Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

aldonaz 00:09, 23 lip 2013

Nigdy nie widziałam różowej rudbekii - ładna. Jeżówki także, kupiłam kilka pełnych. Trzymaj się Aniu
monteverde 00:22, 23 lip 2013

aldonaz napisał(a)
Nigdy nie widziałam różowej rudbekii - ładna. Jeżówki także, kupiłam kilka pełnych. Trzymaj się Aniu

Aldonko ona ma kolor mocnego cherry jest prześliczna a trzymać się nie mam czego bo obie ręce cały czas teraz zajęte ale się postaram na jeżówki już lecę do Ciebie
a gdzie był ten koncert Cohena? zazdraszczam
Syla 00:30, 23 lip 2013

Nie no jutro koniecznie jadę na owocowe zakupy ....takie papierówki ! mniam .... aż mi się zachciało a brzoskwinie ..... palce lizać .....ależ będą zbiory .....
monteverde 00:35, 23 lip 2013

Syla napisał(a)
Nie no jutro koniecznie jadę na owocowe zakupy ....takie papierówki ! mniam .... aż mi się zachciało a brzoskwinie ..... palce lizać .....ależ będą zbiory .....

Sylwia raczej zbiorów nie będzie, gałęzie jedna po drugiej łamią się jak zapałki, pomimo tego,że są podparte, za dużo owoców a papierówki ślicznie pachną trzymam jedną w ręku i nie jem tylko wącham
Ewa 07:07, 23 lip 2013

Pozdrawiam
Mala_Mi 15:00, 23 lip 2013

To może trochę owoców oberwać by ulżyć brzoskwince...
Te kosmosy pełne...zbieraj nasionka... koniecznie......
Trzymam kciuki.. i też prawie nigdzie nie zaglądam bo czasu nie mam.. ale myślami Cię wspieram
Madzenka 18:43, 23 lip 2013

monteverde napisał(a)

Sylwia raczej zbiorów nie będzie, gałęzie jedna po drugiej łamią się jak zapałki, pomimo tego,że są podparte, za dużo owoców a papierówki ślicznie pachną trzymam jedną w ręku i nie jem tylko wącham

Na papierówce spędziłam pół mojego dzieciństwa ten smak i zapach kojarzy mi się ze szczęściem. Trzymam kciuki za najbliższe dni.
Przetacznik 19:37, 23 lip 2013

Monteverde współczuję rozstania z dotychczasowym miejscem, bogatym i pełnym wspaniałych roślin ogrodem, to musi być bardzo trudne. Ostatnio zastanawiałam się nad tym ile chciałabym wziąć ze swojego ogródka w razie przeprowadzki i ... wzięłabym prawie wszystko, ciężarówką chyba. To takie osobiste, pracą i satysfakcją otoczone... Ale jestem przekonana, że raz dwa stworzysz nowy, wspaniały ogród. Życzę Ci szczęścia i spokoju w nowym domu, powodzenia.
Joku 19:51, 23 lip 2013

Aniu twoja Bishop of Llandaff dla ciebie

monteverde 20:44, 23 lip 2013

Dzięki dziewczyny, że wpadacie i podtrzymujecie mnie na duchu, to takie dla mnie w tej chwili ważne

Weroniko, oczywiście mam wynajętą ciężarówkę na roślinki, ale niektórych po prostu nie da się przewieźć
Aniu co się połamało to się połamało wiszą na tych niedociętych gałęziach popodpierane, zawsze jakieś soki do owoców płyną, trochę poobrywałam, ale nie ma i tak żadnej różnicy ona zawsze owocowała pod koniec lipca, więc może coś tam spróbujemy

Jolu dzięki za Bishopa, widzę, że ma się dobrze, no ale jak by miało być inaczej, poszedł do dobrej "ciotki" pozdrawiam

Marzenko zawsze też miałam podobne skojarzenia lata dzieciństwa wczoraj z zapachem chłonęłam z pamięci