Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój ogród - co dalej? 00:24, 19 maj 2013

Do góry

Ogród Nebel 00:23, 19 maj 2013

Do góry
Marek Jackowski odszedł od nas.
To smutna wiadomość dla fanów jego twórczości.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 00:23, 19 maj 2013

Do góry
vita napisał(a)
Gabrysiu, z bieleniem rabarbaru muszę się wstrzymać do przyszłego roku. W tym dopiero go posadziłam.
Myślę, że w smaku niewiele się różni, ale jest na pewno zdrowszy ze względu na zmiejszoną ilość szczawianów.
Ewo, nie doczekałaś się odpowiedzi, kiedy można przesadzać rabarbar, pewnie już podjęłaś jakąś decyzję, nie wątpię, że słuszną. Moje piwonie szykują się, jak dotąd zakwitła tylko koperkowa i jedna botaniczna siewka. Ale lada dzień będzie peoniowe święto. Zapraszam.
Joasiu i ewawisna, dziękuję za miłe słowa i wizytę.
Tamaryszku, problem w tym, że nie mam kiedy się tą wiosną cieszyć. Fatalnie mi się skumulowały różne obowiązki i roboty. Siadać i płakać! Pocieszam się, że jeszcze tylko kilka tygodni, ale marne to pocieszenie. Nadrobię zaległości w Twoim ogrodzie, zaciekawiłaś mnie bardzo.
Agnieszko, nie wiem czy fortel się udał, nie będę za Izę odpowiadać.
Dziękuję Kasi, Barbarze, mirze i Dasi za pamięć
Karola, pokażę co nieco, nie panuję w tym roku nad pielęgnacją ogrodu, w kilku miejscach mam jednak posprzątane.

Piękne widoczki Vito! ...ale dlaczego tak mało?Dawaj więcej ! Domyślam się ,że przebudowujesz ogród ,tworzysz i to cię tak pochłania.Pozdrawiam serdecznie.

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:19, 19 maj 2013

Do góry
Na koniec rzut oka na liliowcową rabatę za skalniakiem.. i dobranoc... do Was pójdę jutro .. przepraszam.

A tu bodziszki.. i inne takie tam..... dobranoc.. jutro czyli dziś też dzień

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:17, 19 maj 2013

Do góry
Wisteria.. moja duma... wreszcie widzę kwiaty ..

Lawenda w paczkach I szałwia też, ale juz nie pokazuję..

Już mi się znudziło wrzucanie zdjęć...

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:14, 19 maj 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu nie przesadzaj ładne powojniki u mnie dzisiaj była burza z piorunami i wszystko ładnie podlało, to miałam luzik

Zazdraszczam, ja dziennie z powodu wykopanych roślin.. i tego co stoi w donicach i to co zasycha..... (kurcze anabelke nie podlałam dziś.. buuu znów ją zmarnuję jak rok temu ) biegam 2 lub 3 razy dziennie średnio za każdym razem po 20 konewek wody z oczka I trochę z węża.....
W bylinowym trochę wyrzucałam niepotrzebnych (brzydkich) rzeczy, trochę przesadzałam, bo tam może tymczasowe zadołuję te wykopane skarby.. to było podlewanie przez godzinę ,by ziemia chociaż trochę puściła.. łopaty nie wbije.. po prostu skałą.

Cd spaceru.... teraz pod katalpą mi się podoba.. trochę ogrodowiskowo zrobiłam.. i te zurawki sadzone w zeszłym roku... giganty i śliczne sa
Pierwotni miałam tu zrobić jedna rabatę.... i posadzić te azalie Ledikanense.... albo keremsiny, ale u Ciepłuchy ich nie było.. i dlatego małe azalie były kupowane w sklepie przez internet.... a że wychodziło droga ta ilość... wiec nastąpiła zmiana planów... ten wariant mi sie też podoba Tylko koszenie w pozycji zgiętej w pół...

Porównanie do bucika..

Mój ogród - co dalej? 00:08, 19 maj 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:06, 19 maj 2013

Do góry
Przed chałupką...... klon potfffór wydaje się że zagęścił już na maksa.. ale to nie prawda.. jeszcze przybiera w liściorach..

No i tu moja jedyna drzewiasta pwionia

O....! 00:06, 19 maj 2013

Do góry
marzena napisał(a)
rododendrony i azalie kwitną

Marzenko u ciebie cudnie i tak blisko mojemu sercu.....piesio wspaniały ! Widzę ,że moje Rh i Azalie będą w rozkwicie takim jak u ciebie chyba dopiero za tydzień .Pospaceruję dziś z twoim piesiem po ogrodzie jego trasami i zasnę z tymi widokami.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:06, 19 maj 2013

Do góry
Dzis był dzień pełen wrażeń, spotkanie na kiermaszu, pyszne ciacha Wieloszki i akademickie pogaduchy na schodach, zakupy, kawka i ploteczki
pogoda była łaskawa, ciut chmurno na straszaka, a potem słonecznie
a po kiermaszu mieliśmy sympatycznych gości Weronikę i jej męża, wspaniale się rozmawiało, Kajtek zapoznał się z terenem i chyba nie było mu źle, bo całe Miłkowo jego
i kilka naprawdę ogrodowych zdjęć dziś jedno, uciekam do wyrka
a mój ptaszek, jak nagrany na cd...spiewa i śpiewa, czysto i pięknie, wiadomo, to jego pora
i p.s. na kiermaszu kupiłam moja ukochaną chałwę, opycham się nią, boski smak
a i VIP-y były na kiermaszu, parami

powitanie
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:05, 19 maj 2013

Do góry
Rabata różana.. muszę kupić jakieś podpory pod róże... ale solidne, bo wygwizdów..... Ani podpora się rozleciała, a taka byłą fajna.... M stwierdził, że się w to miejsce nie nadaję, bo tu trzeba coś pancernego.... z pręta zbrojeniowego... wkopanego na metr.. .... za słaba na warunki klimatyczne i tę wielkość krzaka (sadzone w zeszłym roku potffory)
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:02, 19 maj 2013

Do góry
Nazw nie szukam, bo zasypiam

Ta strona ładna

A ta brzydka.... brudny majtkowy róż... w PRL-u był ładniejszy

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:00, 19 maj 2013

Do góry
I to samo z dwóch stron patrzenia

Tak sucho, że już trawnik podlewamy, bo żółknie.... miesiąc nie padało?? Trawa w maju powinna być soczyście zielona
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:57, 18 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)
Nie komentuję, nie piszę, bo mam sporo zdjęć i chcę je wrzucić,,, a potem jednak się umyć
Tak, że nie lekceważę gości... ale proszę o wyrozumiałość

cd azalii

Keremsinka biało-różowa.. niezawodna co roku..

i kwiaty z bliska

Potwierdzam są śliczne piękne masz roślinki Aniu
Mój ogród - co dalej? 23:56, 18 maj 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:56, 18 maj 2013

Do góry
Na razie muszę uporzadkować teren po szklarni i warzywniaku.. .tam jest sajgon...... i wojna tam będzie do końca lata jak nic... nie mam czasu na przegródek.. najpierw najpilniejsze.....
I widoczki lecę już jak leci... bo padam.. to już nie spacer po ogrodzie, a bieg.... M dziś wyliczył, że jak kosi trawnik to przechodzi minimum 10 km... i przypominam, że trawy nie wynosim, bo z wynoszeniem koszy trawy, to .... drugie tyle

Po lewej za płotkiem teren do zagospodarowania.. ąłcznie z płotem, który trzeba przenieść w miesce nowego warzywniaka, któego w tym roku nie będzie, bo nie zdąże go zrobić... tzn zanim bym zrobiła, to nic nie urośnie i tak.

Ogródek na trzy lata 23:54, 18 maj 2013

Do góry

Ogródek na trzy lata 23:52, 18 maj 2013

Do góry
Te są z księżycem na tle nieba:

A te na szkle:

A wszystkie niewyraźne
Ogródek na trzy lata 23:49, 18 maj 2013

Do góry
Gosiu, i my się doczekaliśmy, chociaż podobno tylko na jeden dzień. Dzisiaj było ciepło, słonecznie i wspaniale. NARESZCIE. (ale 27 stopni to na pewno nie było).

Trawę skosiłam, ale za późno było żeby to uwiecznić. A szkoda. Może jutro?
Dzisiaj nie mam więc ogródka, mam tylko wieczorne i nocne dmuchawce, bo testowałam w ich towarzystwie nową latarnię. Ładnie to wygląda w ogrodzie, kiedy palą się świece. A dla dmuchawców to już ostatnie momenty, rozsypują się przy lada dotknięciu.

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:43, 18 maj 2013

Do góry
Azalia co gubi liście, kwiaty drobne i małe, ale za to jak pachnie Nazwy nie znam i nie znajdę.

I rabata z rh.... a raczej jedna z rabat

Jak sie powtarzam to przepraszam, ale chyba się dziś zmęczyłam, od rana do nocy... bez przerw.. i biegiem..

I żurawki co prawie kwitną..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies