Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

21:43, 02 lip 2013
Piękny pióropusz i płatki kwiatów z fioletową obwódką. Basiu, u Ciebie zawsze trafiam na ciekawy okaz. Sama nie mogę sobie pozwolić na rośliny, których cebule trzeba wykopywać na zimę, ale w ogrodach takie rarytasy przykuwają uwagę... za zainteresowaniem obejrzałam
ewsyg 22:20, 02 lip 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Wiedziałam, że jak pojadę na działkę z M, to będziemy krócej i niewiele zrobię. I chociaż co chwilę padało, myliłam się. Wystrzygłam siedem sporych kulek i jedną kostkę z bukszpanów oraz cis. Oczyściłam klejną rabatkę z okrywowymi i oczywiście zrobiłam sporo zdjęć. M skosił trawę, również jej pas poza działką. Dzięki tym opadam nawet komary niezbyt dały nam się we znaki. Owszem, atakowały, ale poubierani od stóp do głów byliśmy względnie bezpieczni

No, no Basiu , piękności, cudeńka - zielono, kolorowo, gęsto. Podoba mi się
barbara_kraj... 22:48, 02 lip 2013

Grembosiu, Iwo, Ewo - miło mi, że Wam się podoba
AgnieszkaW 22:51, 02 lip 2013

Mnie też baaardzo się podoba Twoja działka Basiu. Ślicznie to urządziłaś, no i napracowałaś się dzisiaj, ale za to jaka satysfakcja! Pozdrawiam
viva 23:01, 02 lip 2013

Basiu, pięknie kwitnie u Ciebie eukomis Moje w tym roku źle przezimowały i wyrzuciłam je, mam dużo z własnego siewu ale to jeszcze młodziaki, jeden tylko zakwitnie, muszę czekać aż podrosną cebulki.
Działka urocza
barbara_kraj... 23:04, 02 lip 2013

17 maja dostałam tiarelkę od Ani asc

dziś wygląda tak

Aniu, rośliny przyjęły się, rosną, bo są - jak powiadasz - z duszą
barbara_kraj... 23:20, 02 lip 2013

Zakwittły kolejne rośliny:

ta malwa nie wiem skąd się wzięła, miałam białą, czerwoną, ale takiej nie Zastanawiam się nad okresleniem koloru - łososiowy?

rozwinęła się kolejna lilia

i kolejna różyczka Louise Odier

barbara_kraj... 23:24, 02 lip 2013

viva napisał(a)
Basiu, pięknie kwitnie u Ciebie eukomis Moje w tym roku źle przezimowały i wyrzuciłam je, mam dużo z własnego siewu ale to jeszcze młodziaki, jeden tylko zakwitnie, muszę czekać aż podrosną cebulki.
Działka urocza

Vivo, w tym roku mój eukomis niezbyt się postarał. Jest dużo niższy w porównaniu z rokiem poprzednim. Bardzo długo na niego czekałam, ociągał się z wypuszczeniem liści. Czy chłodna i deszczowa wiosna taki wpływ na niego miała?
barbara_kraj... 23:26, 02 lip 2013

ewsyg napisał(a)

No, no Basiu, piękności, cudeńka - zielono, kolorowo, gęsto. Podoba mi się

Ewo, tyle lat rośliny rosną, to i zagęściło się
barbara_kraj... 23:29, 02 lip 2013

Iwa napisał(a)
Piękny pióropusz i płatki kwiatów z fioletową obwódką. Basiu, u Ciebie zawsze trafiam na ciekawy okaz. Sama nie mogę sobie pozwolić na rośliny, których cebule trzeba wykopywać na zimę, ale w ogrodach takie rarytasy przykuwają uwagę... za zainteresowaniem obejrzałam

Iwo, te cebule akurat są łatwe w przechowywaniu. Trzymam je przez całą zimę w zwykłej, papierowej torebce, albo w pudełku z trocinami w piwnicy. Sposób niezawodny