Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Piaskownia na zakręcie 17:26, 26 cze 2013

Do góry

Zaczyna kwitnąć Cantedeskia

Zakwitł pierwszy liliowiec, to pająk , ten jest lichy, normalnie kwiat jest wielkości głowy dziecka .
Może jak będzie więcej słońca pokarze swoje piękno

lubię takie duże plamy kolorystyczne

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:25, 26 cze 2013

Do góry
Białe floksy pokazałam na białej rabacie, a tu mam różowe.... w tym roku nie miałam czasu pouszczykiwać floksów i przekwitną szybko Szkoda, bo floksy lubię..

Przetaczniki Christa....

I widok już bez złamanej akacji.. muszę to przekomponować... szukam natchnienie i inspiracji... te oddzielne wysepki doprowadzają do szału przy koszeniu.

I tyle na dziś fotek.. czasu brak
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 17:24, 26 cze 2013

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:21, 26 cze 2013

Do góry
Powojnik z rdzą...... ale kwitnie..

I portret.... kwitnie długo i obficie co roku, i co roku na liściach ma rdzawe plamki...
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:19, 26 cze 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
5 letnia panna ... dorodna taka

Ma skłonności do tycia Po cichu chyba coś pojada

Dla wielbicielki białego wstawiam ......... zgrzyt kolorystyczny ....

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:18, 26 cze 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Uwielbiam zdjęcia z twojego ogrodu, zwłaszcza te z dalsza... ale z bliższa też mi się podobają
Katalpa piękna... podglądam ją z bliska w jednym z ogródków jak jadę po chlebek...
Pozdrawiam, popatrzę jeszcze raz na lilie...

Ela dziękuję Mamy podobny gust do nasadzeń.. wiec sie ogląda
Pełniki chińskie... potargane wiatrem.. trochę leżą, ale kwitną .. wreszcie na coś sie ten wielgaśny wstrętny jałowiec przydał..

Biała rabata z niebieskim.. wiosną mam tu białe bodziszki... za liliowcami.. ale tylko do czasu jak zakwitną liliowce.. potem jest festiwal kolorów

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:15, 26 cze 2013

Do góry
Zaczyna sie kolorowy zawrót głowy... coraz więcej kwiatów kwitnie Nie mam czasu na latanie po wątkach, ale u siebie będę wrzucać.. jak mówi Iza porządek musi być

Boniki kwitną..... małe były wiec wiatru sie nie bały Wyplątane z szałwią jednoroczną i lawendą i liliami , i czym sie da też ....

Kolejne liliowce pokazują kwiaty..... nie mam gdzie sadzić ale dziś kupiłam kolejne.... cosmopolitan i prawie pełne pomarańczowe..ale wszystkie z niskich do 40 cm.... to sie nazywa zboczenie.. a pojechałam tylko na pocztę

Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 17:13, 26 cze 2013

Do góry
Evechen hehe nie "białe" tylko "nie białe" pomyłki w sensie czerwone i inne Nawet tej rabaty nie pokazałam
Tutaj kawałek mojej białej rabaty. Jeszcze naprawdę nie ma co pokazać. Dużo muszę dosadzić, częsć wysadzić całkowicie a część przesadzić W tle młoda lawedna z własnego siewu. Te rabaty będą ładne za rok. No i nie mogę się doprosić męża o porządne podpory do drzew a wszystko do nich kupiłam.

O i znalazłam jeszcze takie zdjęcie
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:10, 26 cze 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Anulka, no ... katalpa mała nie jest! ... gdybym tak mogła adoptować łany za mną.. ach to katalpa byłaby ulubionym drzewem storczykowym
Ile ma latek ta zacna panna, (pani? katalpa?

Panna ma 5 lat... gdzieś wcześniej pisałam Zaraz poszukam .. zresztą u mnie najstarsze nasadzenia maja 5 lat.. to młody ogród i robiony etapami... dziś kupiłam wiąza wrederei (czy jakos tak się zwie)..napatrzyłam sie u Zbyszka i zaszalałam ... na malutkiego

Te ostróżki przetrwały

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:06, 26 cze 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
No pięknie Aniu, pokazuj, pokazuj.

Potem do Ciebie zajrzę... bo pięknie to u Ciebie, a u mnie taki grajdoł i zbieranina chabazi....

Hosta też jak potwór...

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:04, 26 cze 2013

Do góry
I widoczek.... upsss kolorów nie widać

I taki widoczek.. zaraz zobaczę czy kolory widać, ale znając życie będzie jedna plama

Oczywiście.. jedna plama

Zalanie ogrodu przez opady deszczu 17:03, 26 cze 2013

Do góry

Pani Danusiu, dziękuję za odpowiedź. W załączeniu przesyłam zdjęcia sosny, jak również tej części zalewanego ogrodu. W trzecim zdjęciu po prawej stronie widać świerk, który umarł jak inne już wycięte drzewa. czekam na zezwolenie na jego ścięcie .

