Azalie i rh masz cudne - bo to ich czas jest - a że ja po Pisarzowicach jestem to dzisiaj najbardziej mi się pod katalpą podoba Bardzo fajne miejsce masz. Tu je piknie
Powojniki też ładne - jakoś nie mogłam wypatrzyć brudnego majtkowego różu.
Wczoraj na wycieczce po szkółkach - jak byłam w Ibuki w Janowicach to sobie Ciebie wspominałam bo tam było mnóstwo przeróżnych kloników - cudniaste
Szpeciele mają nader adekwatną nazwę - może i małe ale wyjatkowo szpetne
Pozdrawiam
na różowej za domem coraz mniej tulipanów, teraz dumnie prężą się czosnki nie zauważylam różnicy pomiędzy posadzonymi w tamtym roku a tymi dwa lata temu...
Żurawki ładnie rosną nie będę wstawiała wszystkich bo jest tego trochę
floks kanadyjski variegata i normalny
kwitnąca dąbrówka rozłogowa
Orliki zaczynają
A teraz kilka zdjęć z książki dotyczącej barw w ogrodzie Mnie bardzo pomaga Jak będą jacyś chętni na poznanie treści poza ilustracją, to będę mogła zrobić skan i wysłać na email
Dziękuję Kukliku Cieszę się, że Ci się podobają, fotograf-amator ze mnie, ale staram pokazać wam to, co lubię w swoim ogrodzie
Ku mojemu zdziwieniu z czasem okazało się, że polubiłam fiolet i róż Dotychczas stroniłam od tych kolorów, wydawały mi się za słodkie. Ale świetnie uzupełniają biel, która w nadmiarze - jest jednak monotonna, przynajmniej dla mnie