Witam w moich skromnych progach, dziś u mnie przeszla rano burza jeszcze do tej pory w niektórych miejscach stoi woda
wśród tych pojedynczych roślin mam posadzone: jukę ogrodową, hibiskusa, ognika, hortęsję Pinky winky, a po drugiej stronie kalmie wąskolistną , hortensje , a na środku krzewuszkę , magnolię a pod nimi rojniki.
Jeszcze wczoraj za oknem słyszałam szczebiot i śpiew ptaków, a dzisiaj ... rechot żab Tak mokro i zimno dawno już u mnie nie było (+12 o zgrozo!) Nic nie zapowiada końca tej ulewy
W sobotę pomidory w tunelu wietrzyły się przy otwartych drzwiach, a dzisiaj przydałoby sie zamknąć okienka. Tylko jak dojechać ...
Witaj Gosiek. Dziękuję bardzo. U mnie azalie rosną w towarzystwie płożącego jałowca procumbens 'Nana'. Polecam bo naprawdę szybko rośnie i pięknie zadarnia.
Tymczasowe towarzystwo dla mojej donicy przy oknie Mam na myśli roślinki w doniczkach
I druga strona wygląda tak. Tu usiłuję za pomocą bluszczu i hortensji pnącej zamaskować rynnę
Na końcu tej ścieżki usiłuję zrobić łuk z grabów
Tu druga strona. Ten bardziej gęsty grab rósł sobie tu od kilku lat jako soliter, ale pomyślałam sobie, że gdybym dosadziła z drugiej strony, to mogę stworzyć coś w rodzaju bramy do kolejnego zakątka. Nie udało mi się kupić tak gęstego graba, więc cierpliwie czekam, docinam i za parę lat się wyrównają. Ogród uczy cierpliwości. Szkoda, że na ten pomysł nie wpadłam od razu
A tu moje ulubione tawułki 'Gold Flame' w trakcie kwitnienia
chęci i zapał na zmiany mam , na początek planuję zmienić obwódki rabat [img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/40/400400/original.JPG[/img] moja hortensja pnąca w tamtym roku zakupiona pokazala piękny kwiat
Danusia ale cudna ta róża,może śmiało starować w konkursie miss piękności,takiego koloru pnącej róży to ja jeszcze nie widziałam!
Pozdrawiam serdecznie
Iwonko, Mogłabym mieć łany tych kwiatków, ale chciejstwo na jeszcze inne jest, coś trzeba ograniczyć, żeby co innego móc podziwiać.A dowód, że u mnie są na tej samej grządce z różami, świadczy ,że je lubię.
Czas na letnie kolory