Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

reni 22:06, 03 lip 2013

Piękne widoki..pozdrawiam
Kondzio 22:07, 03 lip 2013

hanka_andrus napisał(a)
Dziś pobyt mój w ogrodzie okraszony był nie lada towarzystwem.Odwiedziła mnie Karolinka z ,,Trzech jabłoni"
Wpadła na chwilę,a nie mogłyśmy się nagadać, mam nadzieję, że to nie ostatni raz.

Z miejsca zacienionego miałyśmy takie widoki na ogródek Hanusi:

Na tym gadaniu minęły nam 4 godziny!
miejsce piękne zazdroszczę i na pewno mało czasu ja jak spotykam się z Alinką to zawsze mało czasu nigdy nam się buzia nie zamyka i czuje nie dosyt hi hi hi
boguslawa_ma... 22:08, 03 lip 2013

Piękne widoki
Moniika 22:18, 03 lip 2013

Cudnie po prostu u Ciebie Haniu !!! Podziwiam nieustająco pozdrawiam M
zuza12 22:23, 03 lip 2013

Zaglądam w poszukiwaniu tego bałaganu, co to o nim u mnie pisałaś i co widzę. Kolorowo i pięknie a po bałaganie śladu nie ma. Oj nie ładnie Haniu tak kłamać.
22:27, 03 lip 2013
Przeszukałam już internet i leksykony, ale nie natrafiłam na nią nigdzie. W zeszłym roku posadziłam wiosną, jako małe kępki obsypane maleńkimi kwiatuszkami, ale bezimenne, mam ich kilka, a ponieważ lubię takie drobne, żal mi ich i do dziś szukam podpowiedzi, bez skutku. Rośnie w ziemi ogrodowej, obojętnej, dookoła wysypałam cienką warstwę kory, bo ziemia wysychała szybko, to miejsce słoneczne, ale pod samą roślinką jest tylko ziemia. Podlewam, zasilam, ale coś jest nie tak, regeneruje się, ale podsychają pędy i czasami środek, może właśnie odczyn ziemi ma nieodpowiedni, albo to roślina do cienia, albo...? nie wiem, nie wiem...
Dziękuję Haniu za zainteresowanie

Joku 22:32, 03 lip 2013

Masz przepiękne widoki, Haniu.
22:35, 03 lip 2013
Oj, pojawiły się ciekawe zdjęcia ogrodu, a ja tu ze swoimi maleństwami się wcinam ale przyjemnie się ogląda te widoki, cała Hania w nich jest zawarta
Każdy centymetr ziemi piękny

...I dzwonek bambusowy powiesiłaś Haniu we właściwym miejscu (przed wejściem) według feng shui rozproszy złą energię Hi-czi no i najbliższe otoczenie jest czyste energetycznie, zdrowe i bezpieczne... choć i bez dzwonków inne u Ciebie nie mogłoby być
hanka_andrus 23:10, 03 lip 2013

No ,niestety, Bożenko! Zagadałyśmy się i zdjęcia nie ma.
Dla Ciebie, na pocieszenie zdjęcie Pani Kosowej.choć wiem, że to nie to samo!
hanka_andrus 23:24, 03 lip 2013

Reni, Konradzie,Bogusiu,Moniko, Zuziu,Jolu,Iwonko, dziękuję za wieczorna wizytę, tylko na chwilę odeszłam od klawiatury, a tu tyle gości!
Miły dzień dziś, słoneczny, a po wczorajszym deszczu zastałam w ogrodzie taki bałagan

Róże napite wodą, i zatracające swą urodę

Lilie z pokiereszowanymi płatkami

Jedynie borówka zadowolona z deszczu, wystawia owoce do słonka i prosi o więcej promieni.