Czy mogłabym poprosić o wyjaśnienie czym mogą być te odciągi. Sosna stoi przy płocie. A za płotem jest sad, który również od 2 lat jest zalewany i również umiera.

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:01, 26 cze 2013

Do góry
Pokazywałam i pokażę jeszcze raz.. a co ???? Podoba mi sie
Z tyłu firletka i w środku perowskia
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:00, 26 cze 2013

Do góry
A to jeszcze lilie pokażę, każdy pokazuje róże, to ja coś innego.... dopiero zaczynają, ale jak zakwitną to będzie wielki bukiet

I takie...
Bobikowe ogrody 16:56, 26 cze 2013

Do góry
Piękna miejscowość! A ogrody? Zakwitną w przyszłości pięknymi kwiatami! Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie! Buziaczki i pozdrowienia!

Puste pole z wysepką kwiatową 16:56, 26 cze 2013

Do góry
Już, już daję głos...
No i jak tu mieć zdrowe nerwy? Ostatnio wylałam na tę moje pustynne piaski wodę w ilości... hm... 5 godzin lania! Po to, żeby na następny dzień lunęło i leje do dziś. Trawa bardzo to sobie chwali, ale z niepokojem odnotowałam na niektórych roślinkach oznaki przepicia . Previcur będzie w robocie.
Moje rabatki zaczynają pękać w szwach. Już na chwasty nie ma miejsca. Tak się pocieszam, bo z okna nie widzę

Chopiny w tym roku są wyjątkowe!

A to moje najmłodsze dziecię. Przecudna Renate Steiniger. Oj, nie dam jej do gruntu. Będzie się miała „po Danusiowemu”

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:54, 26 cze 2013

Do góry
Sesja dla katalpy Jak jej nie kochać Tyle stroczyków w jednym miejscu

I wielkość kwiatów w porównaniu z ręką
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:53, 26 cze 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Masz prawdziwe EDEN
Lilie od Ciebie pięknie zakwitły. Teraz juz mogę podziękować

Renatko, za rok będzie ich 3 razy tyle One żywotne i sie pięknie mnożą
Ja z 5 cebulek mam pół ogrodu A ile rozdałam...
Jedną kępę niedawno pokazywałam, a to druga.... i jest kilka mniejszych

Masz piękne białe, takie turbanowe...
A to moej białe... też zakwitły...zwykłe, ale też ładne

Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 16:53, 26 cze 2013

Do góry
Trudno mi się zdycyplinować, by pisać w kilku miejscach miimo, że zaglądam tutaj często. Bardzo lubię Ogrodowisko.

Kasiu bardzo cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Dziękuję i cieszę się, że Ci się podoba. W głowie mam kwiecisty raj do którego dążę, jednak najbardziej udają mi się róże. Posadziłam mnóstwo powijników, które wydają po parę kwiatków. Kompletnie nie potrafię też ukwiecić moich rododendronów.
Z czasem zostawiam tylko to co rośnie mi najlepiej i samo się rozmnaża czyli wiosenne cebulowe, lawendy, ostróżki, kocimiętki, szałwie, przetaczniki, naparstnice, dzwonki, przywrotniki, perowskie, irysy i dalie. W tym roku dodadziłam eksperymentalnie mnóstwo nowych bylin, ale nie wiem czy się zadomowią. Między innymi jeżówki, firletki, orliki i inne.

Evechen biała piękność to Artemis - polecam

Monteverde na początku nie lubiłam Herculesa, bo był okropnie sino brudny. W tym roku jest lawendowy. Taka troszkę zmienna z niego róża.

Tak sobie myślę, że pokazałam wam same róże. W moim ogrodzie mam też mnóstwo bylin Założyłam też biały ogródek, na którym mam mnóstwo nie białych pomyłek i muszę go kompletnie przearanżować. Myślałam, że już w tym roku będzie co pokazać, ale jestem zawiedziona. Zaskoczyły mnie za to inne nowości.

Nie pamiętam nazwy tej byliny. Rośnie mi ja szalona. Może ktoś z was wie co to jest?

Mój pierwszy łan kocimiętki. Pomyśleć, że wyrosła z jednej podzielonej sadzonki. Super się u mnie czuje i dosć mocno się rozsiała. Na pewno będzie jej duuużo więcej.
Wysiana trawka troszkę z deszczem zjechała w kwiaty.

A no i rozmnożyły mi się ławeczki

A na koniec bukiet

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:50, 26 cze 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przecież nie nadrobię u Ciebie...nie ma mowy...
Ale z buziolem przyleciałam dla Ciebie
Moja córcia też bociana zaprasza do siebie...taki czas teraz?

Ostróżki jeszcze żyją...mimo wielkiej wody Waleczne som...

Bociek lata po kominkach to i efekty są
Moje ostróżki w 90% połamane przez wiatr.... nie mam kiedy ściąć.. wiec leżą takie wyrzutki sumienia

Za to pierwsze jeżówki kwitną .. też je trochę sponiewierało, kilka podwiązałam najgorszych... może cos z nich jeszcze będzie. Ale te patyki przy nich wyglądają niezbyt estetycznie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies