Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja codzienność - ogród Oli 10:16, 26 cze 2013

Do góry
leon60 napisał(a)

od wejścia i odwrotnie

Temu świerkowi należy się zaokrąglenie o góry, powinna powstać taka baryła jak moja daglezja Prosiłaś o uwagi i wskazówki, więc idę po kolei
Ranczo Edy 10:06, 26 cze 2013

Do góry
Ranczo Edy 10:03, 26 cze 2013

Do góry
srodowo deszczowo na powitanie pstryk wiązanie słoneczników przewalają się
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:59, 26 cze 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jolu,błoto juz mi się z balkonu naniosło! Wchodź śmiało! Niby nie mam tych donic na balkonie, ale teraz widzę, że bez mopa się nie da, ale to dopiero jak przestanie dolewać. 2 doniczki z ziołami leżą na podłodze, i woda wypłukuje im ziemię, mus je ratować, ale wiatr duży, i poczekam, nic gorszego przez godzinę im się nie stanie. Przy okazji, muszę kupić worek podłoża do kwiatów. Nie chce mi się wychodzić, ale choć na5 minut z psem muszę.Leży koło mnie na kanapie i nasłuchuje, czy klapka laptopika trzaska.
Czekam na Twoje wieści, Jolu! Bo myślę,że rozpogodzenie przyjdzie właśnie z Twojej strony!
Szybkiego słonecznego!

witajcie u mnie Haniu nie leje ale kropi tylko zimmmno i wieje normalnie jesień pozdrawiam cieplutko dziurawca w deszczu ci przesyłam na uciechę
Ogródek Ani - czas na jego zmianę:-) 09:53, 26 cze 2013

Do góry
Na tym kamieniu zaznaczyłam dokąd wczoraj sięgała woda po burzy
Ogród średniowieczny i nie tylko 09:51, 26 cze 2013

Do góry
moje ulubione zdjęcia:
MarekW napisał(a)

muszę się tam kiedyś wybrać - bardzo mi się podobają takie urokliwe, tradycyjne, bogate i tchnace jakimś spokojem, a jednocześne kojarzące się z sielanką i dobrobytem rabaty
trochę moje marzenie widzę, że za mało miejsca przeznaczyłam na rabaty
Rododendronowy ogród II. 09:48, 26 cze 2013

Do góry

Rododendronowy ogród II. 09:47, 26 cze 2013

Do góry

Rododendronowy ogród II. 09:47, 26 cze 2013

Do góry
Troche różnych zdjec.

Mój 4 arowy azyl... 09:08, 26 cze 2013

Do góry
Basiu, cieszę się, że się spotkałyśmy Non stop chodzisz uśmiechnięta - jak na awatarku Jak Ty to robisz??? Ściskam serdecznie!
Danusia już wkleiła fotkę ze spotkania, a ja dodam jeszcze jedną na pamiątkę

Nasz przydomowy ogródek 08:39, 26 cze 2013

Do góry
Olu, Teresko. Marto pozdrawiam Was gorąco. Zrobiło się zimno i mokro. Tylko 13 stopni.
Olu nasze oleandry jak są atakowane to przez przędziorki. Trzeba niestety pryskać.

Deszcz i zimno zrobiły swoje. Róża New Down skulona i może jeszcze doczeka słoneczka?

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:35, 26 cze 2013

Do góry
Jolu,błoto juz mi się z balkonu naniosło! Wchodź śmiało! Niby nie mam tych donic na balkonie, ale teraz widzę, że bez mopa się nie da, ale to dopiero jak przestanie dolewać. 2 doniczki z ziołami leżą na podłodze, i woda wypłukuje im ziemię, mus je ratować, ale wiatr duży, i poczekam, nic gorszego przez godzinę im się nie stanie. Przy okazji, muszę kupić worek podłoża do kwiatów. Nie chce mi się wychodzić, ale choć na5 minut z psem muszę.Leży koło mnie na kanapie i nasłuchuje, czy klapka laptopika trzaska.
Czekam na Twoje wieści, Jolu! Bo myślę,że rozpogodzenie przyjdzie właśnie z Twojej strony!
Szybkiego słonecznego!

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:29, 26 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
g]

[

oczywiście chodziło mi o tą
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:28, 26 cze 2013

Do góry
Konradzie ,Zbyszku ,Witam Was z rana! Cieszą mnie rano takie wizyty uśmiechniętych facetów!
Wam dużo zdrowia na nadchodzący dzień, podeślijcie trochę słoneczka, bo my z Jolą tęsknie na nie wyglądamy!

ogrodoweimpresjejolki 08:28, 26 cze 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Czekam do soboty na swoje .potem nie bedę miała tyle czasu Pozdrawiam i życzę dużo radości z Wnukami A bodiszek cudny ,ja też mam czy je zcinasz po kwitnieniu Pozdrawiam

Do soboty nie daleko Większość kwiatów ścinam po kwitnieniu i wiele z nich zakwita ponownie Bodziszek nie zawsze da popis drugi raz, ale i tak go ścinam, "bo wylega" i brzydko wygląda ...

Słonka od wczoraj nie widać za deszczowymi chmurami, więc chociaż jego wspomnienie w refleksach

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:25, 26 cze 2013

Do góry
W dalszym ciągu z nieba leci woda! I całe szczęście,że nieco innego! Byłam u Ani ASC podziwiałam jej szklarniowy busz! Co znaczy dobre usytuowanie szklarenki,od razu plony wzrosły! Czekam na pomidorowy wysyp!
U mnie też pewnie dżungla w szklarence, zostawiłam otwartą. może deszcz krzywdy roślinom nie zrobi?
Jutro jadę zobaczyć c się nawyprawiało.
Życzę zakończenia opadów!
Moja świecznica ma dwa pewne pędy kwiatowe, czekam na ich wyskok do chmur!

ogrodoweimpresjejolki 08:07, 26 cze 2013

Do góry
Haniu, dziękuje za to różane słoneczko Oj, przyda się, przyda, bo na inne dzisiaj nie mam co liczyć...

Pada i leje cały czas a na termometrze +12 gradusów. Do tego dołączył silny wiatr, który każe drzewom kłaniać się w pas.

Jak przystało na lato, ubieram się dzisiaj "na cebulkę Dzisiaj mam wnuki u siebie, to zabawy będą kameralne - może to i dobrze, bo wysiłek raczej umysłowy niż fizyczny.

Do Twojego różanego słoneczko dodam błękitne bodziszkowe niebo i działaj wyobraźnio

Pokażę nasz ogród 08:06, 26 cze 2013

Do góry
margi napisał(a)
Kurcze Ty to masz już wszystko zagospodarowane ja w tym sezonie jak zrobię tę rabatkę wzdłuż domu no i może jeszcze jedną której jeszcze nie pokazałam to daję odbój ,pięknie u Ciebie

Gosia, ja poprawiam ogród od 2008r . Wzdłóż garażu było miejsce "gospodarcze" do drobnych prac, zrzucenia kory , wycietych gałęzi; itp. To miejsce robiłam w zeszłym roku, latem, bo dopiero wtedy do mnie dotarło, ze wszyscy do nas przychodzą od tamtej strony (zamiast głównym wejściem). I wchodzą prosto na ten bałagan.
W ciągu tygodnia zdarliśmy darń, zdartą darnią naprawialiśmy ubytki w trawniku, sadziłam co udało się wykraść z innych części ogrodu. Dopiero potem co nieco dokupiłam.
Nikomu się nie przyznałam. A najlepsza nagrodą były słowa "Aśka, zatkało mnie" - od osoby która nigdy wcześniej nie zwracała uwagi na ogród.Teraz wita taki widok:

ale już mnie nosi, żeby coś pozmieniać
U Ciebie też chyba powoli zatyka gości ? A co rodzice na zmiany? Podobaja im się?

Tosia, rozpuszczasz mnie swymi zachwytami nad warzywniakiem, ale to prawda zrobił niesamowite wrażenie. I jest bardzo tani i prostu w założeniu i łatwy w utrzymaniu .

Olu ja też u Ciebie byłam już pierwszego dnia. I też bardzo mi się u Ciebie podoba.
Ławeczka z hortensjami podejrzana u na gardenarium.pl u Danusi, w "ogrodzie w stylu angielskim" (zresztą 90% zmian w ogrodzie zaszło dzięki ogrodowisku)
Jak wycięłam żywopłot i zostało same ogrodzenie, mama poleciała pożalić się siostrze. A ja ani pisnęłam o swoich planach. Jak po tygodniu zobaczyła ławeczkę w hortensjach, to myślałam że się rozpłynie z radości. Teraz wciąż ją okupuje
ogrodoweimpresjejolki 07:52, 26 cze 2013

Do góry
Puk,puk! Czy u Ciebie jeszcze leje? Humoru i słoneczka życzę dla wszystkich zachlapanych deszczem,
a dla Ciebie szczególnie,bo na działeczkę już 2 dni temu się rwałaś!
Buziaczki

Pokażę nasz ogród 07:48, 26 cze 2013

Do góry
asica napisał(a)

Witaj ! Pięknie u Ciebie a zmiany niesamowite bardzo podoba mi się zakątek z ławeczką jest taki romantyczny.
Pozdrawiam
Ola
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies