Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek raju II 22:10, 27 maj 2013

Do góry
Tak myślałam Agatko, dzięki w różnych miejscach ogrodu ma inną wysokość, ta jest najwyższa, ma już jakieś 60 cm, przy porzeczce jest kępa niższaTu je widać zdjęcie z okna dzisiaj robiłam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:09, 27 maj 2013

Do góry
Bogusiu to ta

W kamiennym kręgu od początku 22:08, 27 maj 2013

Do góry
Pokażę Wam zmiany
Tak było w 2004 roku

a tak w 2013
W kamiennym kręgu od początku 22:05, 27 maj 2013

Do góry
Haniu, dziękuję za odwiedzinki
Za kilka lat furtka będzie ładniejsza, bo dorośnie jej ładne zwieńczenie

Mój mały raj na ziemi :) 22:05, 27 maj 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
pod czereśnią..... rh się rozszalały !

Anula,
To pachnie tajemniczym ogrodem klimatycznie, duzo "pokoi", Rh i czosnki !!! Ja na nie wciaz czekam.
A ciurkadałko wręcz prosi zeby je sklonowoac i u mnie zamontować
Często zaglądam - ale pierwszy raz zostawiam po sobie ślad.
Przyjazny ogród 22:04, 27 maj 2013

Do góry
Piwonia Delavaya tę zimę przeżyła bez strat w przyroście pędów, obecnie mierzy ok. 160 cm

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:03, 27 maj 2013

Do góry
Anitko .. Urodzinkowe życzonka już złożyłam " ucho tu ucho "... A teraz buziaki i gratulacje na te 4 setki ..i kolejnych setek równie udanych i inspirujących

W cieniu - zacieniona 22:02, 27 maj 2013

Do góry
Robiłam fotki wieczorem...zaczęło padać...i wróciliśmy do domu.
Ania i róże i cała reszta :) 22:01, 27 maj 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
A ja powtórzę za innymi bo słów mi brakuje- zdjęcia niesamowite, kiedy ja się takich naumiem

Oj tam, oj tam , bo się zarumienię .

Kindzia napisał(a)
Macham

Ja też .

Ewcia88 napisał(a)
Śliczna kicia,no bo fotki to wiadomo melduję ,że nowa róża zakupiona-hybrid tea fioletowa tak bynajmniej było na metce, pączek pęka więc zobaczymy pozdrawiam

O , aż ciekawa jestem co to za różyczka .

Celina napisał(a)
Witaj Aniu

Witaj Celinko .

AgnieszkaW napisał(a)
Witaj Aniu, ładne fotki. kicia super, moje kotki też ze mną przebywają w ogrodzie i "plewią" grządki. Pozdrawiam serdecznie

Faktycznie, kotki lubią plewić najwyraźniej . Ta też chodzi koło mnie i z przyjemnością robi mi porządki na rabatkach, najlepiej jej wychodzi leżenie na tym, co najwartościowsze wśród bylin. Róż nie tyka, bo pewnie w dupkę urażają kolcami .

MilenaP napisał(a)
Aniu zakwitła mi pierwsza róża pomarszczona!!!! A u Ciebie już coś różanego kwitnie? Pozdrawiam

U mnie nadal nic, a tak bym chciała...

Evchen napisał(a)
Aniu, macham

I ja

grazyna napisał(a)

popcarol napisał(a)
Aniu, nie moge sie doczekac Twoich roz!! U mnie tez jakies beda!
I piwonia tez po raz pierwszy zakwitnie! Wreszcie!!
pozdrawiam serdecznie
Karola

Ciekawa jestem co tam zakwitnie u Ciebie, jeszcze troszkę, jeszcze troszkę .
W kamiennym kręgu od początku 22:01, 27 maj 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Irenko, muszę uważać, żeby nie przytyć, bo się w tą furtkę nie zmieszczę
Miło, że wpadłaś

Masz piękne widoki w swoim ogrodzie te barwy zieleni piękne, a wokół pole zieleni.
Furteczka to rewelacja.
Przyjazny ogród 21:59, 27 maj 2013

Do góry
NN o ciekawych kwiatach.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:56, 27 maj 2013

Do góry
Sto lat! Sto lat!!! Buziam urodzinowo

Ania i róże i cała reszta :) 21:54, 27 maj 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)

Mam piwonie 1, i inne- 2 rok,dostalam od sasiadki,z rozkazem aby nie sadzic jej gleboko Moze w tym tkwi sek? Moje maja pelno pakow i mam nadzieje ze beda pieknie kwitly Gdzies tez slyszalam ze nie lubia czestego przesadzania.Pozdrawiam

O płytkim sadzeniu wiem, ta zwykła piwonia zakwitła mi na drugi rok a ta krzewiasta kazała sporo na siebie czekać. Może była to zbyt młoda sadzonka?

monteverde napisał(a)
Aniu nadrobiłam zaległości, pozdrawiam

Ja również pozdrawiam Aniu .

MilenaP napisał(a)

Aniu skąd ja to znam ostatnio w trójkę, cały dzień pracowaliśmy przy pszenoszeniu sznurków na pranie. Chodziło mi o to żeby były w strefie sadu, a nie ogrodu. Jak to wreszcie zrobiliśmy i o mało duchów nie wyzioneliśmy przy tym, wymyśliłam, że trzeba było je jeszcze głębiej wsunąć do sadu. No i normalna jestem?

Milenko, witaj w klubie .

MilenaP napisał(a)
Aniu jak zwykle piękne zdjęcia

A dziękuję, dziękuję

Edi00 napisał(a)
Aniu, ja przesadzam od dwóch tygodni i końca nie widać
Czekam na Twoje róże (swoich narazie nie mam...) i ich piękne fotki

Edytko, pewnie już wszystko przesadziłaś , muszę zajrzeć do Ciebie, pooglądać .

Anita1978 napisał(a)

Już pączki róż???? Szok!!! U mnie wszystkie róże przeżyły, ale pąków to jeszcze nie ma...
A co do piwonii, to moje w tamtym roku miały jeden kwiat, a w tym roku pąków sporo
Także pośpiech przy spisywaniu rośliny na straty niewskazany

Anitko, u niektórych róże kwitną już od kilku dni, wszystko zależy od tego, w jakim kąciku ogrodu są posadzone (zaciszne i ciepłe na przykład) i jakie odmiany, bo teraz na potęgę już rozkwitają róże gęstokolczaste i dzikie .
Ania i róże i cała reszta :) 21:53, 27 maj 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)

...po ilu?...ja mam od 3 i chciałam ją już wyciepać, poczekam zatem

W tamtym roku też miałam chwilę zawachania.. ale jeszcze ją zostawiłam. Może się wystraszyła, jak zobaczyła łopatę nad sobą .

AgnieszkaW napisał(a)
Pocieszyłam oczy twoimi cudnymi zdjęciami ogrodu - pięknie masz. Pozdrawiam

Dziękuję Agnieszko .

bociek napisał(a)
Aniu, jakie piekne fotki Niezapominajki urzekajace. I roze szykuja spektakl A futro ma piekne oczy

Futro faktycznie ma spojrzenie niczego sobie , nawet, że polubiłam tego kociaka .
Lubię niezapominajki, te moje są kupne, ciut mają intensywniejszy kolor niż te polne, cieszę się, że się z roku na rok tak ładnie zagęszczają i nawet sobie troszkę kwitną .

barbara_krajewska napisał(a)
A mnie ciekawi przerobiony fragment ogrodu. Jaki on teraz?

Teraz... nie wygląda ciekawie, bardzo liczę na to, że róże i reszta sadzonych tam roślin szybko się rozrośnie, same pustki mam w tym miejscu jak na razie. Jeszcze ciągle brakuje mi szałwii i lawendy, ile bym nie kupiła, to wciąż mam ich za mało . Jak jutro pogoda pozwoli, to będzie fotka .

Przetacznik napisał(a)
Zauroczyły mnie niezapominajki i fioletowe wnętrza tulipanów, a róże widzę już w pączkach czarodziejko różana...

Pąki otworzą się lada dzień.. gdyby nie ten chłód od kilku dni, już pewnie by coś kwitło, a tak.. czekamy ... czekamy....

annawu napisał(a)
Aniu piękna wiosenka u Ciebie a zdjęcia jeszcze piękniejsze.

Dziękuję Aniu .

an_tre napisał(a)
Aniu co słychać na rabatach przed domem

Na razie widoczna tam jest tylko ta kupowana jesienia kocimiętka, reszta mała i skromna , musi nabrać masy .
Przyjazny ogród 21:53, 27 maj 2013

Do góry
Dzięki...
Obecnie najładniej kwitnie prezentowany już

Bold Vision

oraz Sun Power

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:53, 27 maj 2013

Do góry
Agnieszka jak się spotka taki okaz to trudno nie ulec pokusie
niestety w tym roku przez te kaprysy temperatur nie wybarwił się tak ładnie ale czerwone szyszki ma

świerk bicolor (świerk dwubarwny) Dwarf Tigertail zdjęcie stare

W kamiennym kręgu od początku 21:53, 27 maj 2013

Do góry
Nie będę gołosłowna i pomacham do Was znad kubka z kawą towarzszy mi Mąż
Mój kawałek raju II 21:52, 27 maj 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Aniu znalazłam Twoje zdjęcie trawy u Nebel. Co to jest? Chyba taką dostałam w piatek i muszę coś o niej wiedzieć.

W kalinie jestem zakochana i muszę ją mieć, zapisałam sobie stronkę o kalinach. I President uroczy, takie wielkie kwiaty ma?

Nie wiem co to za trawa, chyba jakaś mozga trzcinowata dostałam ją od nieżyjącej już sąsiadki, President ma spore kwiaty
W cieniu - zacieniona 21:51, 27 maj 2013

Do góry
...dzisiaj kupiłam 1 clematisa,kalinę i karmnika.
Mój kawałek raju II 21:47, 27 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aniu co zrobić aby kalina roseum się nie pokładała? Czy przycinasz ją, czy podwiązywać? Jest piękna ale pod ciężarem kwiatów u mnie zmalała o połowę...

Pięknie ci wszystko kwitnie, u mnie powojniki niemrawo się zbierają do kwiatów, pełno pąków lecz z powodu zimna nie otwierają się tak szybko...

Ja swojej nie przycinam, chyba, że jakaś gałąź przeszkadza w przechodzeniuna samym początku były podcięte najniższe gałęzie ze względu na rabatę i wycinam odrosty, a góry nie ruszam, zdjęcie dzisiaj z okna zrobione, kalina po nocnym deszczu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies