia w wojsławickim wątku) ledwo powłucząc nogami zrobiłam dla Was kilka zdjęć. Dziś nie miałam już czasu na robienie zdjęć w ogrodzie, za to robiliśmy zdjęcia roślinom do sklepu. Wiosna nie pozwoliła mi zająć się sklepem internetowym, za to teraz gdy już kończymy sadzonkowanie, można wreszcie zająć się tą sprawą. Plan jest taki, że w ciągu 2 tygodni wszystko ruszy.

Koniec pisania, teraz pismo obrazkowe: dodam tylko, że już ciemno było i kiepskie światło...

Piewriosnek Viala 'Red Hot Poker' na tle Funkii, z lewej okrywa z Runianki, Thuja occidentalis 'Holmstrup'

Funkia 'Stilletto'

Ophiopogon 'Niger' i Heuchera' Lime Rickey' za nią Goździki

ujęcie z innej strony i Carex ornithopoda

na rabatach zielono...kolory już niedługo, z lewej kępa lilii azjatyckich (kwitną najwcześniej w moim ogrodzie),Rozplenica ma już całkiem sporą kępę.

Najwęższa ścieżka. Z lewej Berberys Green Carpet, z prawej pod Wiązem 'Wredei' obwódka z Tawuły 'Golden Carpet'

Za obwódką łan liści Zimowita. Ciekawie i świeżo wyglądają. Niedługo będą zamierać aby jesienią kolor pokazały kwiaty

Cyprysik groszkowy czeka na formowanie w kulki. Mocno zarósł. Pod nim Kostrzewy niedźwiedzie i sine. W programie również "zagrały", tam są mniejsze.

Ogród z łezką 19:11, 03 cze 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
I

O Bociuś nasz na inspekcji u Ciebie
Tu odpoczywam 19:04, 03 cze 2013

Do góry
Ooooooooooo jaka niespodzianka, tyle cudnych Ogrodniczek mnie odwiedziło, pięknie dziękuję Wasza obecność sił dodaje, szczególnie w tak depresyjny dzień jak dzisiaj
Całe szczęście, że Jesteście jak i Danusi Ogrodowisko

Bogusiu - ślimaków nie było dotychczas, lecz po tych zlewach to aż boję się myśleć co może być

Danusiu - słonko było wczoraj,( wczorajsze zdjęcia) a dzisiaj jakbym do innego klimatu (deszczowego) przeniosła się

Kasiu - roduś, który Cię zachwycił jest niestety NN, ze szkółki p. Pudełko - u mnie jakoś 5 lat będzie.

Irenko - ach ten Twój uśmiech i Twoje jak zwykle ciepłe słowa. Oglądałam Cię na Krecie, achy i ochy.

Janinko - tak te róże są tegoroczne, ale... jest małe oszustwo - kupiłam je wiosną w donicach i dopiero po zimnych ogrodnikach poszły do gruntu. Były w lepszych warunkach -stąd to kwitnienie. Pozostałe zimowane w ziemi są obsypane pąkami, gdyby było słońce .........

Justa będziesz u Alinki, jak dobrze doczytałam

Weroniko - zaszczytem dla mnie gościć Cię u siebie. Podglądam Cię stale śladów nie zostawiam jedynie .

Czas azalii kończy się :

Zaczynają kwitnąć krzewuszki :

Ogród do odświeżenia 19:02, 03 cze 2013

Do góry
NO TO WODUJEMY SIĘ
Piaskownia na zakręcie 18:55, 03 cze 2013

Do góry

Zaczyna kwitnąć czarna malina
Piaskownia na zakręcie 18:54, 03 cze 2013

Do góry

POJAWIŁY SIĘ GRZYBY W MOIM LESIE

Blaski i cienie nowego życia 18:54, 03 cze 2013

Do góry
Ula proszę bardzo

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:32, 03 cze 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

O takej obwódce właśnie marzę dla swoich okrywowych The Fairy

śliczna soczysta wiosna u Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies