Z chłopem już trochę lepiej, zaczął gadać, czyli dla mnie gorzej
Z remontem za to katastrofa, wszystko przeciąga się masakrycznie.
Jeszcze tydzień a zakończy się to rozwodem albo morderstwem i boję się że ofiarą będę ja
Na dodatek coś wyżerało mężulkowi ziółka na balkonie, no i złapałam w końcu winowajcę na gorącym uczynku
Poza tym odwiedzilismy cudny ogród Anuli w którym też było wiele do podziwaiania, ale bnajwieksza uwagę skupił na sobie chyba nowy podest/taras i jego otoczenie
chociaż różanka to chyba mój numer 1 w tym ogrodzie..... róże z lawendą, delikatnymi trawami i do tego brzoza a na końcach rabaty formy pienne w bukszpanowych "skarpetach"
dyskusjom nie było końca
Anula dzieki za mozliwość odwiedzenia twojego ogrodu !
Bogdziu, mój to nie Westerplatte, bo Westerplatte jest czerwony, a mój ultramaryna. Ale ja go jeszcze nazwe odpowiednio
Poidełka za parę dni, bo dziś działeczkę zdominowały obchody Dnia Ojca Ptaszki nie miały szans przy tym rejwachu Pojawiły się dopiero jak wychodziliśmy i gwar ucichł, ale aparat był już głeboko spakowany ...
Ale zaraz po wejściu na działkę jednego amatora poidełka "zdybałam" Ale tylko obserwował
Drugiego takiego buka połamał mi pracownik przy ścinaniu bzu. kupione na podsadzenie łuku.
Co to za roślinka ? dostałam i myślałam że czyściec.
Werbenę dostałam od Joanny, ma pierwsze pączki, jeszcze nigdy nie widziałam jak kwitnie.
To nasza jedyna skrzynia w tym sezonie. Jest wyłożona steropianem ( był na miejscu, a po folę budowlaną trzebaby jechać) - może służyć jako inspekt na wiosnę
Mąż jest nastawiony pozytywnie. Woli robić skrzynie, niż kopać w zaperzonym piasku.
W skrzyni posadziłam 4 ogórki, 6 cukinii, 4 pomidory i chyba 8 sałat
Zdjęcie robiłam komórką, dlatego nie jest najlepszej jakości.
W związku z izolacją jaką jest steropian, myślę, że mogę pomalować skrzynię z zewnątrz na dowolny kolor
Wieczorem przyjechała nowa dostawa roslinek będę miała zajęcie na jutro, żeby to wkopac
Dzisiaj popielilam, bo normalnie chwasty zaczynały panoszyc się w warzywniaku :/ qrcze czemu one rosną jak szalone, zamiast warzyw :/